Hjerteskjærende for Apeks under Fragadelphia i natt

For en thriller i semifinalen!

Det ble dessverre ingen førsteplass for Apeks og Joakim «jkaem» Myrbostad under Fragadelphia.
Sebastian Ekman/DreamHack

Etter å ha bommet i kvalifiseringene til major-turneringen i Rio, var LAN-turnering i Fragadelphia neste steg for hovedlaget til Apeks. Den norske organisasjonen signerte både Justinas «jL» Lekavicius og Richard «shox» Papillon i august, men var likevel regnet som en av favorittene i forkant av turneringen.

Tidlig vekker mot BIG sitt akademilag

Richard «shox» Papillon hadde litt startvansker i de innledende rundene av kvalifiseringen til hovedturneringen og fikk det langt tøffere enn forventet i siste runde i den øvre bracketen. Her ventet nemlig BIG Academy som i likhet med den norske organisasjonen hadde reist over dammen for å konkurrere. BIG vant 16-9 på Mirage, men Apeks kjempet seg tilbake til uavgjort og overtid i kamp nummer to. Her ble det spilt firedobbel overtid, hvor akademilaget til slutt vant 28-24.

Apeks fikk det langt lettere i neste sjanse mot Snakes Den og vant 16-1 og 16-6.

Nesten katastrofe i gruppespillet

Mot Squirtle Squad ble det et overraskende tap i første runde. Først 16-10 på Inferno, før Apeks igjen måtte ut i overtid. Denne gangen slapp de unna med dobbel overtid, men tapte 22-19.

Med eliminasjon som mulighet i neste kamp hevet Apeks seg betraktelig og vant enkelt 16-8 i begge kampene mot Phantom Troupe. Med sluttspill som neste mål var det igjen Squirtle Squad som ventet, men denne gangen var Apeks sterkest og gikk videre 2-0 med 16-12 og 16-8.

Mot ATK i kvartfinalen måtte Apeks ut i overtid for tredje gang. Heldigvis er alle gode ting tre og seieren ble sikret med 22-19. På andre kart vant Apeks med komfortable 16-7.

Håp om revansje i semifinalen

Med et håp om finaleplass i Philadelphia var det igjen BIG Academy som sto i veien. Lagene splittet de første kartene der BIG vant 16-12 på Ancient og Apeks 16-4 på Mirage.

Det hele skulle avgjøres på Dust2 og for et kart vi fikk. I kjent Apeks-stil endte lagene på 15-15 og for fjerde gang i turneringen ble det overtid for gutta. Lagene byttet på å ta de første rundene når stillingen viste 18-18. BIG Academy skrudde opp tempoet og tok de avgjørende rundene som ga til slutt ga 22-20 seier.

Med det er Apeks ute av turneringen og tar til takke med 3-4. plass og 100 000 kroner i premiepenger som et plaster på såret for forhåndsfavoritten.