Telialigaen - League of Legends

– Selv om jeg gang på gang viser at jeg er i toppen, mener andre at jeg har falt av

Riddle-spiller «Touch» er klar for å motbevise alle som tviler i sesongåpningen mot Bifrost.

«Touch» har høye forventninger til høstens sesong. Her avbildet etter vårens finale.
Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 21. AUGUST

17:00 - NTNUI - Vanir
17:00 - NIGHTMARE - Rich Gang
17:00 - nDurance - Domino
17:00 - Lazy in Life - KAOS
19:00 - Bifrost - Riddle

Se resten av kampene i terminlisten »

Høstens lagoppstillinger er presentert og spådommer er unnagjort. Da er det bare en ting som gjenstår, og det er selve sesongåpningen i Telialigaen League of Legends.

I sesongens første hovedkamp skal regjerende seriemester Riddle møte Bifrost, og Bifrosts ADC-spiller Thomas «Skive» Osdal får muligheten til å revansjere vårens finale-tap.

LES OGSÅ: Høstens League of Legends-eventyr i Telialigaen nærmer seg

Flere League of Legends-profiler har utnevnt Riddle som en av sesongens virkelig store favoritter, og lagets Support-spiller Omid «Touch» Rosander er klar for å bevise nok en gang at han hører hjem i toppen.

– Jeg har samme forventninger i høst som jeg alltid har, og det er å vinne. For min egen del har jeg forventninger om å kunne bevise meg selv nok en gang. Selv om jeg gang på gang viser at jeg er i toppen, mener andre at jeg har falt av. Det blir deilig å vise at de gamle fortsatt er eldst, sier han til Gamer.no.

Se sesongåpningen mellom Bifrost og Riddle, søndag 21. august fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: League of Legends-trener utestengt på livstid

Går for sin åttende pokal

Rosander er en av de mest erfarne spillerne i Telialigaen. Siden hans første seier med Aria i 2014 har det blitt syv mesterskap på Support-spilleren. I det som kan bli den siste sesongen av Telialigaen League of Legends går han for sin åttende pokal.

– I og med at det er siste sesong av Telialigaen, er forventningene mine kanskje litt ekstra høye. Jeg har vært med helt fra start, og vant serien for første gang for åtte år siden. Det hadde vært uendelig deilig å kunne avslutte det hele med nok et trofé, sier han til Gamer.no.

Får «Touch» heve pokalen for åttende gang i høst?
Sindre Stien/Good Game

Med syv seriemesterskap under beltet er Rosander en av de mest dekorerte spillerne i Telialigaens historie. Hemmeligheten? Intet annet enn å levere konsekvent høyt nivå og finne motivasjon i tap, skal vi tro Support-spilleren selv.

– Totalt har jeg vunnet ligaen syv ganger. Jeg har også tapt to finaler og røket ut i semifinalene. Hemmeligheten er egentlig bare å være konsekvent, og når man taper er motivasjonen for å vinne igjen enda større i neste sesong. Om du i tillegg har «Ploxy» på laget, har du en solid grunnmur. Du kan nesten alltid stole på at han kommer til å ha en god dag, og vi kjenner hverandres spillestil godt. Med andre ord, et lag med «Ploxy» og «Touch» er lik seier.

Les også
«jkaem» og «Polly» klar for Apeks Rebels 

LES OGSÅ: Team Spirit fortsetter suksessen - seirer i Arlington Major

– Bifrost kan være et lag som kjemper blant de fire beste

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

fi Juho «Nille» Janhunen Wilhelm (Top)
no Ole Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
no Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
it Stefano «Taba» Tabarelli (ADC)
no Omid «Touch» Rosander (Support)

Første hinder på veien mot sitt åttende seriemesterskap er Bifrost. Motstanderens ADC-spiller Thomas «Skive» Osdal var nær på å ta seriemeterskapet fra Rosander i vårens finale, og Riddle-spilleren tror at Osdal kan være med på å skape trøbbel i toppen av tabellen også i høst.

– Bifrost kan være et lag som kjemper blant de fire beste. Det blir spennende å se om de klarer å nå helt opp, men jeg mener at de har spillere som er gode nok. «Skive» har et spesielt utvalg av helter han spiller, så det er nok det vi er nødt til å ta høyde for når vi møter han igjen.

LES OGSÅ: Følg de norske lagenes vei i major-kvalifiseringen her!

Det virker imidlertid ikke som om Rosander er veldig bekymret hva gjelder utfallet av åpningsrundens hovedkamp. Han går for seier, og sier til Gamer.no at han er mest spent på hvordan samspillet i laget er, spesielt mellom seg og sin nye Bot Lane-partner «Taba».

– Jeg tenker ikke spesielt mye på hvem eller hva jeg spiller mot. Jeg er mer spent på å se hvordan vi fungerer som et lag, og spesielt hvordan jeg og «Taba» fungerer som en duo i Bot Lane.

– Vi har definitivt ambisjoner om sluttspill

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

no Marius «Wildcard» Zahl-Olsen
no Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
fr Julien «Xeltop» Lempereur (Mid)
no Thomas «Skive» Osdal (ADC)
tr Mehmet «Unméi» Emin Aydın (Support)

«Skive» har høye ambisjoner for Bifrost denne høsten. Her avbildet under vårens finale.
Sindre Stien/Good Game

I vår spilte Bifrosts ADC-spiller Thomas «Skive» Osdal seg til en finale med Urban. Tapet har han lagt bak seg, men erfaringene har han tatt med seg inn i den nye Bifrost-stallen.

– Mest av alt er jeg bare takknemlig for situasjonen jeg havnet i. Jeg fikk spilt med ekstremt sterke stjernespillere, et kompetent trenerteam og spillere med mye kompetitiv erfaring. Jeg sitter igjen med gode minner, har vært vitne til gode ledere og erfart hvordan jeg kan ta min egen plass i et lag.

LES OGSÅ: Sjokkovergang for Apeks - Signerer fransk legende

Osdal mener de går inn i hovedkampen som underdogs, men håper på å finne tilbake til roen og nivået med fokus han opplevde under vårens finale. En seier i åpningsrunden hadde betydd mye, kan han fortelle til Gamer.no.

– Det største jeg sitter igjen med fra finalen var det intense nivået med fokus jeg klarte å oppnå under press. Om jeg kan ha en sesongåpning mot Riddle hvor jeg holder hodet like kaldt som jeg gjorde i finalen og vinne, kunne det ikke blitt bedre. Men for all del, jeg kan ikke si noe på at Riddle er favorittene inn i dette oppgjøret.

Uavhengig om det blir seier eller ei i åpningsrunden er Osdals ambisjoner for høsten høye. Noe annet enn sluttspill mener han er en skuffelse.

– Vi har definitivt ambisjoner om sluttspill, og om å være kompetitive mot de vi eventuelt møter. Dersom vi ikke når sluttspillet, vil jeg absolutt kalle det en skuffelse. Samtidig tar hverken jeg eller resten av laget noe for gitt. Vi legger alt i å prestere denne sesongen.

Siste fra forsiden