Overwatch-proff legger opp etter rasistisk utbrudd på Twitch

Ble droppet fra teamet sitt.

Blizzard, Colourbox, montasje Gamer.no

Karrieren til Overwatch-proffen Matt «Dellor» Vaughn fikk en bråstopp denne helgen, etter at en svært uheldig video av ham dukket opp på nettet. I videoen gjentar 28-åringen, ordet «nigger» om og om igjen i affekt mens han spiller Overwatch, etter å ha fått tilsnakk fra laget han spilte med for å ha tapt dueller med en Widowmaker-spiller gjentatte ganger.

Siden «Dellor» streamet kampen på Twitch, ble episoden fort snappet opp av seere, som dokumenterte det hele i en YouTube-video. Den kan du se her om du ønsker, men vær obs på at lydnivået plutselig blir veldig høyt rundt 15 sekunder inn i veideoen.

De fleste Overwatch-spillerne holder seg heldigvis for god for sånt.
Blizzard

Det rasistiske utbruddet fikk fort følger for spilleren. Først ble Twitch-kontoen stengt ned for å ha brutt brukerreglene. Så fortalte Toronto Esports på søndag at «Dellor» var ferdig hos dem, som følge av brudd på kontrakten.

– Etter at vi ble kjent med hendelsen, tok vi umiddelbart kontakt med spilleren, som innrømmet forseelsen, og vi ga ham da beskjed om at kontrakten med organisasjonen var opphevet, forteller sjefen for klubben, Ryan Pallett i en uttalelse.

Forklarte seg, og la opp

Senere samme dag forsøkte «Dellor» å forklare seg i en uttalelse på TwitLonger, der han blant annet peker på at han hadde hatt en dårlig dag, at han har problemer med sinnet, og at nettet hans lagget.

– Det eneste jeg kan si er at selv om jeg brukte det ordet, så er jeg ikke en rasist. Jeg var veldig frustrert, og jeg prøvde å gjøre personen jeg var sint på frustrert også, og sa dermed det mest støtende jeg kunne komme på. Jeg dreit på draget, og jeg har ingen unnskyldning. Torono Esports er en flott organisasjon, og jeg beklager at jeg gjorde skam over navnet deres, skriver han i uttalelsen.

Til slutt annonserte han i en ny Twitter-melding at han ville legge e-sport på hylla for godt.

LES OGSÅ: Blizzard vil kjempe mot den hatske Twitch-chatten »

Siste fra forsiden