Norske lag på Copenhagen Games 2017

– På Copenhagen Games kan man vise hva man er verdt

Norske Counter-Strike-spillere gleder seg til en tradisjonsrik tur til Danmark i påsken.

LGB eSports Female under Copenhagen Games i fjor. Fra venstre: Aurora «Aurora» Lyngdal, Matilde «Mattye» Wiik, Hanne «HaySS» Skårdal og Lena «shushu» Babic.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Syv helnorske lag er klare for Copenhagen Games i påskeferien, tillegg til nordmenn som spiller for europeiske lag. Noen reiser for å erfaring med LAN, noen har ambisjoner om å gjøre det godt i hovedturneringen, mens andre drar til Danmark for å kose seg og treffe nye bekjentskap fra Norge og resten av verden.

Som et av få LAN i verden får alle deltakerne på Copenhagen Games mulighet til å kvalifisere seg til hovedturneringen, som hadde over 450 000 kroner i potten i fjor. Under kvalifiseringen kan man være heldig å bli plukket ut til å spille på scenen med profesjonell kommentering, og dermed vise seg frem for publikum og sponsorer på arrangementet og i sendingen på Twitch.

Dersom man ryker ut av kvalifiseringen kan lagene melde seg opp i en B-turnering med gode premier.

Gamer.no har spurt de ulike norske laglederne hvorfor de drar til Copenhagen Games, hvilke forventninger de har til turneringen, hva de gleder seg mest til og hvorfor dette har blitt en naturlig møteplass for det norske Counter-Strike-miljøet.

LES OGSÅ: Disse norske lagene reiser til Copenhagen Games i påsken

Marita «Minnie» Siljan Sørensen

Marita «Minnie» Siljan Sørensen spiller i Exotic Female.
Privat

Spiller på Exotic Female

– Exotic Female drar først og fremst til Copenhagen Games for å få den LAN-erfaringen vi mangler som et lag. Som et jentelag er også dette en stor mulighet for oss til å vise oss frem da det er veldig få LAN som er for jenter.

Målet for Exotic Female er å komme seg ut av gruppespillet, og de øyner gode muligheter for å klare det.

– Det er veldig mange gode lag som skal delta og vi vet vi kommer til å få god konkurranse. Samtidig vet vi at det er muligheter for å nå langt ettersom at vi kjenner en del av lagene fra før.

Ingen av jentene på Exotic Female har deltatt på Copenhagen Games tidligere. Nå ser de frem til både en god turnering og treffe kjentfolk.

– Jeg ser mest frem til turneringen i seg selv nå som det er så mange jentelag som har meldt seg på. Det blir spennende å se hvordan vi presterer ettersom det er første gangen vi er på LAN sammen. I tillegg ser jeg selvsagt frem til alle menneskene vi kommer til å møte som vi har blitt kjent med over det siste året.

Disse spiller for Exotic Female:

Les også
Celestial vant storoppgjøret - Riddle med elendig start på seriespillet

Marita «Minnie» Siljan Sørensen
Kaia «KiKi» Holmen
Anniken «Anniken» Bergersen
Hanne «H4nn3» Birte Liseth
Heidi «Heiidii» Krutnes

Tommy «TommyM» Monsen

Lagleder i Demise

Tommy «TommyM» Monsen er kaptein i Demise.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Vi drar til Copenhagen Games hovedsakelig som en kompistur. Vi er en veldig sammensveiset femmer som er gode venner, så jeg tror jeg prater for alle gutta når jeg sier at den sosiale delen er det viktigste.

– Turneringen er ikke langt unna Norge, men du får likevel en slags feriefølelse. Samtidig er det jo en turnering hvor det er et passende nivå, og er mulig for noen norske lag å prestere godt i.

Demise har levert veldig variable resultater i Telenorligaen denne sesongen, og kapteinen forventer ikke de store resultatene i København heller.

– Jeg tror vi skal være heldige med trekningen og spille opp mot vårt beste for å kvalifisere oss til hovedturneringen.

Lagkameratene Henrik «neto» Kristengård, Eirik «spity» Hauger og Boye «Racer X» Telstad har deltatt på Copenhagen Games tidligere, men for Monsen og Kristian «kriz» Sandvær blir reisen en ny opplevelse.

