Telialigaen Preview: Midtsjiktet

I et superjevnt midtsjikte kan alt skje

Gamer.no tar tempen på Telialigaens førstedivisjon i Counter-Strike: Global: Offensive og ser på midtsjiktet av tabellen.

Vi tar pulsen på lagene som unngår nedrykk og ikke klarer sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Vi fortsetter ferden oppover på tabellen i Telialigaen. Vi har tatt en prat med lagene vi forventer skal plassere seg på midten av tabellen. I en sesong med flere hardtsatsende lag spår vi en rekordjevn sesong som har vist seg vanskelig å spå.

Les også: Telialigaens Preview: Nedrykk – Vi skal fortsatt klare å skyte fra oss mot de aller fleste

Det kan bli en tøff høst for revene

Etter å ha berget seg med en syvendeplass forrige sesong, må Foxed Gaming bygge opp fra bunnen av. Ledet av Trym «trymJ» Joakimsen som har samlet en ny femmer, kan det bli en røff høst for den nykomponerte femmeren.

Dette er Foxed Gaming

no Daniel «DBL» Larsen
no Magnus «hagmeister» Hagen
no Runar «runz» Grindvoll
no Mathias «Strobe» Hagenes
no Trym «trymJ» Joakimsen

no Carl «oRacLe» Sverstad (trener)

I den nye lagoppstillingen er det flere navn med erfaring fra andredivisjon. Daglig leder i Foxed Gaming, Svend Berg, håper spillerne skal ta nivået i førstedivisjon.

– Foxed Gaming må igjen bygge opp et nytt lag fra bunnen av, noe som vi har gjort i de fleste Telialigasesongene. Trym «trymJ» Joakimsen som vi omtaler som Mr. Foxed vil fortsette som IGL og er den spilleren med mest erfaring i laget. Han får med seg 3-4 relativt ukjente unge spillere under vingene, men som har gjort en veldig god fjorårssesong i 2. divisjon.

– Runar «runz» Grindvoll har noe erfaring og vil fungere som en andre spillsjef. De siste tre spillerne kom som en trio, Daniel «DBL» Larsen,
Magnus «hagmeister» Hagen og Mathias «Strobe» Hagenes. Ingen av de har noen særlig relevant erfaring, så de har ganske store sko å fylle.

Mr Foxed, Trym “trymJ” Joakimsen fortsetter som spillsjef hos revene.
Martin Leigland/TV 2 E-sport/Good Game

Bygger for fremtiden

Berg kan fortelle at ønsket for lagoppstillingen er å bygge over tid. Med fokus på talentutvikling hvor spillere kan bevise at de tar nivået. Foxed Gaming har også hentet inn Carl «oRacLe» Sverstad på trenersiden.

– Vårt mål blir å bygge et lag over tid. Gi unge spillere muligheten og sjansen til å spille på et nivå vi tror de kan beherske. Foran denne sesongen har vi hentet inn en gammel og vis mann i Carl «oRacLeGosu» som coach og moralsk kompass.

Les også
– En kamp man aldri vil tape uansett hva

Sommeren har for revene blitt brukt til trening, og å øke ferdighetene.

– Laget har brukt sommeren på å trene, bli bedre som lag og i individuelle posisjoner. I forkant av sesongstarten har vi hatt omtrent to uker med pracc og/eller officials på andre platformer og RMR-kvalifisering har måtte bli satt til side.

Delta i Telialigaen Fantasy her!

Må prøve å unngå drukning

Revene skal i følge Berg fokusere på å overleve i førstedivisjon og fortsette å bygge videre.

– Vi anser oss på ingen måte som noen sluttspillkandidat, ikke noe særlig mer å si der. Det tar tid å bygge opp et lag, nå blir det å få testet vannet og sørge for at ingen drukner.

Vi tror daglig leder Svend Berg får rett i sine spådommer om at det blir en tøff sesong. Det er dog et jevnt nivå i årets liga, og med noen gode enkeltresultater kan revene til slutt lande på alle fire bein.

Gamer.no spår Foxed gaming på åttende plass.

Bitfix begynner på nytt igjen

Bitfix har blitt en av de eldre organisasjonene vi har i e-sport-Norge. Inn mot en ny sesong av Telialigaen er de atter en gang på startlisten med en ny lagoppstilling. Etter å ha blitt spådd til nedrykk av oss før vårens sesong, så sikret de seg en sterk sjetteplass.

Laget deltok i den norske kvalifiseringen til Elisa men fikk tidlig hard motstand og røk mot Stjørdals Blink, som spiller i Telialigaens andredivisjon. Laget var også på startlisten i den første kvalifiseringen til Road to Rio, men røk dessverre ut i andre runde.

Les også: Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

Bitfix bærer fortsatt preg av å være et nytt lag men vi tror støtteapparatet rundt den nye lagoppstillingen skal kunne holde den ferske femmeren oppe i det gjeveste selskap.

