Feature

Telialigaen - Counter-Strike

– Han kommer til å dominere

Counter-Stike-overgangene har florert som vanlig i sommer. Ekspertkommentator Anders «Andz» Kjær tror 777s «H4RR3» blir farlig.

Haris «H4RR3» Hadzic regnes som en viktig brikke for 777, i følge ekspertkommentator Anders «Andz» Kjær.
Mose by Scream/777

Mandag er ventetiden endelig over når Telialigaen er tilbake på skjermen. Mye har som vanlig skjedd siden Apeks tok sin sjette strake serietittel i vår. Når vi tar fatt på høsten har flere lag rustet opp og noen totalforandret sin lagoppstilling.

Vi har utfordret årets nye ekspertkommentator Anders «aNdz» Kjær til å vurdere overgangene i årets 1. divisjon. Ettersom Kjær til daglig også fungerer som sportslig leder i Apeks vil makker Leon Andor «Landor» Karlsen fylle inn om Kjærs favorittklubb og deres nye akademiprosjekt.

LES OGSÅ: Har du husket å melde deg på Telialigaen? Fristen går ut klokken 23:59 torsdag kveld.

777: Sommerfest og favorittstempel

Ole «Marcelious» Langan ble en slags katalysator for sommerens 777-suksess.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Mikael «mikki» Gaup
Jonatan «Ruyter» Ruyter
Haris «H4RR3» Hadzic
Kristian «akEz» Kornbakk
Ole «Marcelious» Langan

Snorre «fletch» Granerud (trener)

INN:
Haris «H4RR3» Hadzic
Ole «Marcelious» Langan
UT:
Sondre «fibb0» Gjerde
Christopher «kicker» Linden (trener)

Vårens sluttspill ble en skuffelse for 777 som i kjølvannet av skuffelsen tok umiddelbart grep. Først ble storsigneringen Haris «H4RR3» Hadzic avduket. Deretter ble også Ole «Marcelious» Langan hentet fra Apeks og overtok AWP-rollen fra Snorre «fletch» Granerud. Sistnevnte ble i forbindelse med overgangen overraskende flyttet inn i trenerrollen i klubben.

I løpet av sommeren har 777 virkelig slått tilbake etter sterke internasjonale resultater. 777 gjorde et byks på verdensrangeringen etter at laget tok seg til sluttspillet i Elisa Invitational Summer 2021. Til slutt skulle verdens 13. beste lag FURIA bli for sterke, men 777 satte seg for alvor på kartet. I skrivende stund ligger laget på en 46. plass etter sommerens store fest.

– Det er ingen tvil om hvilket lag som er favoritten i høst, med en signering som «H4RR3» viser 777 akkurat hva de vil. De har fått inn en av Norges absolutt beste AWP-spillere i «Marcelious», som har dominert i Norge i lang tid. Selv om «H4RR3» ikke har vunnet Telialigaen så er han en ekstremt dyktig spiller som kommer til å dominere. De har jo en ringrev som taktisk leder i «akEz», som helt klart kan å styre dette laget til en Telialigaen-seier, så får vi se hvordan de håndterer favoritt stempelet, mener Kjær om høstens store favoritt.

LES OGSÅ: «aNdz» blir ny ekspertkommentator i Telialigaen

Apeks Rebels: Akademiprosjekt

Steffen «Sly» Amundsen har byttet drakt.
Martin Leigland/TV 2 Esport
Les også
– Tror «Banderas» har vært litt bitter

Steffen «Sly» Amundsen
Ådne «Sense» Storås Fredriksen
Preben «Trax» Martinsen
Even «Holand» Holand
Tobias «shyyne» Sæther

Morten «zEVES» Vollan (trener)

INN:
Steffen «Sly» Amundsen
Ådne «Sense» Storås Fredriksen
Preben «Trax» Martinsen
Even «Holand» Holand
Tobias «shyyne» Sæther
Morten «zEVES» Vollan (trener)
UT:
Sander «Grus» Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Pål «Polly» Kammen
Fredrik «FREDDyFROG» Gustafsson

Regjerende seriemester Apeks har gjort en fullstendig overhaling før denne sesongen. Før vårens sluttspill var det klart at klubben skulle satse på et nytt norsk akademiprosjekt. I løpet av sommeren har prosjektleder Morten «zEVES» Vollan hentet fem av Norges største talenter.

Karlsen, som bidrar med sin ekspertise når Kjær er inhabil, mener Apeks ser farlige ut før sesongen.

– De regjerende seriemesterne går tilbake til røttene med en norsk satsning og med mange kjente navn blir det et utrolig spennende lag å følge med på. Mange av spillerne har flere års erfaring i toppnivået av Telialigaen allerede og så får de med seg «zEVES» på trenerrollen som gjør at dette blir et farlig lag allerede. I tillegg er det fortsatt et ungt lag som har et godt system rundt seg, så alt ligger til rette for at rebellene kan ta store steg framover. Sluttspill er veldig realistisk, så får vi se om de kan slå lag som Oilers og 777 når de først kommer dit.

