Rocket League - Intel World Open

AW3 sikret norsk 4. plass i Rocket League-OL

Telialiga-mesteren viste seg frem som et av Europas beste lag.

Fra venstre: «Inferno», «FiremanJonas» og «Seeb» i rødt, hvitt og blått.
AW3

AW3 har offisielt spikret sin plass som et av Europas fremste Rocket League-lag. De norske gutta seilte inn til en imponerende 4. plass i ukas Intel World Open, turneringen som kan bli e-sportens inngang til OL.

Sebastian «Seeb» Falch.
AW3

– Vi satte oss et mål om å komme oss ut av gruppa og i hvert fall nå topp fire. Det klarte vi, så vi er utrolig stolte og glade for det vi har oppnådd her i Intel World Open, sa en fornøyd Sebastian «Seeb» Falch til Gamer.no.

Imponerte foran tusenvis av seere

«Seeb» og lagkameratene Jørgen «Inferno» Klaastad og Jonas «FiremanJonas» Lohne leverte varene i gruppespillet, men måtte gjennom flere timer på pinebenken i påvente av andre resultater.

Da sluttspillplassen omsider var et faktum rakk de knapt å forberede seg før kampen mot storfavoritt Frankrike. Det endte med tap, men de norske gutta slo godt fra seg og imponerte både kommentatorer og de flere tusen seerne som fulgte turneringen.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

I nedre pulje ventet Storbritannia, som allerede hadde slått Norge i gruppespillet. Også denne gangen ble britenes menn for sterke, men kampene var langt jevnere enn det 0-3-resultatet skulle tilsi og i Discorden til RLNorway var det mang en stolt nordmann å finne.

– Vi var jo hæl i hæl med de beste i turneringen, og det at vi kom på 4. plass tror jeg folk var veldig glade for. Det er jo ikke ofte Norge gjør det så bra i sommer-OL, så da måtte vel vi få til noe, ler Falch.

Med to tap på rappen var OL-drømmen over for denne gangen. 4. plassen er imidlertid langt bedre enn enkelte hadde forventet, og «Seeb» er rask til å trekke frem det positrive ved lagets prestasjon under Intel World Open.

DISSE SPILLER FOR AW3

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne

– Først og fremst er vi fornøyde med gevinsten. 10 000 dollar er ikke dårlig, det. Det vi tar med oss som er enda viktigere er masse erfaring under høyt press, og erfaring mot sterkere lag. Det gjør at vi kan bygge på det vi gjorde feil i de kampene og komme tilbake enda sterkere.

– Vill følelse å representere Norge

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Nå sikter AW3-gutta mot det gjeveste inne klubbilfotball, nemlig Rocket League Championship Series. Den 11. utgaven av RLCS har enda ikke fått noen dato, men «Seeb» og kompani har satt klare mål om å komme seg opp blant de beste.

Hva håpet om en offisiell OL-turnering i fremtiden angår, er AW3-kapteinen forsiktig optimist. Han er riktignok ikke i tvil om hva det betyr å få representere Norge på en såpass stor scene.

– Ja, det hadde jo vært gøy om de kjørte det igjen om tre år, eller kanskje til og med om ett år til vinter-OL, men vi får se. Jeg likte i alle fall konseptet, og det er en helt vill følelse å kjenne på at man representerer sitt eget land i noe så stort og prestisjefylt som OL, sier Falch og håper på mer pågang rundt til neste gang.

– Vi får bare håpe det blir hevet enda høyere neste gang, sånn at vi eventuelt kan få med Norges idrettsforbund og Olympiatoppen på dette også.

Til helgen skal Street Fighter V i OL-ilden.
Norske «Phenom» er klar etter en vanvittig kvalifiseringsprestasjon »

Siste fra forsiden