Ibelin seertall

Over 100 000 har sett Ibelin på kino

Kun to andre norske kinodokumentarer er mer sett.

Ibelin har blitt sett av over 100 000 på kino.
Medieoperatørene/Euforia

TLDR

  • Den norske dokumentarfilmen Ibelin, basert på livet til Mats «Ibelin» Steen, har nådd over 100 000 kinobesøkende, ifølge distributøren Euforia.
  • Filmen klatrer til en tredje plass blant de mest sette norske kinodokumentarene de siste 20 år, etter"Marcus & Martinus: Sammen om drømmen og Mannen fra Snåsa, ifølge analytiker Jens Skavdal i Norsk filminstitutt.
  • Ibelin har allerede vunnet regi- og publikumsprisen under Sundance-festivalen, og pris for beste nordiske dokumentar på Gøteborg filmfestival i år.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Den norske dokumentarfilmen Ibelin har nå blitt sett av over 100 000 kinobesøkende. Det melder distributøren Euforia i en pressemelding fredag morgen.

Ibelin tar for seg historien om norske Mats «Ibelin» Steen, som levde med en muskelsykdom frem til han gikk bort bare 25 år gammel. I filmen får vi innblikk i et digitalt liv som foreldrene ikke viste om, der han fikk venner og ble en viktig del av et miljø der han betydde mye for andre.

Med disse besøkstallene sikrer den seg en pallplassering som den tredje mest sette norske kinodokumentaren fra de siste 20 årene. Ifølge analytiker Jens Skavdal i Norsk filminstitutt er det kun Marcus & Martinus: Sammen om drømmen og Mannen fra Snåsa troner over Ibelin, med henholdsvis 168 000 og 142 000 besøkende.

En generasjonsbro

Mats' foreldre, Trude og Robert Steen, beskriver mottagelsen som et uvirkelig eventyr.

– Vi har fått mange hundre meldinger fra folk som har sett filmen. De forteller om ulike måter filmen og historien har berørt dem. De forteller også om hvordan filmen danner grunnlag for samtaler på tvers av generasjonene. Det var akkurat det vi hadde ønsket og håpet på. Mats fortsetter å røre ved våre hjerter, forteller de to.

Ibelin endte opp med å vinne regiprisen og publikumsprisen under Sundance-festivalen i år, og sikret seg også pris for beste nordiske dokumentar på Gøteborg filmfestival.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Ibelin »

Siste fra forsiden