Norsk filminstitutt - tilskudd

Nytt spill om Mummitrollet blant ti prosjekter som får støtte fra NFI

13 millioner kroner i nye tilskudd til norske spill.

Moomin Characters

Norsk filminstitutt (NFI) har delt ut en ny ladning med kroner til spillutvikling her i landet. Ti prosjekter har til sammen fått 12,9 millioner kroner i støtte, inkludert et nytt eventyr basert på gode gamle Mummitrollet.

Hyper Games-gjengen har tidligere laget spill om Albert Åberg.
Hyper Games

I en pressemelding forteller NFI at Snusmumrikken – som spillet skal hete – får 2,5 millioner kroner. Som tittelen antyder er det Mummidalens grønnkledde nomade som spiller hovedrollen i det kommende eventyret, som utvikles for PC, Nintendo Switch og iOS.

Når Snusmumrikken vender hjem fra vintervandring en dag, oppdager han at Mummitrollet er forsvunnet. Med hjelp fra spilleren må han følge ledetråder og oppklare mysteriet i det utvikler Hyper Games beskriver som et Zelda-inspirert eventyr. Her blir det riktignok ikke noe slåssing, og mer fokus på puslespill, utforsking og historiefortelling.

Nytt fra Red Thread Games

Av de øvrige spillene som får støtte er det Dreamfall Chapters- og Draugen-skaper Red Thread Games som høster det største beløpet. 3,5 millioner kroner går til utviklerens Dustborn-spill – som beskrives som en tredjepersons fremtids-western.

Dustborn skal ta spillere med til en dystopisk western-fremtid.
Red Thread Games

Dustborn er blant fem spill på listen som har fått støtte av NFI tidligere. Her finner vi også Fruit Bus – et nytt prosjekt fra Among the Sleep-studioet Krillbite – eventyrspillet Våken fra Black Book, og Megapops samlekortkortspill Haxity. Ravn Studio får også med seg noen flere kroner til utviklingen av Kaptein Sabeltann og den magiske diamant.

Ved siden av Snusmumrikken er det fire førstegangsmottakere, inkludert et nytt innslag i Fun Run-serien, kalt FR2020. Sjørøverspillet med basebygging, Seablip, får også støtte for første gang, sammen med VR-spillet Spuds og enda et Krillbite-spill, kalt The Plan 2: Sunlight.

– Det er inspirerende å se at fjorårets knallsterke lineup følges opp med en rekke svært lovende prosjekter i årets første søknadsrunde. Det er tydelig moment i norsk spillbransje, som det blir enormt spennende å følge fremover, uttaler spillansvarlig i NFI, Kaja Hench Dyrlie.

Les også: Norske spill omsatte for 389 millioner kroner i 2018 »

Siste fra forsiden