– De har hatt veldig gode opplevelser av den sosiale biten. Forhåpentligvis kan jeg og kriz bidra til at de denne gangen også sitter igjen med en positiv opplevelse når det kommer til selve spillingen.

Disse spiller for Demise:

Tommy «TommyM» Monsen
Eirik «spity» Hauger
Henrik «neto» Kristengård
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Racer X» Telstad

Matilde «Mattye» Wiik

Spiller for LGB eSports Female

Matilde «Mattye» Wiik spiller for LGB eSports Female.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Copenhagen Games arrangerer en av de to virkelig store jenteurneringene vi har i året og som vi ønsker å delta i.

Wiik forteller at hun reiser rundt på mange arrangement med LGB i løpet av et år, blant annet DreamHack Summer og Winter, men også kjønnsuavhengige turneringer.

– Copenhagen Games samler derimot alle jentelagene på én plass der vi konkurrerer, og det er noe helt spesielt med stemningen her. Vi gleder oss selvfølgelig veldig til å dra.

For noen måneder siden kom franske Meyssa «Missa» Bellouati inn på laget som erstatning for Hanne «HaySS» Skårdal som måtte slutte med Counter-Strike. Det nye tilskuddet har gitt laget et positivt løft.

– Jeg tror vi har gode sjanser til å gjøre det sterkt i denne turneringen.

– Vi trener ofte og hardt, og alle er virkelig motivert til å gjøre hva som skal til for å lykkes. I tillegg planlegger vi en treningsleir uka før Copenhagen Games, som vi kommer til å bruke effektivt for å eliminere våre egne feil.

Jenteturneringen i Danmark denne påsken blir større enn noen gang. I skrivende stund er det 22 påmeldte lag.

– Det er mange sterke lag der ute som kan imponere og nå langt, men jeg tror og håper at innsatsen laget vårt har lagt inn nylig vil gjenspeile seg i resultatene.

– Til nå har vi fokusert mest på å gjenskape oss selv som et lag og det er alltid spennende når man prøver noe nytt og ukjent. Med en ny spiller, nye roller og endringer i struktur har vi sett på de mulighetene vi har og prøvd å bygge det sterkeste laget vi kan ved hjelp av det.

Disse spiller for LGB eSports Female:

Lizette «L.K.S.» Scheich
Hege «Hedje» Botnen
Matilde «Mattye» Wiik
Sophia «Kim» Benfakir
Meyssa «Missa» Bellouati

Håkon «Hk0n» Kvande

Lagleder i SKAM

Håkon «Hk0n» Kvande er lagleder på SKAM.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Copenhagen Games blir som en siste guttetur med gjengen. Counter-Strike-karrierene våre nærmer seg slutten, og vi måtte rekke enda en tur før vi var ferdige.

Kvande er ordknapp, men legger ikke skjul på at de ikke har store sportslige forventninger. Hovedpoenget med å dra er å ha det gøy og treffe andre i miljøet.

– Sjansene våre til å nå hovedturneringen er relativt små. Det blir lite forberedelser før LAN-et, og vi satser på at treffsikkerheten skal bære oss gjennom kvalifiseringen.

Kvande og lagkamerat «Vyp» er de eneste som har deltatt på Copenhagen Games tidligere.

Disse spiller for SKAM:

Håkon «hk0n» Kvande
Erik «Simsy» Gravrok
Endre «phrzer» Solhaug
Paul «Vyp» Jensen
Lars «K0na» Engen Skadal

Philip «Philip» Løseth

Lagleder i Nordic Warthogs

Philip «Philip» Løseth er kaptein på Nordic Warthogs.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi drar til Copenhagen Games først å fremst for å få litt ekstra LAN-erfaring, samt muligheten til å vise oss frem til aktuelle sponsorer. En tilleggsgreie er vel det å motbevise de juksanklagene som har vært tidligere.

Løseth er optimistisk med tanke på lagets sjanser til å nå hovedturneringen der det var over 450 000 kroner i potten i fjor. De planlegger blant annet en treningsleir i forkant av reisen.

– Våre sjanser til hovedturneringen ser jeg på som veldig realistisk. Det går veldig på vår oppkjøring til arrangementet. Vi har planlagt en treningsleir i forkant, slik at vi får gitt det lille ekstra før konkurransen.

