Intervju

Telenorligaen / StarCraft II

– Om vi får en «Northug-avslutning» er det passende

Kampen om sluttspillplass blir svært spennende i StarCraft II-delen av i Telenorligaen.

Kommentator Eskil «Fearsome» Uggen gleder seg til kampen om tredje- og fjerdeplassen i Telenorligaen.
Benedichte Breistøl/Blizzard

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Stillingen i StarCraft II-ligaen etter halvspilt serie:

1. Snute (15 poeng, 5 kamper)
2. TargA (12 poeng, 4 kamper)
3. CreamCake (6 poeng, 4 kamper)
4. WOLOLO (6 poeng, 4 kamper)
5. Eiki (6 poeng, 4 kamper)
6. SolO (3 poeng, 4 kamper)
7. Northbrute (3 poeng, 5 kamper)
8. Civi (0 poeng, 4 kamper)

Ligaportal for de enkelte spillene:

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Av alle spillene i Telenorligaen, er StarCraft II i en særklasse. To av de mer moderne veteranene i norsk e-sport troner for øyeblikket øverst på ligatabellen: både Jens «Snute» Aasgaard og Kristoffer «TargA» Marthinsen har levert overbevisende så langt.

Det er et stort hopp ned til tredjeplassen, der Tin Trung «CreamCake» Duong, Ørjan «WOLOLO» Larsen og Eik Johannes «Eiki» Nysted Grødem for øyeblikket kjemper innbitt. Akkurat nå har de like mange poeng etter like mange spilte kamper. Mye kan endre seg i de siste ukene, med andre ord.

– Som forventet

At de to toppspillerne, som begge har lang erfaring med internasjonale og nasjonale turneringer og ligaer, ligger så bra an overasker ikke våre StarCraft II-kommentatorer. Slik det ser ut nå er det likevel veldig åpent hvem som ender opp med å havne på tredje- og fjerdeplass, og hvem som dermed kvalifiserer seg til sluttspillet.

– Snute og TargA dominerer som forventet og kommer nok begge til å kvalifisere seg. Nå ligger resten på Creamcake, Wololo og Eiki som alle ligger på 6 poeng og som skal kjempe om 3. og 4. plassene. SolO og Northbrute ligger hakket bak på 3 poeng, men det har fortsatt muligheten hvis de tar en håndfull seiere, forteller Julian «DogSledder» Nash til Gamer.no.

Sammen med Eskil «Fearsome» Uggen har han i vår kommentert Telenorligaens StarCraft II-kamper hver helg. Uggen sier seg enig i at det er i kampen om tredje- og fjerdeplassen at det ligger mest spenning.

– Den sluttspurten gleder jeg meg til å se. Om noen får en «Northug-avslutning» passer det bra, for de ligger så vanvittig tett mot slutten av sesongen nå, sier han.

Likevel skulle han gjerne sett litt større variasjon blant de beste.

– Jeg hadde håpet at nivået skulle være litt jevnere helt i toppen, for det hadde betydd at flere kunne nå opp til Snutes nivå. Og, vel, vi vet alle nøyaktig hvor høyt nivået hans faktisk er – det hadde betydd at vi plutselig hadde fire nordmenn blant den internasjonale eliten.

Julian «DogSledder» Nash.
Benedichte Breistøl

Høydepunktet kommer

På grunn av den svært ensidige sesongen har det vært vanskelig for kommentatorduoen å meisle ned et høydepunkt så langt. Uggen ser heller fremover, og tipper at ligaens klimaks ender opp med å bli noe av det mest spennende på vårparten.

– Sesongens høydepunkt blir når TargA og Snute møtes i aller siste runde for å avgjøre hvem som tar med seg beste seed inn i sluttspillet. Det blir litt av en kamp, utbryter han.

Les også
Anmeldelse:

For DogSledders del sementerte ligaens høydepunkt så langt seg allerede i første ligarunde, i kampen mellom CreamCake og Eiki.

– Årets høydepunkt var den utrolig jevne serien mellom de to kameratene. Spillet vekslet fram og tilbake, mange forskjellige strategier ble brukt, men til slutt trakk Eiki det lengste strået i den femte og avgjørende kampen.

Her kan du se opptak av alle TV-sendte kamper i Telenorligaen »

Stor overraskelse

Selv om deler av ligaen har gått som ventet, har det vært noen overraskelser også. Særlig er det én spiller kommentatorduoen begge mener har levert over all forventning: WOLOLO. For øyeblikket troner han på en fjerdeplass i tabellen, og han er dermed med i kampen om å få en plass i sluttspillet.

– Han gjør alt dette mens han også spiller Age of Empires II på toppnivå i verden, forteller DogSledder.

Se DogSledders høydepunkt fra ligaen: Kampen mellom Eiki og CreamCake. (Video: Gamer.no)

WOLOLO har lenge hatt status som en av verdens beste Age of Empires II-spillere, da under nicket «The Viper», og begynte først i høst å spille StarCraft II. Veien til norgestoppen har ikke vært lang for strategen, og nå gjør han det godt mot de beste.

– Han har nå i vårsesongen tatt et kart av TargA i Zerg mot Zerg, og spilt seg opp til en fjerdeplass i ligaen. De neste helgene blir svært spennende for WOLOLO, med kamper mot Eiki og CreamCake. Det er disse tre som slåss om tredje- og fjerdeplass, og WOLOLO har muligheten til å gruse veteranene. Nevnte jeg at han nådde Grandmaster-nivå nylig, og at han spilte i Age of Empires-VM i Dubai nå sist helg?, skryter Uggen av nykommeren.

Begge kommentatorene er også litt skuffet over at Eiki ikke har tatt skikkelig av denne sesongen. I flere år nå har han vist gode takter mot både Snute og TargA, og var en sterkt deltager sammen med de to da Norge vant landslagsturneringen NationWars i 2014.

– NationWars-helten har ikke helt levd opp til forventningene som den «klare» tredjeplassen mange forventet at han skulle innta. I stedet ligger han på en femteplass, men det er riktig nok kun to kart og null poeng som skiller ham og tredjeplassen nå, sier DogSledder.

Fearsome sier seg enig i kollegaens observasjon av spilleren.

– Han fått trene på fulltid, men ikke helt greid å nå opp mot Norges to ypperste. Det er alltid en torn i Eikis side å ha Snute og TargA som motstandere, men han har vist før at han er kapabel til å slå de begge. Jeg håper han kan få meg til å spise ordene mine, og finne tilbake til formen han var i da han banket seg gjennom Polen under NationWars-turneringen. Det hadde vært kult å se det raseriet Protoss kan bringe i sluttspillet av ligaen, kanskje med en 3-2-seier over TargA i semifinalen, håper han.

De to neste kampene i ligaen blir Snute mot Northbrute lørdag klokken 16:00, og Civi mot ROOTSolo som går paralet. Førstnevnte kampe kan du se direkte her på Gamer.no.

Les også: Telenorliga-kommentator mener norske spillere får unik erfaring ved å konkurrere ukentlig »

Her er 1. divisjonskampene i StarCraft-delen i Telenorligaen denne helgen:

Siste fra forsiden