Counter-Strike: GO / King of Nordic

Nylaget Spons'R'Us skal representere Norge i King of Nordic på fredag

Det gamle aNimus-laget vant kvalifiseringen etter noen overraskende kamper.

Arsalan Blu / Gamer.no

Etter fire sesonger og flere tusen spillere, begynte enda en ny sesong av King of Nordic denne uken – en Counter-Strike: Global Offensive-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Med en større premiepott enn noensinne fortsetter turneringen å fokusere på å bringe nye talenter frem i lyset. Med en «Kongen på haugen»-struktur sender hvert av landene ett lag til ukesluttspill, der vinneren direkte kvalifiserer seg for neste ukesfinale. Turneringen pågår i ti uker.

Premiepotten denne gangen er på totalt 90 000 kroner. Vinnerlaget får 4400 kroner hver uke, og vinner en jackpot på 18 000 kroner dersom et lag klarer å sitte på tronen tre uker på rad. Forrige sesong klarte Norge å sitte på tronen seks uker på rad, og står dermed med rekorden.

Overraskende resultater i første uke

DETTE ER SPONS'R'US:

Vis mer

Harald «rufus» Spelkavik
Philip «Philip» Løseth
Felix «tookjei» Eikrem
Tony «NiTo» Nilsen
Erlend «Sercios» Holmstad
Petter «RICOn» Lind

Den første norske kvalifiseringen tok plass tirsdag, der laget Spons’R’Us – som består av flere av spillerne som gikk ut av klubben aNimus nylig – tok seieren. På fredag skal de spille mot de andre nordiske landene for å se hvem som blir kongen. Du kan følge fredagskampene på King of Nordics Twitch-kanal.

I turneringen møtte laget flere større Telenorligaen-lag, blant annet førstedivisjonslagene Demise.no og Celestial Gaming. Spons’R’Us' lagkaptein, Philip «Philip» Løseth, sier laget ikke ble videre skremt av det.

– Hvem som deltok av de andre norske lagene var ikke noe vi tenkte særlig gjennom. Vi gikk inn i kvalifiseringen med selvtillit, og har satt som mål om å vinne uansett hvilke lag vi møter. Vinnermuligheten vår på fredag tror jeg er der, uten tvil, sier han til Gamer.no.

Philip «Philip» Løseth i dyp konsentrasjon under Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Selv etter en knusende seier for Spons'R'Us med 16-2 mot Celestial Gaming i kvalifiseringsfinalen denne uken, var resultatet likevel ikke som alle hadde forventet. Ikke minst for Demise.no – et av de mest profilerte lagene i turneringen.

– Det var mange overraskende resultater i denne ukens turneringer. At vi røk ut i kvartfinalen var nok overraskende for mange. Likevel synes jeg det er gøy å se lag som Celestial Gaming og Spons’R’Us gjør det godt, ettersom dette er lag som trener mye og jobber hardt mot målene sine, forteller Demise.no-spilleren Tommy «TommyM» Monsen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I år samarbeider ESEN og Gamer.no om kvalifiseringen for de norske lagene. Alle som ønsker kan delta, og informasjon om turneringen kan du finne på turneringssidene. Hver tirsdag blir det arrangert ny kvalifisering dersom Norge ikke allerede skulle sitte på tronen.

Med «kongen på haugen»-konseptet kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd over natta. Meningen bak turneringen er å tiltrekke amatører til å delta i organiserte turneringer, i håp om at de finner glede i kompetitivt spill. King of Nordic har selv uttalt at det handler om å bygge en strukturert og profesjonell scene for amatører, slik det er i Telenorligaen.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:00 fredag 28. oktober.

Les også
Har allerede vunnet like mange kart denne sesongen som de klarte i høst

Siste fra forsiden