Smite Pro League

Ny seier for nordmenn i profesjonell Smite-liga

Lagene til «Lawbster» og «Badgah» gjorde det godt denne runden.

Helena Kristiansson/ESL, montasje Gamer.no

Fnatic, laget til nordmannen Bo «Badgah» Katzenmaier, vant komfortabelt begge settene sine mot Team Dignitas i forrige ukes runde i Smite Pro League. Dette styrker deres plass i den toneangivende ligaen.

Skuffet over egen innsats

Vi tok en prat med mannen fra Oppland etter kampene:

Bo «Badgah» Katzenmaier.

– Jeg er faktisk skuffet over min egen opptreden i de siste SPL-settene vi har spilt. Laget mitt har spilt bra, men jeg føler at jeg kan spille mye bedre enn det jeg har gjort i det siste. Skolen er jo slutt nå, så jeg håper at om jeg trener nok så kan jeg vise hvor godt jeg egentlig kan spille, forteller Badgah.

– Hittil har jeg gått på skole samtidig som jeg har spilt, men etter dette skoleåret er over kan det hende jeg tar en pause fra skolen å spiller på fulltid. Dette å spille profesjonelt er en ganske krevende ting, og siden det bare blir mer og mer konkurranse i Smite vil nok det å ta en pause fra skolen være en lur ting. Jeg tenker at det jeg driver med er en såkalt «once-in-a-lifetime opportunity», og det å skaffe seg en utdanning kan jeg jo alltid komme tilbake til.

Bo, som ikke har kunnet fokusere helt og fullt på spillet før nå, mener han kunne ha spilt bedre.

– Jeg føler at jeg gjorde det helt OK, men for meg så er ikke det nok, spesielt ikke når laget mitt har spilt så bra. Generelt føler jeg at jeg kunne ha spilt mye bedre. Det høres kanskje ut som småting, men når man spiller på et så høyt nivå kan småfeil koste deg hele spillet.

To oppskriftsmessige seiere

For tilskuerne som så kampene så det ut til at Fnatic vant begge kampene uten nevneverdige problemer. Det var aldri noen stor fare for at Team Dignitas ville ta føringen på noe vis.

Den siste kampen der Fnatic vant overlegent mot Team Dignitas. (Video: SmitePro)

Begge kampene ble avsluttet i god tid før 30-minuttersmerket og begge gangene etter en avgjørene lagkamp ved «fire giant». Fnatic ble her kvitt flere avgjørende motspillere på en taktisk god måte, og kunne derfor sikre seg «fire giants» fordel som midlertidig gjør dem sterkere og gir dem høyere livsregenerering. Denne fordelen ga laget mulighet til å bryte lett igjennom forsvarstårnene til Dignitas og helt til basen der Titan ble felt. Dermed var kampen avgjort.

Det europeiske laget har vist godt lagspill i det siste, og de ligger nå på delt første plass i sommersettet. Dette til tross for at laget kun treffes på arrangement der de spiller. Badgah håper de har en sjanse til å ta seg til verdensmesterskapet, også i år.

– Det er jo fortsatt en stund til verdensmesterskapet, og hvem vet hva som kommer til å skje i mellomtiden. Styrken til de kinesiske lagene er jo også en ukjent faktor, og det kan godt hende at de har blitt like sterke som de vestlige lagene. Man kan jo alltid spekulere, men jeg tar det heller ett event av gangen. Hittil så har vi jo klart å kvalifisere oss til alle LAN-ene, og det er noe jeg håper vi kan fortsette med, sier han til Gamer.no.

Les også
– Lions skuffer så langt, men de vil hente seg inn

TRIG E-sports hakk i hæl

Laget til Emil «Lawbster» Evensen vant også begge sine kamper, mot antatt svakere Nightswatch som enda ikke har vunnet en kamp i pro-ligaen. Bunnlaget viste fine takter i starten av første kamp og ledet en liten stund, men så fort TRIG fikk ristet av seg sjokket tok de over spillet og vant.

Den andre kampen der Nightwatch ga seg etter hvert (Video: SmitePro)

Andre kamp endte med at Nightswatch ga seg etter 14 minutter med ren dominanse fra Lawbster og laget hans. Siden Epsilon ikke klarte å vinne over Titan avanserer TRIG en plass opp og ligger nå alene på fjerdeplassen, kun ett poeng bak tredjeplasslaget, London Conspiracy.

TRIG har god sjanse til å ta to nye poeng allerede førstkommende lørdag, 17:00 norsk tid, da de skal møte Team Dignitas. Og dersom Badgahs Fnatic gjør jobben sin mot London Conspiracy søndag 17:00, vil Lawbsters lag rykke opp til tredjeplass.

Slik ser tabellen ut etter runde fem av syv:

Stillingen så langt.

Siste fra forsiden