Telialigaen - League of Legends

– Vi kommer til å vinne finalen på en veldig simpel måte

Riddle-spiller Noman «Nomi» Ahmad er offensiv før finalen i Telialigaen i League of Legends.

Slik har vi blitt vandt til å se Noman «Nomi» Ahmad. Lørdag sitter han på scenen som spiller.
Sindre Stien/Good Game

– Dere trodde kanskje at jeg var død, men det er jeg altså ikke, sa Toralv Maurstad, i dette tilfellet kjent som Georg Anker-Hansen i Hotel Cæsar mens han snudde seg rundt i kontorstolen.

På samme måte føltes det da Telialigaen annonserte at de likevel fikk ordnet lisens til League of Legends forut vårsesongen. «Retursesongen» har bydd et nervepirrende sluttspill hvor det er Riddle og Lazy In Life som skal kjempe om seriemesterskapet i Stavanger lørdag kveld.

Jeg håper og tror på en jevn finale, men jeg tror presset ligger på Lazy In Life. De trenger å få ballen til å rulle tidlig for at ikke Riddle skal kunne styre kampen som de ønsker, sier ekspertkommentator Eivind «Dacreq» Ommundsen i forkant av finalen.

Se finalen mellom Lazy In Life og Riddle direkte på NRK LL35 direkte fra klokken 14:00 lørdag »

LES OGSÅ: Vårens Rocket League-sluttspill kan bli et av de mest spennende på lang tid

Riddle kan hale i land en seier om de får kontrollert kampen

Ekspertkommentatoren vil derimot ikke automatisk dele ut gullet til Riddle.

Eivind «Dacreq» Ommundsen ser frem til en jevn finale.
Sindre Stien/Good Game

– Jeg synes Lazy In Life kan få til mye kreativt i draft og være proaktive tidlig i kampene, men om Riddle klarer å forutse og tilpasse seg dette - så tror jeg de vil vinne til slutt. Riddle er mer strukturerte og kan hale i land en seier om de får kontrollert kampen slik de ønsker.

Hvordan kan Lazy In Life snu denne spådommen?

Jeg tror Lazy In Life er avhengige av å få gjort ting tidlig for å hindre dette, som betyr at presset for å ikke gjøre feil ligger på dem. Spesielt Jungleren deres har hatt stor suksess i flere kamper, og det kan være utslagsgivende for dem spesielt i de tidlige fasene av spillet, avslutter Ommundsen.

LES OGSÅ: Hvem jubler høyest i oljebyen?

Vært på treningsleir

DISSE SPILLER FOR LAZY IN LIFE

Vis mer

no Krystian «Krytybu» Tyburczy (Top)
de Cristoph «Deletus» Steib (Jungle)
tr Taha Emre «Avarosa» Karul (Mid)
no Mathias «Tidebringer» Kruse (ADC)
no Mikael «Syhm» Richvoldsen (Support)

Mathias «Tidebringer» Kruse gjorde comeback i Telialigaen med Lazy In Life denne sesongen og forteller at han sammen med laget har forberedt seg så godt som mulig før lørdagens finale.

Vi har forberedt oss ved å kjøre treningsleir med laget. Det har vært god stemning, så jeg tror det vil overføre til godt på server i finalen.

Kruse røper at han gleder seg til å sitte på scenen nok en gang og også til oppgjøret mot Riddle.

Riddle har vært ganske ujevne gjennom sesongen, men det er det som gjør det morsomt å spille mot dem. Vi er klare for alt de har å tilby og har også noen egne triks opp i ermene, forteller Kruse, som ikke vil røpe mer.

Hvorfor vinner dere denne finalen?

Riddle er et godt lag, men vi har spilt jevnt over på et høyere nivå og vil vise dette i finalen, avslutter Kruse.

LES OGSÅ: Apeks klar for legende-stadiet i Paris

Vi skal knuse dem

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

ro Zidaru «Coatpustmain» Laurentiu-Dodel (Top)
no Ali «BlazingFire» Sunbul (Jungle)
no Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
no Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
no Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Riddle har på sin side ikke lagt ned like mye forberedelser som Lazy In Life, men Noman «Nomi» Ahmad forteller at laget kommer til å studere motstanderen før lørdagens finale.

Vi har ikke hatt den største forberedelsen mot finalen, vi har gjort det samme som tidligere i sesongen hvor vi ser på spillerne og lager en liten plan dagen før vi skal spille mot dem også knuse dem når kampen starter.

En offensiv Ahmad forteller at han sliter med å ikke undervurdere motstanderen i Stavanger.

Programmet for helgens Telialigasluttspill.
Skjermdump: Telialigaen.no

Når jeg ser på Lazy In Life som motstanderne våre i finalen så tenker jeg bare på hvordan de klarte å komme seg dit. Det er ikke en sterk lagoppstilling og det er ikke et bra nok lag for en finaleplass. Jeg skal prøve mitt beste å ikke undervurdere dem men det blir veldig vanskelig.

Riddle-spilleren holder likevel litt ekstra vakt med to av Lazy In Life-spillerne.

Styrken til Lazy In Life kommer bare fra Jungle- og ADC-rollen deres, resten er svakheter og spesielt når flere av spillerne deres ikke har spilt på en scene før så gir det oss enda større fordel. Vi er bedre i alle roller.

Hvorfor vinner dere denne finalen?

Vi kommer til å vinne finalen på en veldig simpel måte, knuse dem hvert eneste game på den mest standard måten fordi vi ikke trenger å gjøre noe spesielt mot dem for å vinne, avslutter Ahmad.

Siste fra forsiden