Nordmann inn i Esports Hall of Fame

Ola «elemeNt» Moum innlemmet i Esports Hall of Fame

Første nordmann, og fjerdemann totalt som blir kåret til den gjeve prisen.

Ola «elemeNt» Moum på E-sportdagen 2015.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Esports Hall of Fame

Vis mer

Dennis «Thresh» Fong (Quake)
Emil «HeatoN» Christensen (Counter-Strike)
Kyle «kSharp» Miller (Counter-Strike)
Ola «elemeNt» Moum (Counter-Strike)

Søndag ettermiddag ble det kjent at norske Ola «elemeNt» Moum blir innlemmet i Esports Hall of Fame. Moum blir første nordmann som får denne utmerkelsen, og den fjerde i rekken som har fått prisen.

Ola «elemeNt» Moum er henrykt over utmerkelsen.
Telenor

Esports Hall of Fame ble opprettet i 2016, og hedrer spillere som ikke lenger er aktive i sine respektive spill. Hensikten er å løfte frem de største innenfor sine sjangre og roller i sine spill. Rekkefølgen på når man blir innlemmet har noe å si for hvor viktig spillerens rolle har vært, noe som betyr at norske Moum regnes som en pioner.

Legendarisk seiersrekke

Moum spilte Counter-Strike for flere klubber gjennom hans karriere, som varte fra tidlig 2000-tall til 2008. Da bestemte Moum seg for at nok var nok. Hans mest suksessrike periode kom i 2003-2004, når hans svenske lag i SK Gaming vant alle turneringene de deltok på i en tolvmåneders periode. Moum var lagets taktiske leder.

Moum var også den aller første e-sportspilleren som ble kjøpt ut av sin kontrakt for å melde overgang fra SK til NoA.

Hovedpersonen forteller til Gamer.no at han selv er henrykt over å ha fått denne æresprisen.

– Det var en stor overraskelse og enda større ære. At man i tillegg er første norske synes jeg gjør det ekstra stas! Til de som lurer på hvordan man kan klare det i fremtiden har jeg et par råd. Spill mot folk som er bedre enn deg hele tiden og studer de beste. Raskeste måten man blir i god i noe, uansett hva man driver med, forteller Moum.

Han tror også en tidligere lagkamerat blir den neste nordmannen som hentes inn i Hall of Fame.

– XeqtR (Jørgen Johannessen, red. anm.). Han var den store lederen og helt syk når det kom til strategi. Jeg var mer på utførelsen av strategiene, avslutter Moum.

Siste fra forsiden