Dette er Bitfix

no Martin «hyp3» Lyngås
no Kim-Fredrik «Winther» Winther
no Sander «Reaper» Aadal
no Ove «strixzz» Nordaune
no Oliver «Mero» Olsen

no Philip «Philip» Løseth (trener)
no Håkon «HSK» Svensen Karlsen (analytiker)

Les også: Sjokkovergang for Apeks - Signerer fransk legende

Videreutvikling i fokus

Gamer.no slo av en prat med Sander «Reaper» Aadal før høstsesongen begynner, og fikk høre hvordan forberedelsene har vært.

Sander «Reaper» Aadal tror Bitfix skal klare å skyte fra seg. Her fra 2021 i Wizards-drakt.
Martin Leigland/TV 2 Esport

- Vi har hatt en god periode i sommer, der vi har trent så mye som mulig. Vi har også hatt en bootcamp i slutten av juli. Vi er fokuserte på oss selv, hatt god utvikling, skapt samspill, er løsningsorienterte og prøvd å danne et godt grunnlag for videreutvikling.

Aadal er tydelig på at det fortsatt kreves mye jobb før laget er på det nivået de ønsker, men hyller støtteapparatet i klubben.

- Laget er fortsatt i en tidlig fase av prosjektet, og vi er fullt klar over at det fremdeles trengs masse trening for å komme opp på det nivået vi ønsker. Alle i laget bidrar for å heve oss til det høyere nivået. I tillegg har vi et fantastisk støtteapparat med trener Philip «Philip» Løseth, og analytiker Håkon «HSK» Svensen Karlsen, som begge er en god ressurs i laget og gjør at vi får lettere fremgang.

Sikter seg mot midten av tabellen

For denne sesongen så er det et nøkternt og fornuftig mål om å sikte seg inn på midten av tabellen.

- Vårt mål denne sesongen i Telialigaen, er i utgangspunktet å kunne konkurrere godt mot lagene som er i midten av tabellen. Vi er bestemte og målbevisst på hvor vi ønsker å komme på tabellen denne sesongen. Vi har siktet oss inn på en topp seks-plassering, og vi trenger mer tid for å kunne sette oss høyere mål enn dette.

Les også: Team Spirit fortsetter suksessen - seirer i Arlington Major

Også Aadal forventer at det er 777, SKADE X og Void som skal bli de tøffeste nøttene og knekke denne sesongen.

- 777, SKADE X og VOID, er nok de jeg setter som største favoritter for sluttspill denne sesongen. 777 er råsterke fra før, og kommer nok til å ha en stor progresjon etter spillerbyttene. SKADE X, selv om de er nystartet, er en solid og erfaren lagoppstilling og allerede knallsterke. VOID føler jeg også er aktuelle for sluttspillet denne sesongen. De har hatt god progresjon hele tiden de har spilt sammen. Blir spennende å følge med på utviklingen til disse lagene.

I den andre enden av tabellen forventer Bitfix-spilleren at både Foxed og Oilers kommer til å slite.

- Lagene jeg tror kommer til å møte størst motstand i førstedivisjon som må krige for å overleve kan være Foxed. Tror de kommer til å slite veldig på grunn av ny lagoppstilling. Her er det lite erfaring og førstedivisjons-debut på fire spillere. Dette tror jeg kommer til å bli ganske tøft. Jeg tror også Oilers kommer til å slite litt. Årsaken til dette er nok tidsbegrensingen til spillerne på laget, og tror at det er ganske mye mindre tid som blir lagt inn i spillet enn det jeg forventer av et førstedivisjonslag.

Vi spår at Bitfix havner på syvendeplass i høstens sesong av Telialigaen

Fra nedrykk til ny sjanse

Metizport hadde en tøff vårsesong i Telialigaen før sommerferien. Laget rykket ned, men ble reddet da de fikk ta over plassen til 00 Prospects.

Med en ny trener bak spakene er laget klar for å bite fra seg i høstsesongen. Nye spillere har kommet inn, og det blir spennende å se hvordan samarbeidet mellom André «Scared» Simonsen og Morten «zEVES» Vollan fungerer inn mot seriestart.

Les også: Nye talenter, nye lag og sultne veteraner – Norges største League of Legends-liga begynner snart

Metizport har allerede denne sesongen spilt i RMR-turneringen som kan lede til Major-deltagelse, der de kom seg til fjerde runde før de måtte se seg slått av Sprout.

Dette er Metizport

no Emil «kaas» Kaasa
se Simon «yxngstxr» Boije
no André «Scared» Simonsen
no Mathias «Mathio» Nornes
no Markus «Markow» Otterstad

no Morten «zEVES» Christensen (trener)

Metizports lagleder, Simonsen, kan fortelle at de har hatt en god inngang mot sesongen som er i vente.

– Forberedelsene våre inn mot denne sesongen i Metiz har vært en ukes lang bootcamp sammen med talentlaget på kontorene til klubben i Myrvåg. På denne måten har vi blitt godt kjent med folkene om og rundt i klubben. I tillegg har vi jobbet hardt med å få ordnet "map pool" inn mot sesongen. Et annet fokus var å bli kjent med hverandre i laget og fokusere på det sosiale, men det har for det meste vært spilling og fokus på Counter-Strike, forteller Simonsen.

