Sniktitt

OutRun 2

Det finnes knapt en spillinteressert person som ikke har en eller annen mening om bilspillet med den røde Ferrarien og den fengende musikken. Vi satt oss ned for å se om dagens versjon kan ha noe å friste med.

Spillet har allerede vært ute i arkadeversjon i et drøyt år, og flere av oss har hatt gleden av å tilbringe litt tid foran blinkende skjermer i ymse mørke lokaler. Den spillbare Xbox-versjonen vi har fått tilgang på inneholder alt vi har latt oss fascinere av fra arkadehallen, fra den rene OutRun-stilen med hastekjøring fra kontrollpunkt til kontrollpunkt, ispedd veivalg og trafikkproblemer underveis. OutRun anno det tjueførste århundre har også en egen "Hearts"-modus, der man må gjennomføre og løse ulike oppgaver som kjæresten din (det er hun som sitter i passasjersetet) føler passer. Etter et gjennomført oppdrag blir du rangert etter din egen prestasjon, der karakterene strekker seg fra en skuffende E til ren utklassing i form av AAA.

Arkadepreget ligger fortsatt som et tykt lag over spillet, der realisme og fornuft kommer i andre rekke. Du har muligheten til å legge bilen i en god gammeldags firehjulsskrens, slik at du kan opprettholde fart og spenning igjennom flere skarpe svinger. Konseptet med å skli rundt sving etter sving etter sving ser selvsagt idiotisk og ufrivillig morsomt ut, men gøy er det. Veiinndelinga er gjort på akkurat samme måte som tidligere, der man kan velge mellom to forskjellige veisegment mot slutten av veistrekningen man befinner seg på. Vanskelighetsgraden på strekningene endrer seg underveis, der det høyre veivalget skal være vanskelig og det venstre veivalget skal være lett.

De samme veistrekningene dukker også opp i den såkalte "Hearts"-modusen, der det står et hundretalls hjerter på spill. Hjertene tildeles etter hvert som du løser ulike deler av oppgavene og kjæresten din blir i et stadig bedre humør. Eksempler på slike oppgaver kan være å "drifte" mer, kjøre ned en sekvens av kjegler som er plassert ut i veibanen eller unngå å kræsje med andre biler underveis. Oppgavene forekommer i små, inndelte segment av banen, og det deles ut en totalkarakter for veistrekningen når valgets tid kommer over horisonten.

Heldigvis er det ikke bare arkadebiten som er med i spillet, men også flere spesialmoduser og mulighet for flerspiller over Xbox Live. En av spesialmodusene går utelukkende på å gjennomføre ulike spesialoppgaver som involverer bilen din og deg på en eller annen måte. Mange av oppgavene går ut på det samme som det man finner i "Hearts"-modusen, men det dukker også opp flere underlige utfordringer. Hvis du har følt en merkelig trang etter å drifte en Ferarri slik at du får tatt gode bilder av statuer, har din tid endelig kommet. Etter hvert som du løser flere og flere oppgaver i denne modusen, låser du opp ulike samlekort i spillet. Dersom du klarer å låse opp alle seks kortene i en serie, får du et ekstrakort som gir deg en eller flere tillegg i spillet. Bonusobjektene kan være muligheten for å kjøre en bane i motsatt retning, remixer av de allerede eksisterende sangene eller kanskje en ny bil eller to.

Flerspillerbiten inkluderer som allerede nevnt støtte for spilling over Xbox Live, i tillegg til at det er en egen "Party"-modus i spillet - og mulighet for å koble sammen to Xboxer og spille mot hverandre. "Party"-modusen går ut på at flere får hver sin tur til å gjennomføre en gitt oppgave, før man sammenligner poengsummer og ser hvem som vant. Over Xbox Live har man de vanlige løpsmulighetene man finner i bilspill, der det gjelder å komme først til mål og sørge for at ingen andre kjører like fort som deg. Vi må nok dessverre vente litt til før vi får se alle mulighetene Xbox Live-spillingen kan friste med.

De fleste av de klassiske elementene fra det orginale spillet er på plass, inkludert musikken. Selvfølgelig i nyinnspilte versjoner, men fortsatt slik at du kan nynne med underveis i spillets gang. Spillet er et offisielt Ferrari-lisensiert produkt, noe som tydelig vises i spillet. Alle bilene som er tilgjengelig er ulike Ferrari-modeller, både i klassiske og mer moderne varianter. Bonuskortene som låses opp underveis har bilder av ulike Ferrari-dingser, og man må nesten la seg imponere av hvor mye rart de har klart å sette Ferrari-navnet på.

Totalt har man kastet sammen femten ulike baner, der de fleste blir brukt et utall ganger på forskjellige spillmoduser og oppgaver. Etter hvert låser man også opp muligheten for å kjøre banene i motsatt retning, slik at man totalt sitter igjen med rundt 30 baner som kan friste villmannssjåfører i alle aldre og samfunnslag. Og denne gangen slipper du forhåpentligvis å miste lappen, ettersom det foreløpig ser ut til å være total mangel på politi og fotobokser. Valgmulighetene er tilstede, og med litt flaks blir det hele et engasjerende og spennende spill man fort kan slå i hjel et større antall timer med. Det orginale OutRun-preget er fortsatt tilstede, bare i en ny og oppjustert utgave.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om denne spennende oppfølgeren til et av tidenes mest legendariske arkadespill. Spillet kommer som nevnt eksklusivt på Xbox, og skal etter planen være på plass i norske butikkhyller i løpet av oktober. Vi kommer tilbake med en omtale når lansering nærmer seg.

Siste fra forsiden