Oslo Lions danner ny storklubb sammen med myXMG

– Et banebrytende og spennende kapittel i norsk e-sports historie

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Lions

De norske e-sportklubbene Oslo Lions og myXMG forteller i en felles pressemelding lørdag at de slår sine pjalter sammen for å danne en større og mer slagkraftig organisasjon.

– Vi slår sammen Lions historie og erfaring som ledende og blant de eldste og mest suksessrike klubbene i norsk e-sport, med myXMGs moderne, talentdrivende og fremmadtenkende organisasjon. Dette gjør oss i stand til å ta det store steget i en hurtig voksende e-sport verden, samt ivareta vår nøkkelposisjon i det norske miljøet, kan vi lese i kunngjøringen.

Lions-navnet videreføres

Partene er enige om at Lions-merkenavnet videreføres, men den kjente løven har fått seg et ansiktsløft gjennom en helt ny logo.

Oslo Lions' styreleder Christophe Roblin er fornøyd med sammenslåingen med myXMG.
Privat

– Lions er lengstlevende av de to merkevarene, og den med mest historikk for å være på elitenivå i Counter-Strike, forteller styreleder Christophe Roblin til Gamer.no.

Han trekker blant annet frem 1.6-laget som kom på tredjeplass under Dreamhack Winter 2010 og andreplass året etter. To av disse spillerne spiller for Ninjas in Pyjamas i dag. Det første Global Offensive-laget til løvene i 2012 kom på tredjeplass i Premier-turneringen Intel Extreme Masters VI.

Sammenslåingen fører til at Oslo Lions får nye muskler, og dette skal hjelpe dem å ta elitesatsingen og talentutviklingen et steg videre.

– Det hadde vært moro å se om vi kan komme på det gamle nivået igjen, sier Roblin.

Danner nytt League of Legends-lag

Oslo Lions ble startet i 2007, og er blant Norges eldste aktive e-sportklubber. De har for øyeblikket et Counter-Strike-lag og et League of Legends-lag som kjemper i toppen av Telenorligaen, samt et StarCraft-lag som har prestert bra i nye Team League denne vårsesongen.

Counter-Strike-laget videreføres i den nye organisasjonen, men samtlige spillere på League of Legends-laget fristilles fra sine kontrakter. Nå er klubben på utkikk etter en ny sammensetting.

– Vi bruker sommeren til å lage en ny oppstilling til neste sesong av Telenorligaen, her kan både både Lions-spillere og myXMG-spillere være aktuelle. Lions ønsker å bygge et nytt lag som kan være med å kjempe i toppen, forteller Roblin til Gamer.no.

DISSE SPILLER PÅ COUNTER-STRIKE-LAGET TIL OSLO LIONS NÅ:

Vis mer

Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Joakim «stb» Sjøthun
Mikal «enix» Aakvik Øiestad
Stig «StiG» Holmen (reserve)

Les også
Dette blir en Rocket League-sesong med høy spenning, nye lag og ferske fjes

MyXMG hadde også et League of Legends-lag på øverste nivå i Norge. De deltok i kvalifiseringen til Digitality X nylig og sikret tredje beste seed til sommerens LAN i Stavanger. Disse spillerne har fått tilbud om å overta både plassen i 1. divisjon av Telenorligaen og plassen på Digitality X, og vil ikke lenger representere myXMG.

Forbindelsene til det tyske Counter-Strike-laget til myXMG er allerede kuttet, og spillerne skal være informert om det for en god stund siden.

– Vi ønsker å drive fra et norsk marked med norske eller nordiske spillere. Da passer det norske laget inn i den profilen, mens det tyske ikke gjør det, forklarer Roblin til Gamer.no.

MyXMG er også kjent for sitt Rocket League-lag, men de spillerne er allerede ferdige i organisasjonen og er derfor ikke en del av sammenslåingen.

Et positivt, banebrytende og ikke minst spennende kapittel i Lions, myXMG og norsk e-sports historie
Oslo Lions.

