Østfold E-sport LAN 2018

Østfold E-sport LAN frir til miljøet med sterk premiepott

Går av stabelen uken etter Telenorliga-sluttspillet.

På Quality Hotel i Sarpsborg går Østfold Esport LAN 2018 av stabelen 1. til 3. juni.
Østfold Esports LAN

Sesongen er inne i sin mest hektiske periode før sommeren. Sluttspillet i Telenorligaen går av stabelen i slutten av mai. Nå gis spillerne også ytterligere muligheter gjennom Østfold E-sport LAN som arrangeres uken etter sluttspillet er gjennomført.

Slik ønsker arrangøren det skal se ut under arrangementet i begynnelsen av juni.
Østfold Esport LAN

Østfold E-sport LAN arrangeres fra 1. til 3. juni på Quality Hotel Sarpsborg og lokker med en premiepott i Counter-Strike: Global Offensive pålydende 70 000 kroner. Ett ytterligere spill vil også legges gjennom såkalte Gamers Choice. Det kommer frem i en pressemelding på arrangørens nettside.

Ønsker å løfte den norske CS-scenen

Det er tidligere Counter-Strike-spiller Øyvind «KF3» Magnestad som står bak arrangementet som prosjektleder. Han la tastaturet og musa på hylla i 2007, men var en viktig brikke i utviklingen av flere av dagens spillere. Han ønsker å løfte Counter-Strike-scenen og gi spillerne en arena å vise seg frem på.

Tidligere Counter-Strike-spiller Øyvind Magnestad er prosjektleder for Østfold E-sport LAN.
Privat

– Jeg sluttet og spille Counter-Strike profesjonelt i 2007, men tok spillingen litt opp i sommerferien 2010 da jeg studerte. Har siden fulgt spillet fra sidelinjen de siste tre årene. Ettersom jeg synes at Counter-Strike: GO-miljøet har falt drastisk den siste tiden, mens man i resten av verden opplever en motsatt trend, ønsker jeg å gi spillerne en arena på LAN hvor de kan vise seg frem på.

– Hvilke tiltak gjør dere for å legge bedre til rette for deltakerne?

– Vi har valgt å samarbeide med Quality Hotel Sarpsborg, som har en fantastisk scene som er veldig seervennlig for publikum på arrangementet og hjemme i stuen. De har også et stort lokale som gjør det mulig for oss å ha nok deltakere. Vi ønsker å legge til rette for miljøet som vi mener har blitt forsømt i noen år. Det blir derimot ingen sovesal på lokasjon, da arrangementer ikke får lov til dette lenger, men deltakerne får rabatterte priser til hotellet. Ellers ønsker vi å gi lag så mye markedsføring som mulig, som kan brukes i fremtidige søknader til andre arrangement, forteller prosjektleder Magnestad for han fortsetter.

– Vi har også ti maskiner, hvor to lag som ikke har mulighet til å ta med egen kan søke om å leie fem maskiner hver til konkurransen. Da får de spille på maskinen frem til de eventuelt ryker ut av turneringen. På sikt ønsker vi å tilby maskiner i konkurransen til alle spillerne, men det er en lang vei å gå før man kommer dit.

Esportevents som arrangerer treffet i Sarpsborg ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med hvilke lag som har akseptert invitasjonen til årets arrangement. Magnestad forteller likevel om en hektisk prosess.

– De beste lagene i Norge har allerede fått informasjon og invitasjon til arrangementet. De ønsker derimot ikke å markedsføre seg selv ytterligere før vi viser gjennomføringsevne. Vi frir til miljøet gjennom å skilte med en så stor premiepott. Dersom vi opplever stor interesse vil vi fort kunne utvide tilbudet, forteller Magnestad.

SLIK FORDELES PREMIEPENGENE PÅ ØSTFOLD E-SPORT LAN:

Vis mer

1. plass: 35 000 kroner
2. plass: 25 000 kroner
3. plass: 10 000 kroner

Østfold E-sport LAN har i tillegg til en sterk premiepott også hentet inn store navn til panelet som skal lede seerne gjennom sendingene. Som ankermann og kommentator får Telenorliga-kommentator Simen «warclown» Henriksen besøk av TV-ansiktet Ghopi «executer» Prabaharan. Magnestad inntar selv en rolle som kommentator sammen med Thomas «roofz» Solli Sandvik og Dag «Inshia» Istad.

Les også
Apeks inn på tabelltopp, men PUBG-kapteinen er enda ikke fornøyd

For mer informasjon om arrangementet besøk arrangørens nettside »

Siste fra forsiden