LES OGSÅ: Sverige gir e-sporten unntak fra innreiseforbud – sikrer antageligvis høstens CS:GO-major i Stockholm

Oilers: – Disse gutta trenger ingen introduksjon lenger

Kjernen i Oilers består sammen med showmannen Johann «Saasinho» Saasen.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Sigurd «MV» Schmidt-Hansen
Johann «Saasinho» Saasen

Simon «MONERSTOR» Arestrup (trener)

INN:
Sigurd «MV» Schmidt-Hansen
UT:

Steffen «Sly» Amundsen

Oilers har mistet Steffen «Sly» Amundsen til en av sine største konkurrenter, men Sigurd «MV» Schmidt-Hansen har nå ankommet oljebyen. Schmidt-Hansen har bevist at han kan levere stort tidligere og begynner å bli en veteran i det norske Counter-Strike-miljøet. Sammen med stammen som fremdeles består i Oilers mener Kjær det er dannet et solid grunnlag.

– Disse gutta trenger ingen introduksjon lenger, alle kjenner til de. «MV» har kommet inn, en ekstremt sterk individuell spiller som på grunn av Valve sin justering av VAC-utestengelser fra langt tilbake, endelig kan satse fullt på Counter-Strike. Han har lenge vært kjent som et av de største talentene vi har hatt i Norge, så jeg forventer store ting fra han denne sesongen. De holder sammen gutta i Oilers, det er grunnlaget for noe knallbra.

Foxed: Revejakt på overgangsmarkedet

Foxed og Trym «trymJ» Joakimsen har gjort store endringer.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Trym «trymJ» Joakimsen
Sondre «fibb0» Gjerde
Michael «miko» Rørvik Akslen
Martin «Nasty» Garvik
Genesis «envi» Crisostomo Reyes

INN:
Sondre «fibb0» Gjerde
Martin «Nasty» Garvik
Genesis «envi» Crisostomo Reyes
UT:
Thomas «jagrN» Ottersen
Jørgen «bina0» Vik
Mathias «Mathio» Nornes

Foxed har vært blant kontinuitetsbærerne i norsk Counter-Strike, men etter to sesonger hvor laget har havnet rett utenfor topp fire har revene gjort grep. Først ble Sondre «fibb0» Gjerde hentet etter at Jørgen «bina0» Vik og Mathias «Mathio» Nornes var ute av laget. Deretter har også Thomas «jagrN» Ottersen forsvunnet og inn er Martin «Nasty» Garvik og Genesis «envi» Crisostomo Reyes kommet. Kjær mener revene har gjort mye riktig på overgangsmarkedet.

– Det har skjedd store forandringer i Foxed, der kjernen er byttet ut. Igjen står «trymJ» og «miko» fra forrige sesong. Jeg tror dog signeringene som er gjort er veldig gode, så Foxed kan gå en ny god sesong i møte. Jeg syns «miko» og «Nasty» er to veldig spennende spillere, så gleder meg til å se hva de kan gjøre. For min del et av lagene som kan krangle om sluttspillplass.

LES OGSÅ: 777 storfavoritter før norsk storturnering

Nordavind Talent: To svensker inn

Simen «sido» Rem og Nordavind Talent har fått to svenske inn som erstattere.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Simen «sido» Rem
André «scared» Carrillo Simonsen
Viktor «vHw» Wadman
Tim «spuffy» Thunberg
Olle «spooke» Grundström

Dennis «Rytter» Rytter (trener)
Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

INN:
Tim «spuffy» Thunberg
Olle «spooke» Grundström
UT:
Ådne «Sense» Storås Fredriksen
Preben «Trax» Martinsen

Også Nordavind Talent har fått lide som følge av Apeks' nye akademisatsing. Inn er to svenske spillere hentet for å ta opp kampen om topp fire. Telialigaens nye ekspertkommentator er spent på hvordan overgangene slår ut denne sesongen.

– Ut har det gått to Nordmenn og inn kommer to relativt ukjente svensker. For min egen del er det vanskelig å vite hva jeg skal forvente av dette laget, men Nordavind har alltid satt sammen lag som er helt der oppe. «spooke» og «spuffy» presterte begge to godt nylig i Nordic Masters kvalifiseringen mot Foxed, så det lover godt for sesongen når den kommer i gang.

Midgard: – Laget som står for kontinuitet

Kjær minner om tiden tilbake sammen med Kristian «KORN» Hokland.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Anders «DKOP» Eide Rasmussen
Kristian «KORN» Hokland
Martin «Hellzerk» Solbakken|
Jostein «Slegga» Mikkelborg
Tobias «berzerk» Bertelsen

INN:
Tobias «berzerk» Bertelsen
UT:
Even «Holand» Holand

Midgard har i likhet med overnevnte også mistet en viktig brikke til Apeks. Inn er Tobias «berzerk» Bertelsen hentet, og som imponerte mange selv om han rykket ned med Bifrost. Kjær håper rutinelaget får uttelling for kontinuiteten i laget.

