Konkurranse

Nytt fra eventyrspillverden

Magasinet The Inventory feiret bursdagen sin ved å invitere en rekke eventyrspillutviklere til forumet deres, noe som resulterte i massevis av informasjon for tilhengere av sjangeren. Her er en omfattende rapport.

Side 1
Side 2

Vi har allerede fortalt om Bad Brain Entertainment og deres forsøk på å sikre seg rettighetene Sam & Max 2 (se nyhet her), men etterfølgeren til det klassiske LucasArts-spillet er ikke det eneste denne tyske utgiveren er opptatt med. Det første eventyrspillet de skal gi ut er A Vampyre Story fra Autumn Moon Entertainment, som kommer mot slutten av neste år eller begynnelsen av 2006. I tillegg har de fortalt om et helt nytt prosjekt som har fått den midlertidige tittelen i-jet.

Ambisiøse utviklere
Selv mener Bad Brain at i-jet vil bli det største og beste eventyrspillet noensinne. Selskapet forteller at de vil hyre inn noen av verdens beste artister for å jobbe med grafikken og lyden, og at spillet vil benytte seg av den nyeste teknologien tilgjengelig. Historien i i-jet vil omhandle et mysterium rundt en rekke barn som har blitt meldt savnet, og det vil være mulig å spille det både alene og sammen med opp til syv andre spillere samtidig. Når du er ferdig med spillet vil du dessuten kunne laste ned nytt innhold via nettet.

Det er imidlertid ikke bare Bad Brain Entertainment som er ambisiøse. Den internasjonale utvikleren Tale of Tales jobber med et spill som høres minst like spennende ut. Spillet heter rett og slett bare 8, og følger historien til ei liten jente som er fanget i et stort og fantastisk slott omgitt av en ugjennomtrengelig skog. Hun er ikke alene i slottet, men alle de andre sover, og det er umulig å vekke dem. Spillet er inspirert av eventyret om Askepott, men her har historien tatt en mørkere vri, og med mindre den lille jenta klarer å løse mysteriet vil slottet snart bli overgrodd av skogen og de sovende menneskene vil dø.

Spillet er i full 3D og sammenlignes med Gabriel Knight 3. Det mest interessante med 8 er at du bare har delvis kontroll over jenta; hun er en selvstendig person, og vil gjøre ting på eget initiativ samtidig som hun ikke alltid er like interessert i å følge rådene dine. Utviklerne er store tilhengere av PS2-klassikeren ICO, og et av målene deres er å skape en spillopplevelse som er like involverende og rørende som spillopplevelsen i ICO. Tale of Tales har ikke sikret seg noen utgiver for 8 enda.

Broken Saints
Gnosis Games er et ungt studio som jobber med et nytt actioneventyr (med fokus på eventyr, sannsynligvis omtrent som i Drømmefall) basert på den internettbaserte "tegneserien" Broken Saints. De skryter av å ha sikret seg mange talentfulle folk, inkludert skaperen av Broken Saints, Brooke Burgess, og Dan Irish, som har vært seniorprodusent på spill i Myst-serien. Broken Saints tar for seg den samme handlingen som serien, men kommer med ytterligere dybde og muligheter til å finne ut mer om Broken Saints-universet. Spillet tilbyr massevis av utforsking og en opplevelse som skal være svært unik.

Spilleren vil få kontrollere fire hovedpersoner; en buddhistisk prest, en muslimsk leiesoldat, en katolsk programmerer og en mystisk foreldreløs fra Fiji-øyene. Disse har alle spesielle egenskaper som må brukes for å komme til bunns i den globale konspirasjonen som truer verden. Vi vet ikke når dette spillet blir ferdigutviklet, men dere kan sjekke internettserien ved å følge lenken nederst på siste side.

Nytt fra Frogwares
Frogwares, utvikleren bak Sherlock Holmes-eventyret The Silver Earring og det Jules Verne-inspirerte Journey to the Centre of the Earth, jobber med to nye spill. Det ene er 80 Days, som er inspirert av klassiske Jorden Rundt på 80 Dager og følger en historie som går parallelt med historien i boken. Målet er naturligvis å bevise at det er mulig å reise jorden rundt på åtti dager, og tid vil spille en viktig rolle i spillet. Du må blant annet sørge for at karakteren din får nok søvn og mat, og at han klarer å skaffe til veie penger og unngå tidsslukende uhell.

80 Days skal etter planen lanseres i mai eller juni neste år, og mesteparten av tiden som gjenstår før utgivelsen vil bli brukt til testing og balansering av gameplayet. Et spill vi må vente lenger på er det tredje Sherlock Holmes-spillet, som vil bli lansert mot slutten av neste år. Frogwares forteller at spillet vil ha litt av atmosfæren fra den klassiske historien om Hunden fra Baskerville. Denne gangen vil Sherlock Holmes bli nødt til å reise ut av landet for å løse mysteriet. Både 80 Days og Sherlock Holmes 3 vil være i full 3D.

Fantasy fra Razbor
Kroatiske Razbor lanserte akkurat Legacy: Dark Shadows, og gav rimelig klare indikasjoner på at vi kan forvente en etterfølger til dette science-fiction-eventyret. I tillegg gav de litt informasjon om det neste prosjektet deres, som er en historie om den unge studenten Eve. Faren hennes er en verdenskjent arkeolog som har kjøpt en liten gård for å ta det med ro noen år. Når hun skal besøke faren for første gang oppdager hun at han er borte. Under letingen finner hun plutselig en portal som leder henne til en mystisk ny verden.

Det viser seg at faren hennes også har funnet denne portalen, og at han nå er savnet i den mystiske verdenen på den andre siden. Eve må besøke en rekke spennende nye steder og møte mange farer og ekstraordinære vesener (som mektige kjemper, ildsprutene drager og farlige hekser) på sin leting etter faren og en vei tilbake til vår verden. Det er ikke klart når dette nye spillet vil bli lansert.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden