Carlos «ocelote» Rodríguez - G2 Esports

Daglig leder i G2 Esports får Twitter til å koke over

La ut video av festing med kontroversielle Andrew Tate.

«ocelote» i G2 Esports står for øyeblikket i en storm på Twitter.
Michal Konkol/Riot Games

Carlos «ocelote» Rodríguez er utvilsomt en av de største profilene innen den moderne e-sporten. Han slo for alvor gjennom som League of Legends-spiller i 2011, og siden den gang har han opprettet det som har blitt en av verdens største e-sportsklubber, G2 Esports.

Rodríguez har aldri vært fremmed for å egge opp stemningen i miljøet med sin upåvirkelige selvsikkerhet og melding rett fra levra. Nå er spanjolen tilbake i søkelyset etter å ha lagt ut en video hvor han fester med kontroversielle Andrew Tate.

LES OGSÅ: Gjenforent med sitt tidligere lag

– Jeg fester med hvem faen jeg vil

I skrivende stund har den originale meldingen på Twitter godt over tre tusen tilsvar i ulike former. Med andre ord - Twitter koker over. Og det er kanskje ikke så rart gitt koblingen til Andrew Tate, som har blitt omtalt som kongen av giftig maskulinitet i en NRK-artikkel.

Rodríguez fikk både støtte og motstand i kommentarfeltet, men det var nok en overvekt av sistnevnte gruppe. Flere store Leauge of Legends-profiler har valgt å ta et standpunkt mot både spanjolens oppførsel og hans tilknytning til Andrew Tate. Drøye ti timer etter første melding valgte Rodríguez å komme med et tilsvar til de negative tilbakemeldingene.

– Ingen vil noen gang kunne kontrollere vennskapene mine. Her setter jeg grensen. Jeg fester med hvem faen jeg vil, skriver han på Twitter.

LES OGSÅ: Snipp, snapp, snute for det norske kvinnelandslaget i EM

Ville akseptere konsekvensene

I kjølvannet av kaoset valgte den daglige lederen i G2 Esports å ta til Twitter for å adressere sine tidligere handlinger og utsagn. Drøyt seksten timer etter at spanjolen skrev at han kunne feste med hvem enn han ville, kunne han nå meddele at han var lei seg for diskusjonene han har skapt og at han var klar for å ta imot konsekvensene.

– Mange G2-fans ble sviktet denne helgen, og det skapte en forvirring om hva jeg står for. Det har alltid vært mitt mål å stå for absolutt likestilling, uavhengig av hvem du er eller hvor du kommer fra, og dette er hva spilling handler om. Livet mitt har vært fullt av lærdom, og jeg har hatt min andel av situasjoner jeg har endt opp i tidligere. Jeg klarte ikke å lese rommet riktig, og jeg føler meg forferdelig over diskusjonene det skapte. Jeg vil reise meg og akseptere konsekvensene fullt ut.

LES OGSÅ: Ekteparet sikret seier i Telialigaen

Åtte ukers ubetalt permisjon

Kun én dag etter at han fikk Twitter til å koke over har det nå blitt avjort at spanjolen blir sendt på åtte ukers ubetalt permisjon. G2 Esports beskriver avgjørelsen som en gjensidig beslutning gjort av Rodríguez og klubbens styre.

Siste fra forsiden