Paris - Major

Apeks stormer videre etter dobbelt overtidsdrama i majoren

Joakim «jkaem» Myrbostad og Apeks følger Håvard «rain» Nygaard og FaZe til sluttspillet i Counter-Strike-majoren i Paris

Radoslaw Makuch/HLTV.org

Den norske organisasjonen har gjort det store og kapret en plass blant de åtte beste lagene i verden. Laget får også selskap av Heroic som allerede hadde sikret seg plass, og Norges superstjerne Håvard «rain» Nygaard med sitt FaZe.

Comeback etter comeback

Apeks hadde ingen stor start på noen av kartene i kveldens kamp mot de svenske naboene i Ninjas in Pyjamas. På Vertigo hadde Apeks kun seks runder i første omgang, men hentet seg inn igjen mot alle odds og utlignet til 15-15. I overtid vant de til slutt 19-17 og stjal med seg det første kartet.

Justinas «jL» Lekaviciusa er i sitt livs form.
Radoslaw Makuch/HLTV.org

Apeks valgte Ancient og første halvdel førte til nok en motbakke som måtte bestiges. Laget lå under 12-3 til pause og mange så naturlig for seg at et tredje kart måtte til. Gutta i Apeks ville det annerledes og hentet seg igjen til 15-15. I overtid virket det som om lyset hadde gått for den svenske organisasjonen når Justinas «JL» Lekavicius og tidligere Ninjas in Pyjamas-spiller Tim «nawwk» Jonasson begge var nådeløse, og sendte det svenske laget hjem med 19-16.

En ekstra honnør får også gå ut til norske Joakim «jkaem» Myrbostad som ledet an hele serien øverst på statistikken med 64-51i K/D (kill/death ratio red.anm) som ga råsterke 1.32 i ratingprestasjon.

LES OGSÅ: Heroic kan bli solgt

Møter Liquid i kvartfinalen

Med det er sluttspillet sikret og den amerikanske organisasjonen Liquid står på andre siden. Liquid er rangert som det syvende beste laget i verden og er blant lagene Apeks slo for å komme videre i turneringen tidligere, men i en best av tre serie i sluttspillet er det sannsynligvis et annet beist Apeks har i vente når kampen skytes i gang førstkommende fredag.

Oppgjøret har kampstart klokken 19:00 i en best av tre-serie som du kan følge på et utvalg av strømmekanaler via HLTV.org sin kamp-side.

Norske Heroic stormet gjennom sluttspillet 3-0 hvor de vant 16-10 over Apeks på Mirage. I deres kvartfinale venter FaZe og Nygaard i kampen om en plass i semifinalen.

LES OGSÅ: 777 vinner den siste CS:GO-finalen i Telialigaen

Siste fra forsiden