Ouendan til Europa?

I følge GoNintendo er det ultrajapanske spillet Osu! Tatakae! Ouendan på vei til Europa.

Osu! Tatakae! Ouendan er et slags rytmeactionspill til Nintendo DS. Her leder du en gruppe dresskledde, mannlige "cheerleadere", hvis livsoppgave det er å oppmuntre folk som sliter i hverdagen. Når noen trenger en liten oppmuntring, roper de "ouendaaan!", og så kommer den merkelige gruppen for å hjelpe.

Hjelpen leverer de i form av et danseshow akkompagnert av japansk pop (spillet kommer med femten forskjellige melodier). Spilleren får opp små rundinger på skjermen, som hele tiden krymper. I det den ytre rundingen blir like liten som den indre, må du trykke på den med stylus-pennen (i takt med musikken).

Osu! Tatakae! Ouendan har fått svært god kritikk, både av importglade spillere fra vesten og japanske gamere, og regnes av mange som et av de mest spillbare spillene på Nintendo DS. Nå hevder nettstedet GoNintendo at en person hos Nintendo of Europe har fortalt spilljournalister at Ouendan kommer til Europa "en eller annen gang i fremtiden".

Hvorvidt spillet må gjennom noen endringer for at det skal appellere mer til europeiske kjøpere vet vi ikke (og det gjenstår selvfølgelig å se om det japanske navnet beholdes), men hvis GoNintendo har rett, er det i alle fall gledelig å se at et så erkejapansk spill som Osu! Tatakae! Ouendan også kan finne veien til vår del av verden.

Siste fra forsiden