Nytt om Worms: Open Warfare

Er du en av de som vil ha et nytt Worms-spill i 2D? Da bør Worms: Open Warfare være noe for deg.

Worms-serien har fortsatt mange tilhengere, men hver gang Team 17 lanserer et nytt tredimensjonalt Worms-spill, er det mange sier at de synes de gamle 2D-spillene var bedre, og at serien burde ha holdt seg unna den tredje dimensjonen. Team 17 har som kjent lyttet til kritikerne, og jobber med Worms: Open Warfare for PSP og DS.

Dette spillet er imidlertid ikke helt todimensjonalt. Selve spillfeltet, altså forgrunnen, er i 2D, mens bakgrunnene er i 3D, og følgelig sier Team 17 at spillet er i "2.5D". Ellers ser det hele ut til å være tro mot de gamle 2D-spillene i serien, og de søte små ormene får kjempe i rommet, i gigantiske skoger, i eldgamle egypt og i vulkanske huler.

Gameplayet er som før, men Team 17 har jobbet med å få det til å flyte så jevnt som mulig på de to håndholdte plattformene spillet kommer til. DS-versjonen benytter seg av den trykksensitive skjermen, men Martyn Brown fra Team 17 forteller at de ikke har lagt inn "gimmick-aktig" DS-funksjonalitet. Siktemetodene er fortsatt digitale, og den nederste skjermen brukes til å velge våpen og bevege på kameraet.

De fleste våpnene vi kjenner fra tidligere er tilbake, inkludert rakettkastere, granater, teleportere og, selvfølgelig, flygende sauer. Spillet kommer også med flerspillermodus, både ved hjelp av samme konsoll ("hot seat", men i dette tilfellet burde det vel hete "hot console") og trådløst nettverk (for opp til fire spillere). På DS er det kun nødvendig at en av spillerne eier spillet.

På forumet til nettstedet Eurogamer har Martyn Brown også hintet om at Team 17 jobber med prosjekter for Xbox Live Arcade, og at nye utviklinger som PSP, DS og Xbox Live Arcade tillater dem å gå i gang med prosjekter de ikke tidligere har vært i stand til, etter som mye av virksomheten deres i stor grad styres av utgivernes ønsker.

Et nedlastbart Worms-spill over Xbox Live Arcade (og evt. også nettet, for PC) ville sannsynligvis bli en stor suksess for den tradisjonsrike britiske utvikleren, og vi gleder oss til å se hva Team 17 finner på i løpet av de kommende årene.

Siste fra forsiden