En av Grand Theft Auto-seriens viktigste bidragsytere saksøker Rockstar

Rockstar kaller anklagene bisarre.

Rockstar

Den tidligere sjefen for Rockstar North, Leslie Benzies, har valgt å saksøke selskapet, etter at han føler seg snytt for 150 millioner dollar i royalty-inntekter – noe som tilsvarer om lag 1,2 milliarder kroner etter dagens kurs – og å ha blitt presset ut av utvikleren.

Benzies har vært en sentral figur bak Grand Theft Auto-serien helt siden Grand Theft Auto III, og har fungert som hovedutvikler på samtlige spill siden den gang.

Grand Theft Auto V.
Rockstar

Vi har tidligere hørt at Benzies gikk frivillig fra selskapet etter en lengre pause. Da han aldri kom tilbake i rampelyset , ble det hevdet at han hadde forlatt Rockstar av egen fri vilje etter 17 år. Ifølge Benzies selv var det mye mer dramatisk enn som så.

I søksmålet – som du kan lese i sin helhet nederst i artikkelen – hevder han at han ble «lokket» til å ta et friår etter lanseringen av Grand Theft Auto V. I løpet av tiden utenfor selskapet skal han ha oppdaget at det ble lagt opp til å presse ham ut av selskapet og å nekte ham royalty-inntekter som han anslår er verdt 1,2 milliarder kroner. Særlig peker han ut Rockstar-grunnlegger Sam Houser som en sentral faktor for alle problemene.

Fjernet fra kontorene

I 2008 ble det hamret ned en utbytteavtale mellom utgiverhuset Take-Two og Rockstar-grunnleggerne Sam og Dan Houser, samt Leslie Benzies. Avtalene skal ha vært lik mellom de tre, og de skulle ifølge Benzies ha fått like mye i utbytte.

Dette er avtalen Benzies nå mener at Take-Two og Rockstar skal ha brutt, og dermed ha tatt minst 770 millioner kroner fra hans del av kaka etter lanseringen av Grand Theft Auto V.

Red Dead Redemption.
Rockstar

Da Leslie kom tilbake fra årspermisjonen 1. april 2015 skal han ha blitt overrasket da han ikke kom seg inn i Rockstar Norths kontorer.

– Etter å ha blitt sluppet inn i bygningen av sikkerhetsvaktene, ble Mr. Benzies beordret å forlate området av Rockstar Norths kontorsjef uten grunn, står det i søksmålet.

Etter dette skal Benzies og sine tidligere arbeidspartnere ha gått inn i forhandlingssamtaler, uten at det kom noe ut av dette. Forhandlingene ble brutt da Take-Two hevdet at han hadde forlatt selskapet av egen fri vilje.

I søksmålet tar også Benzies mye av æren for Rockstars suksess de siste tiårene, og han hevder at Houser-brødrene ikke er i stand til å fullføre store komplekse spill uten ham. Blant annet nevner han at Sam Houser skal ha kommet til ham mot slutten av utviklingen av Red Dead Redemption og tryglet om hjelp i en e-post.

– Bisarre anklager

Les også
Anmeldelse: Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto IV.
Rockstar

Take-Two svarer nå i et motsøksmål der de hevder at Benzie har brutt kontrakten. Ifølge de skal han ha sagt opp uten en god begrunnelse og ha brutt kontrakten, og har derfor ikke rett på de midlene han føler han burde få utbetalt. De mener også at Benzies ikke har noen rett til å få noe av utbyttet nå.

– Hans anklager er helt uten grunnlag, og i enkelte tilfeller veldig bisarre, og vi er svært sikre på at dette løser seg til vår fordel. En kjærneverdi hos Rockstar har vært konseptet om «teamet». Det er svært skuffende og rett og slett galt av Leslie å forsøke å ta æren for det som alltid har vært mye arbeid arbeids fra hele Rockstar-teamet, som fremdeles jobber hardt med å levere de mest engasjerende underholdningsopplevelsene vi kan lage til fansen vår, forteller Rockstar i en uttalelse om saken.

For noen år siden hadde Benzie store drømmer:
Rockstar drømmer om et spill med alle GTA-byene »

Benzies 4.12 E-filed Complaint by Alex Wawro

Siste fra forsiden