The Witcher - Nytt storspill

Nå kommer det neste store The Witcher-spillet

Skal utvikles på Unreal Engine 5.

Geralt fra The Witcher 3.
CD Projekt RED

I en pressemelding sendt ut mandag kveld forteller CD Projekt RED at de jobber med et nytt The Witcher-spill. Denne gangen skal utviklingen skje i Unreal Engine 5 som en del av et strategisk samarbeid med Epic Games.

Det nye spillet skal være begynnelsen på en ny saga i The Witcher-universet, uten at utviklerne nevner akkurat hva det betyr. Ingen tittel er gitt til spillet ennå, så om det blir hetende The Witcher 4 eller noe helt annet vet vi ikke ennå.

LES OGSÅ: The Witcher 3- og Cyberpunk 2077- utviklere jobber med nytt rollespill »

Annonseringsbildet.
CD Projekt RED

Dermed går CD Projekt RED for første gang på lenge bort fra sin egenutviklede spillmotor, REDengine, som blant annet har vært brukt til å utvikle The Witcher 2: Assassins of Kings, The Witcher 3: Wild Hunt og Cyberpunk 2077.

– Det nye samarbeidet med Epic dekker ikke bare lisensering, men teknisk utvikling av Unreal Engine 5, samt potensielle fremtidige versjoner av Unreal Engine, der det er relevant. Utviklere fra CD Projekt RED vil samarbeide med utviklere fra Epic, med et mål om å skreddersy spillmotoren for åpen-verden-opplevelser, står det i pressemeldingen.

Det er ingen plan om å låse spillet til Epic Games Store, selv om samarbeidet med Epic Games kunne antyde at noe slikt var på agendaen.

At det polske studioet spikket på en ny opplevelse i The Witcher-universet ble for øvrig nevnt først i 2020, men ikke blitt formalisert før nå.

Utover nyheten om Epic-samarbeidet er det lite annet av informasjon å hente fra annonseringen. Verken slippdato, plattform, eller detaljer om hva det nye The Witcher-spillet skal hete, er kjent ennå. Vi vet heller ikke om hovedpersonen i serien så langt, Geralt of Rivia, fortsetter sin historie, eller om en ny figur tar rampelyset.

CD Projekt RED nevner også at REDengine fremdeles skal brukes til utviklingen av utvidelsen til Cyberpunk 2077.

Vi elsket forgjengeren The Witcher 3: Wild Hunt da spillet først kom ut i 2015, og satte også pris på utvidelsene. Særlig Blood and Wine fikk trampeklapp av vår anmelder, som kalte det «et mesterverk av en utvidelse».

LES OGSÅ: Rockstar bekrefter at Grand Theft Auto 6 er under utvikling »

Siste fra forsiden