Nye spekulasjoner om Xbox 2

Nok en gang har det dukket opp "lekket" informasjon om Xbox 2. Om informasjonen er korrekt vet vi ikke, men enkelte kilder mener den gir et godt inntrykk av hvordan Xbox 2 kommer til å bli.

Rapporten dukket først opp på nettstedet Spong, som er et nettsted som nok må sies å være litt preget av sensasjonsjournalistikk. Samtidig er det verd å nevne at en stor del av de historiene som stammer fra dette nettstedet har vist seg å være sanne. Vi vil ikke gå grundig inn i selve spesifikasjonene her på Gamer.no, men hvis du ønsker å lese det originale dokumentet, kan du følge lenken under.

Kort sagt forteller dokumentet at Xbox 2 vil komme med en hovedprosessor med tre IBM PowerPC G5-kjerner, som er på over 3.5 GHz. De tre kjernene deler en "L2-cache" på 1 MB, og denne kan også brukes av grafikkbrikken. Grafikksystemet vil være et 500+ MHz DirectX 9.0+ system fra ATI, som skal kunne tegne over 500 millioner polygoner per sekund.

Konsollen vil komme med minst 256 MB RAM (med en båndbredde på 22.4 GB i sekundet), og 10 MB EDRAM (med en båndbredde på 32 GB i sekundet). Prosessoren vil stå for alt av lyd. Maskinen vil komme med en 10/100MB nettverksport, USB 2.0 og en 12x DVD.

Når det gjelder HD-en fortelles det at "om ikke Xbox 2 vil komme med HD fra fabrikken, vil det i alle fall bli tilgjengelig som integrert ekstrautstyr". Det står også at Xbox 2-maskinen vil komme med langt flere muligheter når det gjelder lagring av data enn dagens Xbox, og disse inkluderer minnekort og mulighet for å lagre data på PC-er tilkoplet via nettverk.

I forhold til de siste dagers store tema, bakoverkompatibilitet, står det at Xenon (som er kodenavnet på prosjektet) vil være kraftig nok til å kunne emulere en klassisk Xbox på en rimelig god og effektiv måte, men at det for øyeblikket ikke er bestemt om maskinen skal komme med denne muligheten eller ikke. I følge dokumentet vil det nemlig kreves svært mye programvareutvikling og testing for å få dette til.

Ekte eller ikke?
Når det gjelder ektheten til dette dokumentet, er det foreløpig få (om noen) utenom Microsoft som kan si noe sikkert om dette. I en kommentar til Gamer.no sier Microsoft at dette er kun rykter, og at Microsoft ikke kommenterer rykter. Videre forteller de at Microsoft ikke har gått ut med noen informasjon om Xbox 2, og inntil de gjør det må alt som skrives om denne plattformen sees på som spekulasjoner.

Microsoft sier med andre ord fint lite om hvorvidt dokumentet er ekte eller ikke. Om vi antar at dokumentet er falsk, burde det ikke være noe stort problem for Microsoft å bekrefte dette, for på den måten å legge diskusjonen død. Det at de ikke gjør det har fått mange til å tro at dokumentet kan være ekte.

En bruker hos Spong peker imidlertid på at den personen som skal ha skrevet dokumentet, Peter Isensee, benytter seg av den amerikanske stavemåten av ordet "optimize" (z i stedet for s) på sin egen personlige nettside, mens han har brukt den britiske stavemåten i det liknende ordet "maximise" (s i stedet for z) i dokumentet. Dette kan tyde på at dokumentet er forfalsket.

Samtidig har nettstedet Gamesindustry.biz snakket med folk som utvikler spill for Xbox 2, og de har blant annet fått denne kommentaren fra en utvikler:

- Jeg har faktisk ikke sett dette spesifikke dokumentet, men det er absolutt ingenting der som ikke passer med det de har fortalt oss. Hvis det er falskt, noe jeg tviler på, så er det såpass tett opptil sannheten at det egentlig ikke spiller noen rolle.

Siste fra forsiden