Nye DS-spill å glede seg til

Nintendo har kunngjort europeiske lanseringer for Brain Training og New Super Mario Bros, mens Rising Star bringer kultklassikeren Contact til våre farvann.

Contact er et rollespill som følger historien til en professor fra det ytre rom og en ung mann som heter Terry. Professoren er strandet på jorden, og må finne de gjenværende delene av kraftkilden til romskipet sitt før diverse slemme organisasjoner får hendene i dem, slik at de kan bruke dem til sine ondsinnede hensikter.

Spillets rollespillsystem ser ut til å minne litt om det vi finner i Elder Scrolls-spillene, og fungerer slik at du automatisk blir bedre til det du driver med. Kamp er i sanntid, og som vanlig med rollespill vil du finne en haug ulike våpen og andre objekter som kan brukes.

Spillet kommer også med unik bruk av DS-konsollens to skjermer. På den ene skjermen ser du verdenen fra en isometrisk synsvinkel, mens i den andre ser du professoren, laboratoriet hans og et hybrid-kjæledyr. Etter hvert som du spiller, vil han kommentere det du gjør, og du må selv gjøre deg opp en mening om du stoler på ham eller ikke. Contact skal lanseres av Rising Star Games til høsten.

Dr. Kawashima's Brain Training
En annen vitenskapsmann som er i ferd med å ta turen innom Europa er Dr. Kawashima, og hans mål er å sørge for at hjernen din holder seg i form. I Dr. Kawashima's Brain Training får du servert en haug av IQ-test-aktige logiske nøtter og en rekke andre hjernestimulerende aktiviteter, og målet er selvfølgelig å finne ut hvor smart du er (samt gi deg mulighet til å gjøre noe med situasjonen om hjernen din ikke henger helt med i svingene).

Når du har løst en oppgave, skriver eller tegner du svaret på den trykksensitive skjermen, og jo raskere du kommer på det riktige svaret, jo mer poeng får du. Det vil være mulig å dele resultatene dine med andre, slik at du kan finne ut om du er smartere enn resten av familien eller vennene dine. Brain Training har solgt 1,8 millioner kopier i Japan siden lanseringen i mai i fjor, og vi europeere får mulighet til å kjøpe spillet 19. mai i år.

New Super Mario Bros.
Nintendo kommer også til å bringe New Super Mario Bros. til vår del av verden. Den europeiske lanseringen finner sted i den tidlige delen av sommeren, og spillet representerer det første nye sideskrollende Mario-spillet siden Super Mario World ble lansert.

Spillet kommer med store og fargerike 2D-verdener inspirert av de vi fant i klassiske Mario-spill, og hver verden har sitt eget tema og flere brett som må fullføres før du møter en sjefsfiende som må slås slik at du får tilgang til den neste verdenen. På slutten venter Bowser, som holder Prinsesse Peach fanget.

Mario og Luigi har lært seg noen nye triks siden sist. I tillegg til de klassiske bevegelsene sine, kan de utføre ekstra avanserte hopp, og ved hjelp av nyintroduserte sopper kan spillfiguren vokse seg så stor at han dekker hele skjermen (eller krympes så liten at han er på størrelse med en mus).

New Super Mario Bros. kommer også med mulighet for at to spillere kan konkurrere mot hverandre om å samle stjerner på spesialdesignede brett. I tillegg kan opp til fire spillere konkurrere i en rekke minispill, og alt dette behøver kun å foregå ved hjelp av en enkelt kassett.

Siste fra forsiden