PARIS - MAJOR

Galskapen fortsetter i Paris – Apeks slår Team Liquid 2-0

Klare for semifinale i CS:GO-historiens siste Major.

Josip Brtan/ HLTV.org

Apeks er klare for semifinale i den siste CS:GO-Majoren etter nok en thriller. Apeks valgte Ancient som sitt kart mens Team Liquid gikk for Overpass som sitt kart-valg.

Men mellom to gode lag var det kun Apeks kvelden skulle handle om.

Repetisjon fra Challenger Stage

Da lagene møttes tidligere i Paris, ble Ancient igjen til slutt og i det som var Apeks' debut i en Major, overbeviste laget mot forhåndsfavorittene fra Nord-Amerika med 16-12. Siden den gang har Apeks bevist at de er på et helt annet nivå enn rangeringen deres tilsier.

Skjermdump: HLTV.org

Under kveldens oppgjør skulle det klaffe enda bedre for Apeks og med fremtiden i vente var det kanskje fra uventet hold det skulle skinne ekstra sterkt i kveld. For der det har vært norske Joakim «Jkaem» Myrbostad som har dratt det meste av lasset med sine 1.19 i rating så langt for Apeks under Majoren - var det lagets unge Ingame-leder som skulle vise seg frem når det gjaldt som mest.

Apeks skulle ta Ancient komfortabelt med 16-10. Overpass sto for tur.

LES OGSÅ: Apeks stormer videre etter dobbelt overtidsdrama i Majoren

kyxsan viser vei

Til tross for en vond start på Ancient har Team Liquid vist seg sterke i pistol-rundene og startet med å ta den første runden også på Overpass. Apeks skulle svare direkte - noe som satte en ordentlig støkk i Team Liquid. Nord-Amerikanerne måtte seg seg selv ligge bak med 10-2 før de klarte å svare på Terror-siden.

Joakim «Jkaem» Myrbostad, Tim «nawwk» Jonasson og Damjan «kyxsan» Stoilkovski skal spille mer fra scenen i Paris.
Josip Brtan/ HLTV.org

Damjan «kyxsan» Stoilkovski har mest sannsynlig ikke satt en fot feil siden han sto opp i dag. Ved sidebytte hadde nord-makedonieren herja til seg 23 frags. Likevel skulle yekindar og hans Team Liquid plukke med seg et par runder til og 11-4 ved sidebytte.

Nok en gang skulle det Nord-Amerikanske laget ta pistolrunden og jobbe seg tilbake i kampen. Det som føltes ut som en overkjøring startet plutselig å nærme seg en skikkelig neglebiter. På 12-9 til Apeks skulle Team Liquid finne det første fragget - men Joakim «Jkaem» Myrbostad skulle finne et hull i Liquid-forsvaret å plukke med seg to frags som førte til at Team Liquid forlot bombeplassen på B - noe Apeks fikk utnyttet til sitt fulle.

LES OGSÅ: Heroic kan bli solgt

nawwk med superclutch

Team Liquid sparte tre våpen-sett og svarte til 13-10 og 13-11 som ødela økonomien til Apeks som med et halvkjøp fikk ned bomben i en to mot fire-situasjon hvor publikum gjorde sitt for å hjelpe Team Liquid med å sjekke hjørner. Ved at publikum laget lyd forsto Mareks «yekindar» Galinskis at Justinas «jL» Lekavicius hadde tatt posisjon nærme og tok han ut av runden.

Skjermdump: HLTV.org

Dette førte til en en mot tre-situasjon. Da skulle Tim «nawwk» Jonasson steppe opp med en sinnsyk trippel og sikre Apeks sin runde nummer 14. Luften forsvant ut av ballongen for Team Liquid og Apeks avsluttet oppgjøret med 16-11.

Dermed er de videre til semifinale hvor de møter hjemmefavoritene fra Team Vitality. Den norske organisasjonen har sikret seg minimum 853 000 kroner i premiepenger med mulighet til å hente mer om de skulle klare det helt store mot Vitality.

Siste fra forsiden