Detektivhistorie fra Hotel Dusk-skaperne

Overnaturlig detektivhistorie

Again: Eye of Providence kommer til Vesten i 2010.

For over et år siden ble det ferskeste eventyrspillet til japanske Cing offentliggjort, en kriminalhistorie med overnaturlige elementer ved navn Again: Eye of Providence. Tidligere har Cing gjort seg bemerket med Hotel Dusk og Another Code, to kritikkroste eventyrspill som også fikk mye skryt av våre anmeldere.

Tecmo har nå kunngjort at de vil slippe Again i USA i mars 2010. De har også endret navnet litt ved å sløyfe undertittelen. Om Tecmo også vil stå for den europeiske utgivelsen gjenstår å se.

Again omhandler to serier med brutale drap hvor morderen etterlatter en bit av en dollarseddel i offerets munn, nærmere bestemt den delen som viser det altseende øyet. Den første bølgen av drap foregikk 19 år før spillets start, og nå har en ny serie begynt.

Vi får rollen som FBI-agent Jonathan Weaver, en mann i besittelse av en unik evne som lar ham knytte de 19 år gamle drapene med de nye. Han kan nemlig se fortiden parallelt med nåtiden, og dermed oppdage ledetråder og hint som forlengst er tært bort av tidens tann.

Som i Hotel Dusk holdes DS-en som en bok, og når du skuer inn i fortiden representerer hver skjerm en tidsperiode. I fortiden ser du kanskje at det er en stor blodpøl på teppet. Hvis du prøver å røre teppet i nåtiden opplever du et tilbakeblikk som gir deg hint om hendelseforløpet. Du kan ikke forandre fortiden på noen måte, bare lære av den.

Siste fra forsiden