André «Scared» Simonsen og Metizport får en ny sjanse i den øverste divisjonen etter forrige sesongs nedrikk.
Martin Leigland/TV 2 Esport

På spørsmål om egne muligheter i årets sesong, er optimismen stor.

– Først så var det jo en liten overraskelse i det hele tatt få være med i førstedivisjon denne sesongen. Når vi først er her, så er det å komme til et sluttspill definitivt hovedmål og vi tror ikke dette skal være noe problem, sier Simonsen, før han vurderer de andre konkurrentene.

Les også: Fact Revolution med ny kurs – Satser som utviklingsklubb

– Til sluttspill ser jeg på Rebels, VOID, og SKADE X som våre største konkurenter. Da regner jeg med at 777 skal ta seg ganske greit til sluttspillet. Jeg antar at Oilers, Bitfix og Foxed kommer til å kjempe om overlevelse denne sesongen. Jeg er veldig stor fan av hva Foxed gjør som satser ungt, men tror mangelen på rutine kommer til å koste dem. Så tror jeg at Oilers kommer til å slite mot de fleste lag - sammen med Bitfix, avslutter Simonsen.

Les også: – Selv om jeg gang på gang viser at jeg er i toppen, mener andre at jeg har falt av

Gamer.no spår

Et friskt Metizport med en rutinert trener som Vollan kan absolutt bli spennende å følge med på denne sesongen. Vollan har tidligere vært i flere av Norges beste lag og har kunnskapen som trengs for å kunne forme dette unge Metizport-laget. Gamer.no har klokketro på at Metizport kommer til å se friskere ut i høst enn det de gjorde i våres, men laget har fortsatt steg å ta før det kan ta seg til sluttspillet.

Vår spådom: 6. plass

Kan magikerne overraske?

Wizard var i forrige sesong kun tre fattige poeng unna å nå sluttspillet i Oslo. De viste tidvis at de kunne levere på høyt nivå. I år stiller de med et nytt blandingslag med flere kjente navn som kan bli å regne med også i år.

Wizard består av flere kjente profiler, og med Bjørnar «bfr» Fauske Røn og Jon Erik «ztk» Øygarden som sist sesong sikret seg sluttspillplass sammen med Oilers, er det liten tvil om at Wizards er gode nok for å kunne kjemp sluttspillsplass i år, hvis de klarer å hamle opp mot de beste.

Les også: To på rappen for OG - Taiga til Texas Major

Dette er Wizard

no Daniel «zykes» Jensen
se Alex «PALM1» Palm
no Kristian «KORN» Hokland
no Bjørnar «bfr» Fauske Røn
no Jon Erik «ztk» Øygarden

Lagkapten Daniel «zykes» Jensen kan fortelle til Gamer.no at forberedelsene har vært individuelle inn mot seriestart.

Vi er en fullstendig mix der et par av spillerne våre spiller i egne lag. Vi har derfor hatt minimalt med forberedelser som en femmer, men hver enkelt spiller har ansvar for å spille på egenhånd for å opprettholde det individuelle. Noen av oss praccer og noen av oss spiller faceit, forteller Jensen, som til tross for at de er et mikslag er selvsikker på ferdighetene.

Jeg tror at vi kan vinne mot alle, men også tape mot alle. Det kommer an på om vi har dagen og treffer skuddene våres. Vi har ikke og kommer ikke til å øve sammen. Målet er sluttspill. Vi gjør vårt beste på serveren, så håper vi at det er nok, sier laglederen.

Veteranen Kristian «Korn» Hokland begir seg ut på enda en sesong i Telialigaen. Nå for Wizards
Martin Leigland/TV 2 E-sport/Good Game

Les også: Tre norske kvinner klare for kamp i ESLs store turnering denne helgen

På spørsmål om hvordan han ser for seg sluttresultatet på tabellen mener han det er to klare favoritter.

Jeg er sikker på at Skade & 777 kommer til playoff. Om det ikke skjer blir jeg veldig overrasket. Utover det tror jeg det er litt åpent om de siste to plassene. Jeg går utifra at det er oss, VOID, Metizport og Apeks Rebels som kjemper om de siste to plassene. Jeg tror lag som Foxed, Bitfix, Vikings og Oilers kjemper om overlevelse, avslutter den unge laglederen.

Gamer spår

Vi tror i likhet med det Jensen forteller her at det kommer veldig an på dagen hvor dette kan ende. De har mye rutine og skuddkraft, men som et blandingslag tror vi det kan bli tøft å kjempe seg til sluttspill mot andre lag som praccer sammen regelmessig.

Grunnet dette tror vi Wizard faller rett utenfor sluttspillet og må ta til takke med en femteplass etter endt seriespill.

Dette gir følgende tabell før vi ser på lagene som vi tror sikrer sluttspill:

1.
2.
3.
4.
5. Wizard
6. Metizport
7. Bitfix
8. Foxed Gaming
9. Oilers
10. Vikings Esport

Siste fra forsiden