Telenorligaen

Overwatch blir nytt spill i Telenorligaen

Fra høsten av trer det nye Blizzard–spillet inn i ligaen.

D.Va fra Overwatch
Blizzard Entertainment

I sommer ble det gjennomført en Overwatch-turnering i regi av Gamer.no. Et av hovedmålene bak denne turneringen var å sjekke interessen rundt spillet. 25 lag deltok i turneringen og det var Oslo Lions som gikk seirende ut av turneringen. Nå kan Gamer.no avsløre at Overwatch vil være en del av Telenorligaen fra høsten av.

LES OGSÅ: StarCraft II må vike for Overwatch »

Grunnlegger av Gamer.no og leder for Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, forteller at den store veksten og populariteten på kort tid er de største årsakene til at Overwatch er valgt inn.

Tor-Steinar Tangedal er grunnlegger av Gamer.no. Han vil jobbe tett med Telenorligaen framover.
Mohammed Barzinje

– Det er lenge siden vi har sett en nykommer med et så stort potensial som Overwatch nå viser. I Korea skal spillet allerede ha blitt mer populært enn League of Legends, og i prøveturneringen på Gamer.no deltok 25 lag med minst seks spillere på hvert lag. En rekke norske klubber setter sammen Overwatch-lag og enkelte har kommet langt i europeiske turneringer. Signalene som sendes tilsier at dette blir en stor og vedvarende hit. Vi ønsker å være med å løfte frem det norske miljøet, samt å gi lagene gode rammer for å konkurrere og å bli gode fremover. Premiepotten som var ment til StarCraft blir nå flyttet over til Overwatch og vi planlegger en kvalifiseringsturnering i midten av august. Denne vil avgjøre hvilken divisjon de ulike lagene havner i, forteller Tangedal til Gamer.no.

Norges største klubber satser på Overwatch

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og Overwatch.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Over 5500 spillere deltok i vårsesongen.

Ofte stilte spørsmål om Telenorligaen »

  • Påmelding til høstliga åpner i slutten av juli
  • Ligastart i slutten av august
  • Kvalifisering i midten av august

I Gamer.no sin sommerturnering kunne vi se klubber som Oslo Lions, BX3 og Riddle delta. Flere store klubber i Norge har valgt å satse på Overwatch, noe som ser bra ut for Telenorligaens nye satsing.

Oslo Lions er en av klubbene som ser potensialet i det nye spillet.

– Jeg tror Telenorligaen ser potensialet og ekstasen rundt Overwatch som herjer nå. Det er en ny, frisk, men også konkurransedyktig tittel som kan utvikle seg til et klassisk e-sportspill. Det er rett av Telenorligaen å satse på Overwatch. Vi i Lions mener dette er en perfekt mulighet for vårt Overwatch-lag til å vise det potensialet de har, og til å etablere seg på toppen av den nasjonale scenen, forteller Luka Pavicevic, som er ansvarlig for elite-satsingen til Oslo Lions.

Styreleder i BX3, Stein Wilmann, bekrefter ovenfor Gamer.no at også deres klubb tenker å satse stort på Overwatch fremover.

– Overwatch vil være en av hovedsatsningene i klubben sammen med Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og Street Fighter. I første omgang vil avdelingen kun ha et førstelag, men vi er ikke fremmede for å åpne for potensielle andre- og tredjelag, som vi allerede har i League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive, forteller Wilmann.

– Telenorligaen vil alltid spille en viktig rolle i våre avgjørelser rundt klubbdriften, det er den største hjemlige arenaen. Med det sagt ville vi nok ha valgt å fortsette med Overwatch selv uten Telenorligaen, avslutter Wilmann.

De nyetablerte følger strømmen

Les også
Anmeldelse: Overwatch
Henrik Årdahl har stor tro på at Overwatch blir populært innen e-sport.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Den unge klubben, nDurance Gaming, som til nå har hatt hovedfokus på League of Legends, ønsker også å satse på Overwatch.

– Vi ønsker å satse på Overwatch fordi vi har tro på at dette vil bli et stort spill som vil holde lenge. Vår satsing på Overwatch er uavhengig av norske ligaer, ambisjonene våre er å gjøre det bra også utenfor landets grenser. Vi har et sterkt lag nå, etter ca. åtte uker med leting etter de rette spillerne, forteller styremedlem Henrik Årdahl til Gamer.no.

I tillegg kan den norske klubben Riddle bekrefte til Gamer.no at de vil satse tungt på Overwatch fremover.

– Vi skal satse tungt på Overwatch og League of Legends. Det er positivt for både klubben og spillerne at Telenorligaen ønsker å ha Overwatch, forteller grunnlegger Mohammed Barzinje.

Kvalifisering i august

Det åpnes for kvalifisering til ligaen i august og der vil man bli plassert i ligaen ut ifra resultatene i kvalifiseringen. Mer informasjon om dette kommer.

Leter du etter et Overwatch-lag å spille med? Prøv vårt Spillermarked »

Siste fra forsiden