Nytt Zelda-spill annonsert

Vi har den første informasjonen og videoklippet fra det nye Zelda-spillet, som utvikles eksklusivt for Nintendo DS.

Under Nintendo sin pressekonferanse på Game Developers Conferense i San Jose, California, kunne de fremmøtte se en demonstrasjon av The Legend of Zelda: Phantom Hourglass - et eksklusivt DS-spill, med en helt ny historie, utviklet av de samme genihodene som står bak de mest populære Zelda-spillene de siste årene.

I følge nettstedet GameSpot, vil spillet - ikke overraskende - utnytte pekepennen på mange måter, og Nintendo dro frem eksempler som tegning av timeglass for å åpne en dør, skrive ned tall og bestemme seileruten for et skip. Det går også frem at man i mange tilfeller er nødt til å bruke den trykkfølsomme skjermen for å bestemme retningen på diverse angrep.

Skjermbilde fra traileren av The Legend of Zelda: Phantom Hourglass.

Selve gameplayet vil ofte foregå på den øvre skjermen, mens kartet eller annen viktig informasjon vises på den nedre. Spillet vil ha et tegneseriepreg, med cel-shading-teknologi, og det rapporteres også om grotter med interessante gåter. Det kan også virke som om historien tar til en del år før hendelsene i Wind Waker på GameCube, ettersom vår hovedrolleinnehaver Link ser yngre ut.

De som var tilstede på konferansen fikk se en demonstrasjon som blant annet viste Navi - en hvit feaktig sak som lar spilleren se hva man sikter mot - samt en utendørs kamp mot en blekksprut. Link kunne angripe blekkspruten fra den trykkfølsomme skjermen, slik at superbossen til slutt datt ned og gjorde det mulig for spilleren å fullføre kampen i sin favør.

Nintendo har sendt oss den første offisielle traileren for The Legend of Zelda: Phantom Hourglass, slik at dere også kan få et innblikk i hva vi kan vente oss. Videoen viser eksempler på mye av spillmekanikken vi har beskrevet over, samt et klipp hvor Link seiler på havet med en båt, og angriper fienden med en kanon.

Nintendo har lovet at både The Legend of Zelda: Twilight Princess for GameCube og dette nyannonserte DS-spillet vil være spillbart på årets E3-messe i Los Angeles. Begge spillene forventes i salg på et foreløpig ukjent tidspunkt senere i år.

Siste fra forsiden