Nytt håp for Sam & Max 2

Akkurat da vi hadde begynt å gi opp den siste rest av håp, dukket det opp lovende ny informasjon rundt etterfølgeren til klassiske Sam & Max.

Som de fleste vet ble Sam & Max 2 kansellert tidligere i år, etter et LucasArts hadde foretatt en analyse av markedet og funnet ut at 2004 ikke var tiden for lanseringen av et nytt pek-og-klikk-eventyrspill. Akkurat den konklusjonen var det imidlertid mange som var uenige i, og selskapet ble bombardert av klager fra skuffede tilhengere. Det ble også satt i gang en storstilt underskriftsaksjon for å overbevise LucasArts om at de hadde gjort en grov feil.

Disse aksjonene har ikke klart å få LucasArts til å forandre mening, men de har virket som en stor inspirasjonskilde for andre selskaper, og i går ble det klart at den nystartede tyske utgiveren Bad Brain Games er i diskusjoner med LucasArts om å overta utgivelsesrettighetene til et spill som etter all sannsynlighet er Sam & Max 2. På forumet til magasinet The Inventory kom sjefen for Bad Brain Entertainment med følgende uttalelse:

- Vi er også i forhandlinger med LucasArts, men jeg kan ikke gå i detaljer her. Kanskje dette blir den store overraskelsen i 2005; spillet dere alle ventet på, men ikke fikk mer enn en liten trailer fra.

Før du rynker på nesen av tanken på at et tysk selskap kanskje skal overta Sam & Max-franchisen bør du være klar over en ting: Bad Brain Entertainment jobber også tett sammen med Autumn Moon Entertainment, som består av en rekke LucasArts-veteraner. Bad Brain har allerede sikret seg utgivelsesrettighetene til det lovende eventyrspillet A Vampyre Story, og det er all grunn til å tro at de vil benytte seg av ekspertisen til Autumn Moon og andre LucasArts-veteraner om de skulle klare å sikre seg Sam & Max 2.

Siste fra forsiden