Datakrigerne i King of Nordic

– Ønsker i hvert fall å vinne ett kart mot finnene

Noen av spillerne som representerte Norge forrige uke skal forsøke å reise kjerringa i sluttspillet.

Mikael «mikki» Gaup og Datakrigerne skal representere Norge i ukens King of Nordic episode.
Valve/Privat

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

En nye uke og fredag betyr en ny episode av King of Nordic. Etter at Blåbærsuppe lagde tynn suppe forrige uke, skal mikslaget Datakrigerne forsøke å forsvare Norges ære i sesongens femte episode. Laget til Datakrigerne består for øvrig av to spillere som representerte Norge forrige uke. Nå får med andre ord noen av dem en sjanse til å slå tilbake etter forrige ukes nederlag.

Datakrigerne tok seg greit gjennom kvalifiseringen og vartet opp med å slå Problemet Er At Løsningen Er i Gatekeepers hele 16-3 i finalen. Laget består for det meste av 2. divisjonsspillere, hvor forventningene til denne ukens episode er å ta nye steg.

– Vi tar dette som god erfaring

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Mikael «mikki» Gaup
Daniel «zykes» Jensen
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Michael «wwww» Sandvik
Stian «snipeey» Maudal

Mikael «mikki» Gaup og Datakrigerne er klare for fredagens sluttspill.
Privat

Mikael «mikki» Gaup kan fortelle til Gamer.no at kvalifiseringen til ukens sluttspill var overraskende lett.

– Jeg føler at denne kvalifiseringen var enklere enn tidligere. Det var ikke en like stor utfordring som tidligere.

Videre forteller Gaup at forberedelsene inn mot fredagens sluttspill har vært minimale, men at vi likevel burde se opp for selveste suppe-kongen.

– Vi vant kvalifiseringen som et mikslag, og skal spille den som en mikslag denne uken. Derfor har vi dessverre ikke lagt inn noen forberedelser mot sluttspillet, før han legger til.

– Vi bør se opp for «wwww». Hvis han har dagen er det vanskelig å stoppe han.

Gaup forteller også at på bakgrunn av at laget er et mikslag ønsker de gjerne å spille kartene Mirage eller Cache da det er disse som blir spilt mest ellers. Om forventningene til fredags sluttspill, stiller Gaup seg moderat.

– Vi tar dette som god erfaring videre og skal utvikle oss. Vi ønsker å i hvert fall vinne ett kart mot finnene, forteller Gaup kontant.

Til slutt forteller Gaup om planene for de eventuelle premiepengene.

Les også
Norge vant sin første FIFA-landskamp

– Hvis vi vinner skal pengene bli brukt litt forskjellig fra person til person. Jeg vet uansett at «zykes» kommer til å bruke dem på skins og masse energidrikker, avslutter Gaup smilende.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 15. september.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden