League of Legends Worlds 2019

Nybakt League of Legends-verdensmester var nære å legge opp

Funplus Phoenix-spilleren ble overtalt av sin kone til å fortsette.

Fra høyre: Chen «WarHorse» Ju-Chih, Lin «Lwx» Wei-Xiang, Chang «Xinyi» Ping, Kim «GimGoon» Han-saem, Kim «DoinB» Tae-sang, Liu «Crisp» Qing-Song, Gao «Tian» Tian-Liang.
Kristine Hauge Thomassen/Good Game

PARIS (Gamer.no): Kinesiske reportere tok opp mye av plassen i rommet og jubelen var stor da de nybakte verdensmesterne FunPlus Phoenix kom inn sammen med trofeet, etter å ha fullstendig knust det europeiske håpet G2 i VM-finalen av League of Legends.

LES OGSÅ: Slik opplevde vi VM-finalen i League of Legends

De færreste hadde troen på at FunPlus Phoenix skulle ta tittelen, og arenaen var stappfull av europeiske fans. Dette var likevel ikke et nytt scenario for det kinesiske laget.

– Jeg tror ikke dette egentlig påvirker spillerne våre. Hele året har det føltes som om flere har støttet motstanderne våre enn oss. Jeg tror noen ganger at dette til og med er en motivasjon for oss, fortalte hovedtreneren Chen «Warhorse» Ju-Chih.

Kim «DoinB» Tae-sang, som spiller Mid Lane for FunPlus, fortalte at de hele tiden forventet å vinne finalen - men ikke 3-0.

– Faktisk, før kampene startet, så forutså vi en 3-1-seier. Men vi forventet ikke at vi skulle slå dem 3-0, så jeg må si laget mitt presterte bra, sa «DoinB».

FunPlus var bedre forberedt til finalen

Lin «Lwx» Wei-Xiang, som spiller ADC for FunPlus, skapte mye støy i arenaen da han på scenen sa at de vant fordi G2 rett og slett ikke presterte. I pressekonferansen utdypte han dette.

– Jeg tror vi slo dem fordi vi hadde en bedre draft-fase. Våre karakterer var bedre fra nivå én - derfor følte jeg at det var en ganske enkel seier, mente «Lwx».

LES OGSÅ: Møter SKT i kvartfinalen: – Vi har ikke gitt opp

Hadde planer om å legge opp

Kim «DoinB» Tae-sang hadde kanskje ikke vært i Worlds-finalen hvis det ikke hadde vært for kona hans og FunPlus Phoenix. Den koreanske 22-åringen hadde nemlig planer om å legge opp, men valgte å gi FunPlus en sjanse etter litt overbevisning fra kona.

– Hun følte at om jeg skulle legge opp så ville det være synd. Jeg vil si beklager til henne. Alle vet dette: at selv når laget tar pauser så drar jeg ikke hjem særlig ofte, og selv når jeg gjør det så spiller jeg hele tiden. Jeg beklager så mye til deg, jeg skal være med deg etterpå. Vi er gift nå, så vi kan leve sammen, fortalte han.

Om Kim «DoinB» Tae-sang kommer til å fortsette å spille er fremdeles usikkert.

Les også
– Lettere å finne tid til trening når folk er hjemme hele dagen

– Dette kan ha vært min siste kamp. Dersom jeg hadde hatt muligheten til å dra tilbake i tid og snakke med den tidligere «DoinB» fra starten av året, ville jeg bedt han om å ikke gi opp; Det finnes alltid håp, delte «DoinB».

G2 er fremdeles det beste laget fra Europa

Fra Høyre: Kim «DoinB» Tae-sang, Liu «Crisp» Qing-Song, Gao «Tian» Tian-Liang.
Kristine Hauge Thomassen/Good Game

«Tian» ble kåret til finaleseriens mest verdifulle spiller (MVP). I tre av tre kamper spilte han karakteren Lee Sin, en karakter den kinesiske fansen mener han er verdens beste på.

– Først og fremst vil jeg si at jeg ble litt sjokkert over at jeg ble finalens MVP. Jeg følte at jeg var i form i dag, men ikke at det var mitt beste. Jeg vil si jeg var på kun femti til seksti prosent, sa «Tian».

Den kinesiske jungle-spilleren fortalte at selv om G2 ikke vant, så er de fremdeles best i Europa.

– G2 individuelt sett er veldig gode. Jeg vil si at jeg føler at G2 fremdeles er det beste europeiske laget.

Han la også til en kommentar til jungle-spiller «Jankos» fra G2.

– Jeg vil si at «Jankos» også spilte veldig bra, fortalte han.

FunPlus Phoenix Championship skins

Dersom du lurer på hvilke «Championship Skins» FunPlus Phoenix kommer til å velge, så kunne spillerne allerede avsløre planene sine kort tid etter seieren. Disse blir tilgjengelige for alle spillere å kjøpe.

– Jeg tenker på Lee Sin, sa «Tian».

– Thresh, fortalte «Crisp».

– Jeg har ikke helt bestemt meg enda. Jeg kommer til å velge sammen med mine følgere, avslørte «DoinB».

– Jeg velger mellom Vayne og Kai'sa, sa «Lwx».

– GangPlank, avsluttet «Gimgoon» med.

Gamer.no kommer tilbake med flere saker og reportasjer fra League of Legends Worlds.

Siste fra forsiden