NFI - spillstøtte

Ny runde med NFI-støtte til norske spill

Ni spill får dele 10,5 millioner kroner.

Snowcastle Games

Like før helgen kunne Norsk filminstitutt (NFI) kunngjøre en ny ladning med pengestøtte til norske spillprosjekter.

Via sine nettsider forteller instituttet at det denne gangen var 26 søknader som ble behandlet. Av disse var det ni som slapp gjennom, og disse får dele på totalt 10,5 millioner kroner.

Brorparten av midlene, nærmere bestemt 3 millioner kroner, går til Sarepta Studio og det psykologiske draamaet Project Thalassa. Deretter får Snowcastle Games 2,5 millioner for sitt arbeid med eventyrspillet Ikonei Island.

Kuub.
Megapop

Megapop tildeles 1,5 millioner for puslespillet Kuub, mens Rain og Dwarf Cavern får 1 million hver for henholdsvis Girl Genius: Eventyr i slottet Heterodyne og Solar Explorer: Mars Awakening.

Studio Gauntlet plukker med seg en halv million for sitt arbeid med strategispillet A Bad Game of Football, mens Raidho Games får samme sum for sitt hestespill kalt Astride.

Astride.
Raidho Games

Til slutt får Snow Leaf Studios 300.000 kroner til å bygge heksebryggspillet Brew, og Vibedy 200.000 kroner for sjørøverspillet Seablip.

Som NFI bemerket er det første runde med støtte for fire av spillene – A Bad Game of Football, Brew, Astride og Kuub. Tre av disse er også første prosjekt for sine respektive studioer, noe seksjonsleder for spillseksjonen i NFI, Kaja Hench Dyrlie, er stolt over.

– I denne runden er det ekstra hyggelig å se flere nye talenter i søkerbunken, og av de fire nye prosjektene som mottar tilskudd i denne runden er det tre selskaper som utvikler sitt første kommersielle spill. Det norske spillmiljøet vokser stadig, og det er stor variasjon i spillene som utvikles. For NFI er det et mål å både støtte og trygge de store selskapene og prosjektene, men også å bidra til å løfte fram nye talenter og et større mangfold.

For 2022 er det satt av totalt 54 millioner kroner til spillstøtte fra NFI. Pengene går til både utvikling, lansering og formidling av norske spill.

LES KOMMENTAR: Norge har alt å tape på å ikke ta denne muligheten »

Siste fra forsiden