Nytt Fifa i oktober

Det årlige Fifa-slippet skjer 2. oktober.

At det slippes en ny utgave av det populære fotballspillet i år også kommer neppe som en overraskelse på noen. Fifa 10 ble kunngjort for lenge siden, men først nå vet vi når vi vil ha det i hende. Spillet slippes til samtlige plattformer (X360, PS3, PS2, PC, Wii, PSP, DS og mobil) den 2. oktober i år.

De siste årene har det vært tøff konkurranse mellom Fifa og Pro Evolution Soccer, noe som til dels har ført til store fremskritt i begge seriene. I Fifa 10 introduseres 360-graders kontroll over spillerne og et forbedret driblesystem blant annet med bedre fysikk. Dette skal føre til et mer variert og uforutsigbart banespill. Videre loves det at de datastyrte spillerne skal være mer intelligente i posisjonering og ballmottak.

Manager-modusen skal ifølge EA også være forbedret, med over 50 store endringer på blant annet kamprealisme, overganger, spillerutvikling og atmosfære.Ifølge EA var det tre ganger så høy flerspilleraktivitet i Fifa 09 over Fifa 08, ikke minst på grunn av de mange nye online-mulighetene i spillet. Fifa 10 skal også forbedre onlinedelen blant annet ved å gjøre det lettere å finne den kampen man ønsker å delta i, og ved å sette sammen en egen arbeidsgruppe til å motvirke juksing.

Fifa 10 vil være spillbart på Gamescom-messen i Köln i August. Vi vil være tilstede, og håper å komme med noen inntrykk da.

Siste fra forsiden