Rollespill fra tidligere CD Projekt RED-ansatte

The Witcher 3- og Cyberpunk 2077- utviklere jobber med nytt rollespill

Har stiftet et nytt spillstudio kalt Rebel Wolves.

Konseptkunst for Rebel Wolves første spill.
Rebel Wolves

Flere utviklere som tidligere har jobbet på blant annet The Witcher 3 og Cyberpunk 2077 har gått sammen for å stifte et nytt spillstudio. Studioet heter Rebel Wolves og ledes av Konrad Tomaszkiewicz, som fungerte som spillregissør på The Witcher 3, samt produksjonsleder på Cyberpunk 2077. Det forteller studioet selv i en pressemelding.

Nytt storbudsjetts rollespill

For øyeblikket jobber gjengen med å legge grunnlaget for et nytt rollespill. Spillet skal være det første i en planlagt saga, et storslagent storbudsjettsrollespill godt plassert i «dark fantasy»-sfæren, og bygget i Unreal Engine 5. Tomaszkiewicz skal være spillregissør, samtidig som han er daglig leder i Rebel Wolves.

Så langt har gjengen lite å vise til, annet enn ett konseptkunstbilde.

Konseptkunst for Rebel Wolves første spill.
Rebel Wolves

– Vi ønsker å utvikle et spill som vi selv ønsker å spille, på en måte som vi mener at spill skal lages. Vi ønsker å tenke nytt rundt PC-rollespill-genren ved å skape minneverdige historier og røre ved dype følelser, samtidig som vi jobber som et lite, sammensveiset team som deler et felles mål og felles ambisjon, sier Tomaszkiewicz i pressemeldingen.

Med seg på laget for det nye spillet har han Jakub Szamałek som var på forfatterteamet til The Witcher 3, og som jobbet som hovedforfatter på Cyberpunk 2077.

Ellers har firmaet en haug med sentrale utviklere fra The Witcher 3 og Cyberpunk 2077 i stabben: design-regissør Daniel Safowski, som jobbet på The Witcher; animasjonsregissør Tamara Zawada, som jobbet på The Witcher 3 og Shadow Warrior 2; og kunstleder Bartłomiej Gaweł, som jobbet på samtlige tre The Witcher-spill.

Vil ivareta de ansatte

En stor del av formuleringene i pressemeldingen fokuserer på at Rebel Wolves skal utvikle spill på en måte som gjør at de ansatte blir godt ivaretatt.

I fjor sommer forlot Konrad Tomaszkiewicz selv CD Projekt RED etter anklager om mobbing på arbeidsplassen, noe han selv nektet for. Anklagene ble undersøkt av CD Projekt, og Tomaszkiewicz ble frifunnet, men valgte likevel å trekke seg.

Rebel Wolves-gjengen er ikke de eneste som starter noe nytt, etter flere år med andre storspill: Tidligere Grand Theft Auto-produsent lager angivelig nytt åpen verden-spill »

Siste fra forsiden