Rockstar – Grand Theft Auto

Avis: – Tidligere Grand Theft Auto-produsent lager nytt åpen verden-spill

Leslie Benzies skal ha sikret seg nesten 400 millioner kroner i finansiering.

Skjermbilde fra Grand Theft Auto V.
Rockstar Games

Den britiske avisen The Telegraph (via Gamesindustry.biz) skriver nå at den tidligere Grand Theft Auto-produsenten Leslie Benzies er i ferd med å lage et eget åpen verden-spill – som visstnok kan bli en konkurrent til nettopp Grand Theft Auto-serien.

Benzies har ifølge flere kilder skrapt sammen solid finansiering til spillprosjektet, nærmere bestemt 40,8 millioner dollar – cirka 390 millioner kroner.

Spillet skal ha fått navnet Everywhere og er angivelig et science fiction-spill satt i en åpen verden, men utover dette er det fint lite som er kjent om den kommende tittelen.

Dramatisk brudd med Rockstar

Det er Benzies' eget studio Build a Rocket Boy som står for utviklingen, et studio han opprettet etter at han forlot Rockstar Games i 2016 og som nå huser rundt 130 ansatte.

Skjermbilde fra Grand Theft Auto V.
Rockstar Games

Leslie Benzies jobbet tidligere for Rockstar North og var produsent for både Grand Theft Auto III, IV og V. Som Gamer.no meldte i 2016 gikk han gjennom et ganske dramatisk brudd med arbeidsgiveren sin, hvor han saksøkte Rockstar for det han mente var ubetalte royalty-utbetalinger tilsvarende 150 millioner dollar.

I søksmålet ble det hevdet han at han ble «lokket» til å ta et friår etter lanseringen av Grand Theft Auto V. I løpet av tiden utenfor selskapet skal han ha oppdaget at det ble lagt opp til å presse ham ut av selskapet og å nekte ham royalty-inntekter.

Benzies tok i søksmålet mye av æren for Rockstars suksess de siste tiårene, og han hevdet at Houser-brødrene – grunnleggerne av Rockstar Games – ikke er i stand til å fullføre store komplekse spill uten ham.

Med dette nye spillet er det dermed mulig Benzies ønsker å «hevne» seg på sin tidligere arbeidsgiver, men hva det vil munne ut i gjenstår å se.

Les også: – Arbeidet med Grand Theft Auto VI har begynt »

Siste fra forsiden