The Witcher 3 - PlayStation 5

– Nygenerasjonsutgaven av The Witcher 3 er ikke fanget i utviklingshelvete

CD Projekt lover at ventetiden på PlayStation 5- og Xbox Series X-versjoner ikke blir langvarig.

CD Projekt RED

Forrige uke kunngjorde CD Projekt RED at PlayStation 5- og Xbox Series X/S-versjonene av The Witcher 3: Wild Hunt var utsatt «inntil videre». Ordlyden skapte raskt bekymring, men utvikleren har rykket ut for å berolige fansen.

I en nylig avholdt investorsamtale (via PC Gamer) påpekte CD Projekt-topp Michał Nowakowski at det ikke er snakk om en langvarig utsettelse.

– Jeg har kikket på overskrifter som har dukket opp her og der på nettet, og jeg så én som jeg virkelig la merke til. Den sa «Witcher 3 for neste generasjon utsatt på ubestemt tid», som får det til å høres ut som om spillet er fanget i et slags utviklingshelvete, sa Nowakowski og fortsatte.

– Jeg vil konstatere at det ikke er tilfellet. Det har vært mye insinuering om at vi kommer til å lansere, liksom, i juni neste år eller noe sånt. Det er absolutt ikke sånn det er.

Årsaken til utsettelsen var at CD Projekt steppet inn for å ta over utviklingsarbeidet fra et eksternt studio. Overgangen er bare nettopp unnagjort, og teamet jobber derfor med å undersøke hvor mye arbeid som gjenstår. Det er derfor prosjektet ikke har noen ny lanseringsdato, melder Nowakowski.

Senere i investorsamtalen antydet CD Projekt-sjef Adam Kicinski at det ikke er mye jobb som må gjøres, og at arbeidet utføres av et team på 15 ansatte. Nyversjonen skal blant annet pusse opp grafikken og korte ned på lastetider, og blir gratis for de som allerede eier The Witcher 3 på PC, PlayStation 4 eller Xbox One.

CD Projekt jobber også med et nytt The Witcher-spill.
Skal markere starten på en ny saga »

Siste fra forsiden