Logitech G League of Legends Series

Aria eSports vant den norske ligaen

Nå må de finne en ny «Mid Lane»-spiller til vårsesongen.

Vinnerlaget fra venstre: Kristian «Lifting» Næsgaard, Morten «Speed» Kjelsrud, Preben «Prebz» Gullbransen, Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm og Omid «Touch» Rosander.
Benedichte Breistøl/Gamer.no

Dette er Logitech G League of Legends Series

Norges åtte beste lag spilte mot hverandre fra august til oktober. De to lagene med flest poeng etter endt seriespill møttes i en superfinale på SpillExpo søndag 9. november. Vinnerlaget fikk 10 000 kroner, mens andreplass får 5000 kroner.

Alt om den norske ligaen her »

Aria eSports stilte med dette laget på SpillExpo:

  • Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
  • Kristian «Lifting» Næsgaard (Jungle)
  • Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm (Mid)
  • Preben «Prebz» Gulbrandsen (ADC)
  • Omid «Touch» Rosander (Support)

BX3 Elektroniske Sportsklubb stilte med dette laget på SpillExpo:

  • Adrian «Dipzey» H. Kjellevik (Top)
  • Sondre «Biffen» Nygård (Jungle)
  • Jørgen "Hatriixx" Elgåen (Mid)
  • Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
  • Dennis «Denden» Bui (Support)

LILLESTRØM (Gamer.no): Søndag dro Aria eSports seieren i land i Logitech G League of Legends Series. Til tross for flere dramatiske spillerbytter viste laget storform da de slo BX3 Elektroniske Sportsklubb 2-0 foran et meget engasjert SpillExpo-publikum.

Aria gikk inn i finalen med et favorittstempel. Det er heller ikke overraskende med tanke på at de kun gikk på ett tap i ligakampene denne høsten. I finalen hadde de også med seg en av Europas beste mid lane-spiller, Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm. Han har fått mye av æren for at Aria stakk av med seieren til slutt.

– Vi er veldig takknemlige for at Erlend ville spille med oss på SpillExpo. Han er vanvittig god og han har lært oss mye, fortalte jungler for Aria eSports, Kristian «Lifting» Næsgaard til Gamer.no.

– Vi hadde noen feil som kosta oss seieren

Finaleformatet i ligaen var «best av tre». Den første kampen starter med en solid ledelse for BX3, men denne klarte de å rote bort under en kaotisk dragekamp der Aria hentet inn store deler av gulledelsen. Deretter tok Aria kontroll over kampen og spilte i sitt tempo inn til 1-0.

Etter en lang pause var det duket for kamp to. Mens kamp én var spennende, var det aldri noen tvil om at Aria kom til å vinne kamp to. Det var uvisst hva «Lifting» gjorde i pausen, men hva enn det var så fungerte det, for allerede etter 9 minutter hadde Aria en solid ledelse. Dermed var det klart at de måtte gjøre massive feil dersom de skulle tape. Det gjorde de ikke. Lifting tok tidlig kontroll over både jungle og mid lane og serverte laget både kills og assists på sølvfat. Deretter videreførte de dette til kontroll over nøytrale jungelmonstre og økte gulledelsen ytterligere.

Sondre «Biffen» Nygård og de andre i BX3 måtte se seg slått av Aria.

I etterkant mener Dennis «Denden» Bui fra BX3 at de ble slått av et bedre lag.

– Det gikk ikke helt som vi tenkte det skulle gå. Den første kampen gikk litt etter planen, men så gjorde vi noen feil som kosta oss seieren der. I kamp to var de rett og slett bare bedre enn oss. De spilte veldig smart, fortalte han.

– Neste år skal vi spille mer sammen og vi skal ha det moro. Vi skal også ha en ordentlig bootcamp før finalen, hvis vi komme til den igjen.

Må skaffe ny «Mid Lane»-spiller

Som vinnerne får Aria med seg en sjekk på 10 000 kroner. De er naturligvis også kvalifisert til toppdivisjonen i neste sesong av ligaen. Flere av spillerne mente at det å vinne nettopp på SpillExpo gjorde seieren ekstra spesiell. Preben «Prebz» Gulbrandsen virket inspirert av opplevelsen.

– Det er ekstra kult å vinne SpillExpo. Det var mange som så på og til og med noen med skilt fra folk som heiet på oss. Jeg synes vi spilte bra og jeg tror vi kommer til å fortette som lag. Vi kjenner jo hverandre ganske godt, så nå må vi bare finne en ny mid laner, sier «Prebz», som hadde reist fra Tromsø for å spille finalekamp.

Sindre «SmiileyGuy» og Wirkola og Eskil «Fearsome» Uggen kommenterte League of Legends-finalen.

Hvis alt går som forventet vil Riot Games oppheve Nukeducks utestengelse fra League of Legends Championship Series fra nyttår av. I så fall vil arendalitten mest sannsynlig bli å se i LCS i vårsesongen.

– Jeg regner med å bli «unbanned» av Riot, men de har ikke svart enda. Jeg kan ikke fortelle hvilket lag jeg skal til, men det er en plan for det. Uansett kommer jeg ikke til å spille videre med Aria, forklarte Nukeduck etter finalen.

Aria er usikre på hvor de skal finne en permanent Mid Lane-spiller som holder samme nivå som resten av laget. De har allerede begynt å se på flere kandidater i Norge, men i følge spillerne er det vanskelig.

– De beste har jo lag, mens resten er et sjansespill. Man vet aldri hvordan spillere vil reagere når de må samarbeide med fire andre. Det blir absolutt en utfordring og fylle mid-lane, men vi skal prøve så godt vi kan, innrømmer Prebz til Gamer.no.

Her kan du se hele kampen i opptak:


Watch live video from gamerno_lol on Twitch

Siste fra forsiden