Telialigaen - Counter-Strike

Oilers får knalltøff kamp i sin debut på sluttspillet i Telialigaen

– Det er fullt mulig å ta dem, sier kaptein Jesper «Jimbo» Kamsrud om semifinalen mot forhåndsfavoritten Apeks.

Oilers endte på 2. plass i høstens seriespill, men går for seier i sluttspillet.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

Vis mer

12:00 - Apeks - Oilers
15:30 - 777 vs Bifrost
19:00 - Finale

Sluttspillet i Counter-Strike blir det eneste i år som spilles offline, og sendes direkte fra Eldorado E-sportsenter i Oslo lørdag 5. desember.

Lagene som møter opp på årets første og siste LAN er Apeks, Oilers, 777 og Bifrost, mens sluttspillet i Rocket League og League of Legends avgjøres på nett påfølgende søndag.

Se første semifinale mellom Apeks og Oilers gratis på TV2 Sumo lørdag klokken 12:00 »

I forkant av sesongen kom Apeks og Oilers inn som forhåndsfavoritter til å nå sluttspillet, og endte på første- og andreplass. Før siste runde av seriespillet stod Apeks som det eneste laget som hadde klart å beseire Oilers i en best-av-to, mens Apeks har gått ubeseiret gjennom sesongen. Inn mot sluttspillets første semifinale forventer Oilers å ryste favorittene, og hindre Apeks i å få sin femte pokal i Telialigaen på rad.

LES OGSÅ: Apeks vant TV 2-kvalifisering - klare for stor europeisk turnering

– Telialigaen har aldri vært tettere, alt kan skje

DISSE SPILLER FOR OILERS

Vis mer

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Martin «MT» Sandvik
Steffen «SLY» Amundsen

Eirik «niel» Lein (trener)

Laget som før sesongen var nykomponert ble sett på som favoritter, og de som skulle utfordre de regjerende mesterne Apeks i kampen om trofeet. Allerede i første semifinale vil Oilers få bryne seg på forhåndsfavorittene, som viste seg å være for sterke for Oilers i deres forrige møte tidligere i høst.

– Vi gikk inn i denne sesongen med ambisjon om sluttspill. og det gikk egentlig veldig som forventet, vi har hatt noen opp- og nedturer i løpet av sesongen,
men alt i alt så har vi nådd forventningene våre. Med en helt ny femmer og egentlig en nokså ny livsstil, har disse gutta levert på øverste hylle, forteller lagets trener Eirik «niel» Lein.

Eirik «niel» Lein skryter av Oilers Esport som klubb.
Hanne Longva Eidsvik/Oilers Esport

Lein kom inn i Oilers med høye forventninger, og så langt har både laget og klubben levert, men gjengen er fortsatt ikke helt i mål.

– Målet vårt er at vi skal kunne konkurrere om førsteplassen i Telialigaen, og deretter komme oss ut i Europa. Som det eneste laget som ikke har gjort spillerbytter denne sesongen håper vi på å holde den samme femmeren i lang tid, og har troen på at
hvis vi holder en sterk kjerne så kan vi nå så langt vi bare vil.

Niel forteller videre at Oilers har hjulpet både spillere og trener å yte det beste av seg selv gjennom hele sesongen.

Les også
AW3 favoritt til å ta sin tredje strake Rocket League-tittel i Telialigaen

– Oilers som klubb ønsker å skape toppidrettsutøvere både på og utenfor server, det jobbes veldig bra med å holde en positiv holdning og bygge en sterk klubb.
Inntrykket mitt av klubben er at dette er en klubb som ønsker å bygge for fremtiden. I klubben får alle en god struktur på hverdagen, det blir laget sunn mat på som vi får nyte hver dag, samtidig som alle har en personlig trener som følger tett på. Visjonen er tydelig på at Oilers vil gjøre som Oilers Hockey, og være en dominerende kraft innenfor e-sport i flere år fremover, avslutter treneren.

LES OGSÅ: 777 og Bifrost sikret de siste sluttspillplassene

– Det er fult mulig å slå Apeks om vi er skjerpet

Jesper «Jimbo» Kamsrud legger ikke skjul på at Apeks blir en tøff motstander.
Hanne Longva Eidsvik/Oilers Esport

– Sesongen har vært litt som forventet. Ambisjonene for spillerne og resten av Oilers var alltid å komme seg til sluttspillet og forhåpentligvis gjøre en god figur. Vi vet at vi kommer til sluttspillet som underdogs mot Apeks, men vi har troen på at om vi spiller vårt spill og holder kommunikasjonen oppe så er det fult mulig å ta dem, forteller kaptein Jesper «Jimbo» Kamsrud.

Høstens sluttspill blir på ingen måte Kamsrud første, men han legger ikke skjul på at å få spille under Oilers har vært et stort fremskritt for han selv og resten av laget.

– Fordelene med å spille for Oilers er at vi får økonomisk hjelp samt fysisk trening, noe veldig få norske klubber tilbyr for øyeblikket. Vi har vårt eget kontor som vi kan bruke så ofte vi vil, vi får lønn, og vi har en egen personlig trener som hjelper oss med å alltid være på topp både fysisk og psykisk. Alt i alt ser jeg for meg en lys fremtid med laget, og vi er uten tvil med i kampen om å vinne både dette sluttspillet, og sluttspill i fremtiden også.

LES OGSÅ: Domino herjet i 2. divisjon i vår - null poeng i 1. divisjon

Ungguttens andre sluttspill på rad

Håvard «kfreq» Ytreland klarte å kjempe seg til en andreplass i vårens sluttspill sammen med Riddle, før Apeks ble for sterke i finalen. Denne gangen blir storoppgjøret i semifinalen, og Ytreland er fast bestemt på å få sin revansj.

– Vi er klare over at kampen kommer til å bli svært tøff, men vi har 100 prosent tro at vi kan ta dem. Vi skulle nok klart å vinne selve seriespillet også om vi ikke hadde røket på et par smeller i løpet av høsten, men akkurat nå er det sluttspillet som gjelder, forteller snikskytter Håvard «kfreq» Ytreland.

Håvard «kfreq» Ytreland har gjort god figur i 2020, og ser allerede frem til neste år.
Hanne Longva Eidsvik/Oilers Esport

På spørsmål om meninger rundt arrangeringen av sluttspillet i år var det varierende meninger fra Oilers-spillerne og treneren. Mens både Lein og Kamsrud var småskeptiske til beslutningen som har blitt gjort, legger ikke Ytreland skjul på at det definitivt blir spennende.

– Jeg synes det er veldig kult at vi får ha sluttspill på LAN igjen, spesielt siden det ikke ble noe av det i vår, noe som gjorde det litt mindre stas at vi faktisk gjorde det såpass bra med Riddle den sesongen som vi gjorde.

Ytreland ser frem til et spennende sluttspill, og har allerede planene for de kommende ukene klare.

– Etter at vi er ferdige med sluttspillet blir det nok litt roligere, og en litt tidligere ferie inn mot jul. Folk reiser hjem og nyter litt velfortjent tid sammen med familie og venner. Etter jul er vi tilbake på trening og forbereder oss til ny sesong, avslutter Ytreland.

Siste fra forsiden