Overwatch introduserer ny konkurransemodus

Og Blizzard lover strengere straff for spillere som stikker av midt i en kamp.

Blizzard

Den lukkede Overwatch-betaen fikk denne uken en ny oppdatering som introduserer en konkurransedrevet modus for skytespillet. Modusen går under navnet «Competitive Play» og er ifølge Blizzard designet for spillere som ønsker en større utfordring.

Overwatch-sjef Jeff Kaplan introduserer Competitive Play-modusen. (Video: Blizzard)

I Competitive Play plasseres spillere på en rangert ledertavle med fem nivåer, som hver består av fem divisjoner. Ifølge spillsjef Jeff Kaplan vil spillere aldri rykke ned fra et nivå de har oppnådd, men man kan rykke nedover i divisjonene innenfor hvert nivå.

Du kan spillere rangerte kamper enten alene eller sammen med venner, men du må minst ha nådd erfaringsnivå 25 før du får lov til å delta.

Strengere straff om du stikker av

Med den nye oppdateringen følger også strengere straffer for spillere som gir seg før en kamp er ferdigspilt. Om prosentandelen av spill du fullfører synker under et visst nivå vil du først motta en advarsel. Ignorerer du denne vil erfaringspoengene du opptjener i en kamp reduseres med 75%.

Ved å øke prosentandelen av fullførte kamper vil straffen fjernes igjen, forklarer Blizzard. Utvikleren skriver også at Competitive Play-modusen vil ha andre regler for spillere som forlater kamper, men forklarer ikke hvordan dette skal fungere.

Ellers byr den nye oppdateringen på en haug med både store og små endringer, som du kan lese om på spillets nettsider.

Blizzard fortsetter å introdusere Overwatch-figurene.
Se videoen om Widowmaker her »

Siste fra forsiden