Nytt fra skytespillfronten

Cauldron og TimeGate Studios har kunngjort to nye skytespill, og Digital Extremes har gitt ut en lekker trailer fra Dark Sector.

Ordtaket "skomaker, bli ved din lest" finnes enten ikke på engelsk, eller så velger strategiekspertene i TimeGate Studios (som har Kohan-serien og Axis & Allies på samvittigheten) å ignorere det. Nå har de nemlig gitt ut de første detaljene om Section 8, et futuristisk førstepersons skytespill som benytter seg av Unreal 3-motoren og lover massive slag på fremmede planeter.

Den uavhengige utvikleren planlegger imidlertid å bruke litt av kunnskapen sin fra tidligere spill under oppbygningen av Section 8, hvor det tradisjonelle løp-og-skyt-gameplayet blir fordypet med både strategiske og taktiske elementer. Enspillerdelen følger en gruppe elitesoldater som søker spenning i hverdagen ved å ta på seg oppdrag de fleste ser på som rene selvmord.

Et selskap som har mer erfaring med sjangeren er slovakiske Cauldron, som blant annet har stått for Chaser - et spill som dessverre aldri fikk den oppmerksomheten det fortjente. Nå prøver de igjen, med Gene Troopers, som skal komme til PS2, Xbox og PC.

Spillet lar deg utforske et unikt og levende univers hvor en nådeløs gruppe som kalles Gene Troopers konstant er på jakt etter genetisk materiale, som er blitt en svært viktig strategisk ressurs. Dette samler de inn ved hjelp av grufulle metoder, og du er et av ofrene deres. Nå er det på tide å kjempe tilbake.

Cauldron lover spektakulær og fantasifull grafikk, realistisk fysikk (takket være Havok-motoren), nyskapende våpen, karakterutvikling (som i Deus Ex), en interaktiv historie som du selv kan påvirke, flere ulike slutter, "bullet-time"-effekt og en omfattende flerspillerkomponent.

Til slutt kan vi fortelle at Digital Extremes har gitt ut den første "ordentlige" traileren fra Dark Sector, et neste-generasjons skytespill som bygger på en helt ny spillmotor. Traileren er rimelig imponerende, så hvis du har Quicktime installert og 20 MB til overs på harddisken din, anbefales det at du laster den ned. Du finner den her:

Siste fra forsiden