Sniktitt

OutRun 2

Det var en gang noe som het spillarkader. Dette var steder hvor ungdom puttet alt de hadde av oppsparte penger på gigantiske spillemaskiner. Ved å putte penger på en slik maskin fikk du noen minutter i et annet univers, spilluniverset.

Et av de mest populære arkadespillene gjennom tidene er bilspillet OutRun. Mot å legge på noen mynter fikk du lov til å sette deg inn i rollen som en hipp, ung kar i en Ferrari Testarossa. Sammen med deg på turen hadde du en blond sexbombe, i alle fall etter den tidens standard. De fleste i dag synes vel det skal litt mer til enn en firkantet dame bestående av et par piksler. Ettersom de færreste har råd til en slik drømmebil eller en slik dame i virkeligheten, ble spillet en rimelig god erstatning. OutRun var, etter dagens standard, av den enkle sorten. Grafikken var som i de fleste andre spill den gang ganske så simpel. Banedesignet var også av den ukompliserte sorten. På 80-tallet derimot var dette grafikk og spillbarhet av ypperste klasse.

Tilbake i samme stil
Nå, snart 20 år etter, har Sega valgt å lage en ny utgave av det klassiske spillet. Resultatet er OutRun 2. Dette spillet følger slavisk i sin forgjengers fotspor, noe som betyr rendyrket arkadeaction for deg og meg. Vi fikk prøve spillet, og ble ikke skuffet. Med enkle kontroller og god spillbarhet blir dette et fartsfylt spill uten like. Gass, brems, styring og håndbrekk er det eneste du trenger å tenke på der du farer frem i flere hundre kilometer i timen. Egentlig er det mest gass og styring du trenger å bekymre deg for. Bremsen er du sjelden eller aldri innom. Det er altså langt fra de etter hvert svært så realistiske bilspillene som blir laget nå om dagen. Det var et gledelig gjensyn med et av 80-tallets absolutt heftigste spill og en svunnet era. Et lite tilbakeblikk på fordums tider om du vil.

For de av dere som ikke er kjent med det originale spillet kunne det kanskje vært greit med en liten forklaring på hva det går ut på? I OutRun hadde du valget mellom et par forskjellige Ferrarier. Den gang var det Ferrari F40 og 80-tallsikonet Testarossa som gjaldt. Begge bilene er tilbake i dette spillet, men har nå også fått følge av en rekke nye biler. Alle er modellert i lekker 3D-grafikk. Banene i OutRun var av den enkle typen, og gikk rett og slett fra punkt a til punkt b. Spillet var bygget opp slik at du hadde begrenset tid på å komme i mål. Hvis du klarte det innen tiden fikk du fortsette på neste strekning/bane. Ved slutten av hver strekning kunne du velge mellom å kjøre til venstre eller høyre. Venstre er veien feiginger velger, høyre er veien de som krever litt utfordring velger. Eller om du er taktisk velger du litt om hverandre, alt etter som hvor mye tid du har til rådighet. Banene til venstre er nemlig de enkle, banene til høyre er de vanskelige.

En formel som fungerte flott den gang trenger ikke nødvendigvis å fungere like godt i dag. Selv om grunntanken er den samme som før har man funnet det nødvendig å legge til litt flere spillmodi enn bare det å kjøre fra punkt a til b. Ingen av dem er spesielt banebrytende, men de hjelper til for å lage et mer komplett spill. En av modiene du kan velge går ut på å samle pakker som skal leveres forskjellige steder langs banene. Det skal være en del andre ting på vei til spillet også, men ettersom ingen av dem var spillbare på messen er det ikke godt å si hva og hvordan disse vil være når spillet kommer ut.

Splash Wave er tilbake
Sega har valgt å følge OutRun-oppskriften til punkt og prikke. Dermed er det ikke realisme, men heftig arkaderacing som gjelder. Det er ikke bare denne formelen man har valgt å beholde. De som husker spillet husker sikkert også muligheten for å velge musikk før du satt deg til rette og kjørte. Ved å velge forskjellige radiokanaler fikk du tilgang til forskjellige musikkstiler. Ting fungerer på akkurat samme måte denne gangen. Ikke bare ser det likt ut, det låter likt også, naturligvis med heftigere kvalitet på musikken enn tidligere. Melodiene er de samme, framførelsen er hakket mer avansert.

Spillet har lisensierte og godkjente biler fra Ferrari, spillere kan per i dag velge mellom åtte forskjellige Ferarrier. I OutRun 2 finner du Enzo Ferrari, Dino 246 GTS, 365 GTS/4 Daytona, Testarossa, 360 Spider, 288 GTO, F40 and F50. Spillet er fortsatt midt i utviklingsprosessen og utviklerne hos Sega regner med å doble antall biler tilgjengelig når spillet lanseres. Mange av disse må låses opp i løpet av spillet. OutRun 2 vil også inneholde 15 forskjellige baner, med mulighet til å åpne bonusbaner ved å klare forskjellige oppdrag. Spillet blir Xbox-eksklusivt, det vil ha full støtte for Xbox Live og andre Xbox-funksjoner. OutRun 2 er ventet lansert i løpet av siste kvartal 2004.

Siste fra forsiden