Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Oslo Lions går en usikker tid i møte etter utskiftinger i sommer

Har ambisjoner om å berge plassen i 1. divisjon, men må stå imot BX3 i andre ligarunde.

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm og resten av Oslo Lions møter BX3 denne runden.
Valve/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Andre runde i Telenorligaen begynner mandag, og en av de største Counter-Strike: Global Offensive-kampene denne uken er mellom BX3 og Oslo Lions – to av Norges eldste og mest kjente organisasjoner. Begge lag har gjennomgått endringer i sommer og det er knyttet stor spenning til utfallet av oppgjøret.

BX3 står med ett poeng etter et uavgjortresultat mot Recess.no i første runde, mens Oslo Lions tapte mot Celestial Gaming og har fortsatt ikke sanket poeng. Begge lag går selvfølgelig inn i kampen med en innstilling om å vinne, men de har begge utfordringer.

– Aldri spilt Nuke i en offisiell kamp før

DETTE ER BX3

Vis mer

Mikael «ultra» Andersen
Kristian «riksen» Henriksen
Henrik «neto» Kristengård
Erik «truth» Dyrnes
Håkon «hk0n» Kvande

Spilleren Henrik «neto» Kristengård fra BX3 er spent før kveldens kamp mot Oslo Lions, både på grunn av usikkerheten rundt de nye spillerne til motstanderen, men også på grunn av kartene som skal spilles.

– Vi har vel egentlig forberedt oss med å trene på de to kartene vi skal spille. Jeg og Håkon (Håkon «hk0n» Kvande, red. anm.) har ikke spilt Nuke i en offisiell kamp før, så det er vel det kartet vi har lagt mest tid i å øve på. Ellers er det lite vi kan gjøre med motstanderne, siden vi ikke kan finne demoer av dette nye Lions laget.

Etter uavgjortresultat mot Recess.no i første kamp er Kristengård klar på at det er mye som må forbedres for BX3.

Henrik «neto» Kristengård og BX3 er klare for kamp mot Oslo Lions.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi tapte et kart sist uke mot Recess.no, så vi vet vi har mye å jobbe med. Vi er jo et veldig nytt lag, og føler at vi fortsatt har en veldig lang vei å gå for å nå det nivået vi vil være på. Målet for sesongen er jo selvfølgelig å vinne, selv om jeg tror det blir veldig tett i toppen, sier Kristengård.

– Lions har gjennomgått en del lagendringer i sommer, hvor godt kjenner dere dem?

– For å være helt ærlig kjenner vi ikke laget deres veldig godt, utenom navnene selvfølgelig. Selv spilte jeg med «Moen» og «DaY» i vårsesongen, så jeg kjenner litt av tendensene deres. Utenom det er det vanskelig å si, med tanke på at de fleste spillerne deres ikke har vært veldig aktiv det siste året.

Selv om spillerne hos BX3 ikke kjenner motstanderne særlig godt, er Kristengård klar på at målsettingen for kampen er å vinne.

– Det er vel tre spillere hos Lions som jeg kan se for meg kan skyte ekstra hardt i kampen, og det vil være «Moen», «tiller» og «DaY». Jeg tipper vi vinner 2-0, forhåpentligvis med god margin, avslutter Kristengård.

Ønsker å berge plassen i 1. divisjon

Les også
Årets The Gathering får breddesatsing på e-sport

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS

Vis mer

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Kristian «KRS» Waage
Bård «Tiller2k» Tiller
Kristoffer «Slaaen» Slåen Henriksen
Emil «N3ma Pr0bl3ma» Waage
Magnus «Rod» Wennemo

Kristoffer «Slaaen» Slåen Henriksen hos Oslo Lions er full av selvtillit før kampen, og legger trykk på at både Nuke og Dust 2 er kart løvene foretrekker.

– Vi har hatt en litt trøblete oppkjøring til denne kampen, siden mange folk har vært bortreist denne uka. Vi satser på hardkjør i treningen fra mandag til kampen spilles på torsdag. Nuke og Dust 2 er kanskje de to kartene vi kan best fra før, så vi håper på et positivt resultat.

Oslo Lions gikk i sommer igjennom en hel del spillerendringer. Mange av spillerne som spiller har kommet tilbake fra en lengre pause vekk fra spillet, noe som gjør at det er litt usikkert hvordan starten på sesongen vil gå.

Jon Thomas «DaY» Rudstrøm spiller for Oslo Lions.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Dette laget er en gjenforening av de gamle løveguttene med innslag av gode spillere og kamerater av oss fra tidligere. Vi regner med at samspillet blir bedre og bedre utover i sesongen, men vi har merket at det er noen år siden vi konkurrerte på et såpass tøft nivå. De fleste i laget har også elementer i livet sitt som krever en del oppmerksomhet, og spillingen kan ikke komme på førsteplass slik som tidligere. Vi har likevel ambisjoner om å berge plassen i 1. divisjon. Vi forholder oss optimistiske, selv etter det tøffe tapet i første runde, sier Henriksen.

BX3 har også gått igjennom endringer av spillerne sine i sommer, og Henriksen er klar over at nivået på motstanderne er høyt.

– Sist jeg spilte mot BX3 så var lagkameratene våre «Rod» og «Moen» to av deres stjernespillere. Om nivået til BX3 er like godt som det var den gangen vil det bli en tøff kamp.

Det skal absolutt ikke stå på selvtilliten hos Henriksen. På spørsmål om hvem som er farligste spillerne hos hvert av lagene er han ikke i tvil, og han har stor tro på seier for løvene.

– Den største stjerna for oss må være undertegnede. Klarer jeg å få over 20 drap så vinner vi hver eneste gang. Hos BX3 må vi passe ekstra godt på «Ultra». Han spilte Alienware Nations Cup med «Tiller» for mange år siden og er derfor en stor stjerne for oss.

– Denne kampen kan vippe i alle retninger. Håper Nuke fortsatt kan kalles «løvenes hule» etter kampen, og at sola på Dust 2 skinner sterkere for oss enn noen gang tidligere, avslutter Henriksen.

Slik spilles runde 2

Tidspunkt
UtsattDeadweightTien Len
5. september klokken 20:00Celestial Gamingdemise.no
8. september klokken 20:00Oslo LionsBX3
5. september klokken 20:00PantersRecess.no

Siste fra forsiden