Samtalene startet i høst

Oslo Lions og MyXMG var finalister i avslutningen av høstsesongen på SpillExpo i fjor. Samtalene mellom klubbene skal ha startet omtrent på dette tidspunktet.

– Vi hadde god dialog med myXMG, og pratet litt om at Lions hadde mangler og ikke klarte å dekke alt med tanke på administrasjon hos oss. Vi fikk vite at de synes Norge var veldig annerledes fra det å drive organisasjon i Tyskland. Så fant vi etter hvert ut at det kunne være sammenfallende interesser at vi slo oss sammen, forklarer Roblin i Lions til Gamer.no.

Jo lenger de snakket jo mer innså de at klubbene delte de samme generelle visjonene for e-sport, og spesielt norsk e-sport.

– Vi ser på sammenslåingen som et positivt, banebrytende og ikke minst spennende kapittel i Lions, myXMG og norsk e-sports historie. Det medfører en kapasitet til å konkurrere på et høyere nivå i den proffesjonelle e-sportscenen, og engasjere spillentusiaster på et helt nytt nivå. Vi gleder oss enormt til å kunne kunngjøre og lansere alle våre planer og kommende arrangementer, og håper så mange som mulig vil være med på veien videre, står det i pressemeldingen.

DISSE SPILTE PÅ LEAGUE OF LEGENDS-LAGET TIL LIONS:

Vis mer

Pavlel «Yoppa» Kostic (Top)
Anthony «Wuizy» Vu (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Job «Slyv3r» Goossens (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

DISSE SPILTE PÅ LEAGUE OF LEGENDS-LAGET TIL MYXMG:

John Martin «just Boytoy» Sejer Aamodt Sørensen (Top)
Håkon «Flaker» Solberg (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Christian «Akama» Petterson (ADC)
Kristoffer «kîsse» Sakshaug (Support)

– Bedre rustet

Den nye lederkjernen vil etter det Gamer.no forstår bestå av 12 personer. Roblin ser frem til å få nytt, friskt blod inn og tror det blir avgjørende for å fatte de rette beslutningene i tiden som kommer. Tidligere har klubben hatt få nøkkelpersoner som har sjonglert mellom flere roller.

– Nå får vi flere hoder som kan fordeles mer riktig med tanke på kompetanse og muligheter. Mer dedikasjon slik at rollene blir utført på en bedre måte fremfor å være tynnslitt over flere rekker. Det betyr blant annet at vi er bedre rustet for å administrere den spillerstaben vi skal utvikle videre, grasrotmiljøet som vi ønsker å støtte for å bygge opp nye talenter, og skape spillere som kan være med å kjempe i toppskiktet etter hvert, forklarer Roblin til Gamer.no.

– Jeg begynner jo å bli en av de gamle traverne, og som organisasjon har vi tiårs-jubileum neste år. Da er det lurt å få inn noen med et litt annet syn og kompetanse, forebygge at vi ikke har feil person på feil post. Vi blir styrket både hva gjelder lag, speiding etter nye spillere, mediehåndtering og sosiale medier. Vi får et større spenn.

Vil gjøre norsk e-sport attraktivt

Grunnlegger av myXMG, Mattias Dörstel, har over ti års erfaring i e-sportmiljøet. Etter å ha spilt Counter-Strike 1.6 og Source som semi-profesjonell i Tyskland noen år, startet han organisasjonen i 2011. Klubben har fokusert på Counter-Strike og høydepunktene deres er deltakelsen i Premier-turneringen Dreamhack Winter 2014, fjerdeplass i StarSeries X og andreplass den enorme turneringen Insomnia 51.

I fjor sommer flyttet Dörstel hele driften til Norge i forbindelse med at klubben ønsket å satse på norske talenter. Nå får han et styreverv i den nye organisasjonen, men innrømmer at det blir trist å gi slipp på merkenavnet og klubben fem år etter at han skapte det.

