Skjermbilde fra Grand Theft Auto V.
Skjermbilde fra Grand Theft Auto V. (Foto: Rockstar Games)

Rockstar – Grand Theft Auto

Avis: – Tidligere Grand Theft Auto-produsent lager nytt åpen verden-spill

Leslie Benzies skal ha sikret seg nesten 400 millioner kroner i finansiering.

Den britiske avisen The Telegraph (via Gamesindustry.biz) skriver nå at den tidligere Grand Theft Auto-produsenten Leslie Benzies er i ferd med å lage et eget åpen verden-spill – som visstnok kan bli en konkurrent til nettopp Grand Theft Auto-serien.

Benzies har ifølge flere kilder skrapt sammen solid finansiering til spillprosjektet, nærmere bestemt 40,8 millioner dollar – cirka 390 millioner kroner.

Spillet skal ha fått navnet Everywhere og er angivelig et science fiction-spill satt i en åpen verden, men utover dette er det fint lite som er kjent om den kommende tittelen.

Dramatisk brudd med Rockstar

Det er Benzies' eget studio Build a Rocket Boy som står for utviklingen, et studio han opprettet etter at han forlot Rockstar Games i 2016 og som nå huser rundt 130 ansatte.

Skjermbilde fra Grand Theft Auto V. Foto: Rockstar Games

Leslie Benzies jobbet tidligere for Rockstar North og var produsent for både Grand Theft Auto III, IV og V. Som Gamer.no meldte i 2016 gikk han gjennom et ganske dramatisk brudd med arbeidsgiveren sin, hvor han saksøkte Rockstar for det han mente var ubetalte royalty-utbetalinger tilsvarende 150 millioner dollar.

I søksmålet ble det hevdet han at han ble «lokket» til å ta et friår etter lanseringen av Grand Theft Auto V. I løpet av tiden utenfor selskapet skal han ha oppdaget at det ble lagt opp til å presse ham ut av selskapet og å nekte ham royalty-inntekter.

Benzies tok i søksmålet mye av æren for Rockstars suksess de siste tiårene, og han hevdet at Houser-brødrene – grunnleggerne av Rockstar Games – ikke er i stand til å fullføre store komplekse spill uten ham.

Med dette nye spillet er det dermed mulig Benzies ønsker å «hevne» seg på sin tidligere arbeidsgiver, men hva det vil munne ut i gjenstår å se.

Les også: – Arbeidet med Grand Theft Auto VI har begynt »

Kommentarer (9)

Forsiden akkurat nå

Til toppen