Nye detaljer om Burnout 3

Electronic Arts har kunngjort nye detaljer om Burnout 3. En liten notis i pressemeldingen forteller det eiere av Xbox har fryktet: Kun PS2-versjonen får mulighet til online-spilling.

Etterfølgeren til de ekstremt populære bilspillene Burnout2 og Burnout2: Point of Impact skal utgis i september til PS2 og Xbox. Burnout 3 tar gameplayet enda lengre, og introduserer et unikt konsept kalt "crash and burn"-racing. Spillets handling foregår i trange og trafikkerte bygater, og kraftige kollisjoner er regelen snarere enn unntaket.

Burnout 3 skal etter sigende bli det mest actionfylte spillet i serien så langt, og spilleren blir ikke bare belønnet for å kjøre farlig, men også for å bruke sitt eget kjøretøy som et våpen for å bli kvitt motstanderne. Banene i spillet vil være fra Europa, Nord Amerika og den fjerne Østen, og alle vil inneholde massevis av muligheter for at spilleren kan få bonuspoeng ved å kjøre mot den ordinære kjøreretningen.

Spillet kommer med flere ulike enspillermodus. De to som er kunngjort til nå er "race" og "crash". I "race" får spilleren kjøre mot opp til fem andre biler (i tidligere spill var det kun tre motstanderbiler), og "crash"-moduset skal etter sigende inneholde noen av de mest spektakulære Hollywood-aktige bilkrasj noensinne.

I tillegg til enspillermodusene PS2-eiere av spillet til å få mulighet til å spille mot fem andre på nettet. Electronic Arts og Microsoft ser for øyeblikket ikke ut til å bli enige om Xbox-live, med det resultat at kun PS2-versjonen av Burnout 3 kommer til å inneholde online-muligheter. Vi får naturligvis håpe at Microsoft og EA kommer til enighet før spillets utgivelse, slik at også Xbox-eiere får spille på nett.

Tidligere Burnout-spill ble utgitt av Acclaim, og i Europa betegnes serien som en av Acclaim sine største suksesser noensinne. I Nord Amerika har selskapet imidlertid slitt med å gjøre spillene sine kjent, og det er antakelig derfor den uavhengige britiske utvikleren Criterion har valgt Electronic Arts som utgiver for det neste spillet i Burnout-serien.

Siste fra forsiden