– Ja, helt klart. Jeg har lagt inn mye arbeid og lidenskap der, men samtidig vil nye Lions bli en del myXMG og en del gamle Lions, så det er ikke en helt ny start.

– Hvilket inntrykk har du fått av norsk e-sport etter at dere flyttet hit i fjor?

– Det er et farlig spørsmål å stille, svarer han med et glis.

– For å være helt ærlig er norsk e-sport langt bak alle andre e-sportland jeg noen gang har jobbet med. Dette skyldes delvis moral eller hvordan spillerne tenker, men også at det er et veldig ungt klubbmiljø. Norsk e-sport har omtrent null erfaring sammenlignet med tysk.

Den erfarne tyskeren trekker frem SK-Gaming, Mousesport, Alternative aTTaX og gamle Anexis som eksempler på klubber med rik erfaring.

Mattias Dörstel grunnla myXMG i 2011. Nå får han styreplass i nye Oslo Lions.
Privat

– De har vært med så lenge at nye klubber drar nytte av det. Noe slikt finnes ikke i Norge. Så lenge spillerne ikke får ulik tilnærming til scenen, tror jeg ikke det vil forandre seg, mener han.

– Er det her myXMG og din erfaring kommer inn?

– Det er målet. Vi tror at vi kan hjelpe til med det. Det vil ikke bli noen endringer over natta, men med tiden vil vi se en utvikling.

Dörstel brenner for e-sport og det er lett å merke at han blir entusiastisk når vi snakker om fremtiden til norsk e-sport. Han deler velvillig ambisjonene han har for nye Lions, og hvordan de skal oppnå målene, men er samtidig klar på at man må starte smått og kunne se flere år frem i tid. Å tilby støtte til unge talenter, men også forme disse til noe som kan utgjøre et kraftfullt lag om to-tre år, er viktig mener han.

– Når alt kommer til alt handler det ikke så mye om det neste året. Dette er en langsiktig plan, og den eneste løsningen i Norge slik jeg ser det, mener Dörstel.

– Hvis du ser på spillerne så finnes det ikke et eneste norsk lag som presterer på et godt internasjonalt nivå. Alt vi ser er «one-hit wonders». Hvis vi vil endre det, må man begynne å se utenfor Norge. Se på Counter-Strike for eksempel: hvert eneste forsøk på et norsk lag har feilet. Nå ser vi noen få norske spillere på noen få lag, FaZe Clan og Team Dignitas. Det er alt, og ikke engang de lagene gjør det veldig bra. Hva angår League of Legends så finnes det vel ikke et eneste norsk lag som kan prestere på et internasjonalt nivå.

Hvis du gir de norske spillerne noen å se opp til så vil vi få samme «boom» som Sverige og Danmark opplevde for noen år siden
Mattias Dörstel, grunnlegger av myXMG.

– Norske spillere trenger idoler

Videre stiller han spørsmålet hvorfor ingen av de største norske stjernene spiller på norske lag. Både Håvard «Rain» Nygaard, Joakim «Jkaem» Myrbostad, Ruben «RUBINO» Villarroel og Erlend «Nukeduck» Holm er legionnærer, og Dörstel mener norske talenter trenger noen å se opp til. Han håper å kunne lokke stjernene tilbake til Norge.

– Jeg tror norske spillere trenger idoler, de må se at norske klubber gjør det bra. Ingen klubber i Norge er internasjonalt orienterte, så det er ingenting norske spillere kan lære fra. Selvsagt kan man ikke forandre hver eneste norske spiller, men jeg tror man kan det med de yngste. Hvis du gir dem noen å se opp til så vil vi få samme «boom» som Sverige og Danmark opplevde for noen år siden.

– Norge har potensiale, vi har e-sportskoler og vi har muligheten for treningsleire. Oslo kan bli og jeg tror det vil bli, hovedstaden for e-sport i Norge – hvis det ikke allerede er det, avslutter han.

Siste fra forsiden