– Laget som står for kontinuitet i ligaen, noe jeg elsker! «berzerk» inn som AWPer er kanskje ikke rollen jeg følte de trengte, men likevel er han en spennende spiller. Utrolig god rutine i dette laget, med Kristian «KORN» Hokland som vant Telenorligaen som det da het, med undertegnede allerede våren 2015. Blir gøy å se om kontinuitet gir resultater, for samspill bør disse gutta ha, selvskryter Kjær.

LES OGSÅ: Verdens beste spillere i slåssespill møtes i storturnering

Metizport:

Kim Fredrik «Winther» Winther var med å rykke opp med Metizport.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Kim Fredrik «Winther» Winther
Oliver «Smistadjr» Smistad
Andres «royal» Karlsson
Christer «ZEN» Souza
Kjetil «svarteN» Svarteberg

Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes (trener)

INN:
Christer «ZEN» Souza
Kjetil «svarteN» Svarteberg
Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes (trener)
UT:
Kristian «Dutu» Dutu Hølen
Håvard «Supermoen» Berge Moen

Metizport har gjennom årene vært en stor solskinnshistorie. Klubben har klatret fra 5. divisjon og rykket i vår opp etter å ha slått Fact Revolution i kvalifiseringen i vår. Klubben har gjort noen endringer inn mot sesongen og Kjær mener dette er et lag å følge med på.

– Metizport har gjort store forandringer, og har blant annet henten «svarteN» som har erfaring fra 1. divisjon fra før. Spennende lag, god rekruttering og en kul klubb bak. Absolutt et lag å følge med på.

Wizard: – Det virker ikke som noen suksessoppskrift

Anders «w4r» Gjerstad får med seg en fersk gjeng i Wizard.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Anders «w4r» Gjerstad
Markus «Markow» Otterstad
Carl «fancy» Bruland
Andreas «hyvz» Brenn
Sander «REAPER» Aadal

INN:
Anders «w4r» Gjerstad
Markus «Markow» Otterstad
Carl «fancy» Bruland
Andreas «hyvz» Brenn
Sander «REAPER» Aadal
UT:
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikal Aakvik «enix» Øiestad
Genesis «envi» Crisostomo Reyes
Daniel «Zykes» Jensen
Zebastian «Tjoffe» Beckman

Trollmennene har fullstendig forandret lagoppstillingen sin fra forrige sesong hvor laget havnet midt på tabellen. Foruten Anders «w4rmach1ne» Gjerstad og Markus «Markow» Otterstad er de øvrige spillerne ferske på det øverste nivået i Norge. Kjær tror Wizard vil få en tøffere sesong i høst.

– Wizard er nok det laget jeg kjenner minst til, med relativt ukjente spillere. «Markow» har dog vært nevnt som et stort talent, da finnes det ikke en bedre arena å vise seg frem på enn 1. divisjon i Telialigaen. Rekrutteringen består av relativt ukjente spillere, det virker ikke som noen suksessoppskrift på papiret.

VOID: Vant 2. divisjon

Kjær er spent på om Sander «Spredd» Hjortland har det som trengs.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Sander «Spredd» Hjortland
Christian «Skoien» Skøien
Julian «JuaN» Myhre
Gustav «GuzZ» Svensen Sandberg
Julian «Snape» Winsnes

INN:
Sander «Spredd» Hjortland
UT:
Adrian «B3chmann» Bechmann

VOID gikk ubeseiret hele forrige sesong og vant vårens 2. divisjon. Dermed har de gjort seg fortjent til å få bryne seg mot Norges beste lag denne høsten. Bare ett spillerbytte er gjort i VOID denne sommeren. Det tror Kjær de nyopprykkede vil dra fordel av.

– Stort sett det samme laget som kvalifiserte seg til 1. divisjon, stiller nå til start. Det er bra å se. De har signert «Spredd», som var med og rykke ned med Fact Revolution forrige sesong, så det er noe usikkerhet der om hva han er god for. Uansett bra å se at det er praktisk talt samme lagoppstilling her også fra forrige sesong, det er etter min mening alltid et kvalitetstegn.

Vikings: Nytt tilskudd

Kristian «Dutu» Dutu Hølen er klar for et nyoppstartet prosjekt med Vikings.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Kristian «Dutu» Dutu Hølen
Igor «MACKO» Macko
Stian «zitan» Fjørtoft
Andreas «addi» Wallenberg
Herman «1Knas» Hattevig

Vikings blir en ny klubb i det gjeve selskapet etter å ha kjøpt plassen til nyopprykkede tNn. Ettersom det hele er nyoppstartet er det heller ingen lagoppstilling fra forrige sesong vi kan sammenligne med.

– Helt nytt lag, med helt nye spillere. Samtidig vet jeg at «addi» har vært en ringrev i den svenske scenen i lang tid, og fått fram noen greie lag. Så det er ikke nødvendigvis en dårlig ting å se til «söta bror» for å få en spiller som kan ta kapteinsrollen. Det er noen gode spillere individuelt i dette laget, men tror ikke det er nok til å hamle opp med de beste lagene, avslutter Kjær.

Siste fra forsiden