StarCraft II - GSL

Nykommer til topps i verdens mest utfordrende StarCraft II-liga

Men «Zest» måtte kjempe hardt for tittelen.

«Zest» gjør seg klar til finalen.
Stillbilde fra GOM TVs sending.

Sist lørdag braket det løs i finalen i Global StarCraft II-league. De koreanske spillerne Joo «Zest» Sung Wook og Eo «SoO» Yoon Su kjempet om hvem som skulle bli årets første ligamester.

Vinneren ble kronet etter en lang og spennende best-av-7-serie, der alle syv kampene ble spilt. Etter et langt oppgjør ble det til slutt Zest som endte opp med å ta seieren. Dermed fikk han 400 000 kroner, samt hederen og æren som følger etter å ha vunnet en liga så prestisjetung som GSL.

Nykommere

Verken vinneren eller andreplassen har hatt mye tid i rampelyset fra før av. I tillegg til at de begge er relativt ferske innenfor profesjonell StarCraft, har de flere andre likheter. Begge spilte sine første offisielle StarCraft II-kamper i Proleague sesong 2 i 2012, og ingen av dem har tidligere vunnet turneringer som er verdt å nevne. Men med sine prestasjoner i GSL nå, som regnes som en av de vanskeligste ligaene i StarCraft II, har de definitivt begynt å stake ut sin egen plass i miljøet.

«soO» kom på andreplass.

Både i gruppespillet og i sluttspillet møtte finalistene veldig hard konkurranse. Mange av de andre spillerne er tidligere GSL-mestre, verdensmestre, og vinnere av andre prestisjetunge turneringer.

Selv om motstanden var av ypperste klasse kom begge spillerne seg gjennom til sluttspillet uten videre problemer. SoO var ubeseiret gjennom gruppespillet, og Zest tapte bare én av sine åtte kamper.

At en så fersk spiller som Zest vinner turneringen første gangen han deltar, er en bragd han deler med få andre. Bare tre ganger tidligere har dette skjedd, med Kim «Fruitdealer» Won Gi i 2010, Lee «Life» Seung Hyun i 2012 og Baek «Dear» Dong Jun i fjor.

Skaper legender

GSL sees på som en av de mest prestisjetunge arrangementene i esport, mye fordi ligaen tiltrekker seg de største talentene fra StarCraft II-scenen. Spillere som Lim «Nestea» Jae Duk, Jung «MVP» Jong Hyun og Jang «MC» Min Chul har blitt kronet som mestre tidligere, etter å ha spilt beinharde kamper gjennom flerfoldige måneder.

De to spillerne like før oppgjøret.

Fremdeles er det kun koreanere som har tatt førsteplassen i GSL. Kun svenske Jonathan «Jinro» Walsh har vært i nærheten av å ta pokalen så langt, etter å ha endt opp med en fjerdeplass i 2010.

Hele finalen er verdt å se, men det var kanskje andre og sjette som var mest spennende. Kampene kan du se på GSL sin offisielle Twitch.tv-kanal.

Andre seong i GSL begynte allerede onsdag 9. april, og varer til 28. juni.

Les også
Norsk akademilag sjokkerte i amerikansk Counter-Strike-turnering

I kveld er det dog duket for kvartfinale i StarCraft II-ligaen WCS.
Norske «Snute» skal kjempe om å komme seg videre i Europa-sluttspillet »

Siste fra forsiden