Av de fem spillerne som reiser med Nordic Warthogs er det kun Løseth som har vært på Copenhagen Games før. Han gleder seg til hele opplevelsen.

– Jeg personlig har kost meg veldig de to årene jeg har vært der, og jeg vet at med denne gjengen kommer vi til å ha det utrolig gøy uansett utfall av turneringen. Likevel kan vi ikke legge skjul på at det å få en topplassering hadde vært gull verdt, men det blir mer som en bonus.

Disse spiller for Nordic Warthogs:

Christian «kSwitch» Lorange
Jasmeet «RoSeY» Gill
Philip «Philip» Løseth
Sindre «Grande» Grande
Haakon «Radifaction» Tholo

Aurora «aurora» Lyngdal

Spiller på doyoueven

Aurora «aurora» Lyngdal spiller i doyoueven nå.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Copenhagen Games er en veldig fin turnering for å få erfaring. Det jeg liker veldig godt er at alle jentelag samles siden du ikke trenger å kvalifisere deg, og i år er hele 22 jentelag påmeldt. Hurra!

For doyoueven blir det ekstra spennende siden de nylig hadde et spillerbytte. Nederlandske Melania «Gina» Mylioti har kommet inn for russiske Anastasiia «Nast1a» Evdokina.

– Det fungerer veldig bra med «Gina». Hun har vært vår manglende brikke i puslespillet og det føles mer ut som vi er én enhet nå. Det blir spennende å se hvordan vi utvikle oss framover som en helhet.

Jentene i doyoueven har ikke vært sammen på LAN siden de vant Razer-turneringen på DreamHack Winter i november.

– Vi ser frem til å endelig spille på LAN igjen, se hvordan vi kan prestere mot alle jentelagene og hente masse erfaring.

– Jeg tror det kommer til å bli en veldig tøff turnering der alt kan skje. Vi har absolutt troen på at vi kommer oss ut av gruppespillet, men med tanke på at det er så mange nye lag så får vi nesten bare vente å se. Vi gleder oss veldig!

Disse spiller for doyoueven:

Nina «Foxglove» Flatnes
Sonia «Sonia» García
Aurora «aurora» Lyngdal
Abigail «Abiii» Glover
Melania «Gina» Mylioti

Christoffer «organner» Hellberg Andersen

Spiller på Team Just

Christoffer «organner» Hellberg Andersen spiller på Team Just.
Privat

– Flere av oss har lyst å vise seg frem mot bra motstand på LAN, og det er jo spennende å spille med internasjonal lagoppstilling.

Andersen er tydelig på at han blir skuffet dersom laget hans ikke klarer å ta seg til hovedturneringen, men blir neppe forbannet dersom de ikke vinner hele greia.

– Nå har vi to unge spillere med kanskje mindre erfaring enn resten av oss, men de har veldig sterk aim og hittil har de vist framgang i laget. For min del er ingenting annet enn hovedturneringen bra nok, men kommer vi dit skal jeg si meg fornøyd uansett hvordan det ender.

Kun danske Daniel «Phx» Agerbek har vært på Copenhagen Games før. Gutta er akkurat i ferd med å bli kjent, så de benytter også anledning til å finne tonen gjennom arrangementet. For Andersen er dette det første, store LAN-et noen sinne.

– Jeg ser mest frem til spille på hovedscenen. Det hadde vært høydepunktet så og si uansett resultat. Det blir også spennende å møte gutta og i tillegg møte andre jeg har blitt kjent med fra å spille Counter-Strike. Mange norske lag kommer, så det blir nok veldig sosialt.

Disse spiller for Team Just:

Christoffer «organner» Hellberg Andersen
Charlie «K1NDEADLY» Weber
Daniel «Phx» Agerbek
Kasper «KaHoSc» Schmidt
Emil «Schmidtyy» Schrader

Håvard «jolietoG» Kristengård

Lagleder i Panthera

Håvard «jolietoG» Kristengård i Panthera.
Henrik «Neto» Kristengård

– Vi drar til Copenhagen Games for å generelt prøve å bedre oss under LAN-omstendigheter, samt å måle oss mot bedre lag. I tillegg har vi nettopp gått inn i en ny organisasjon som vi ønsker å representere under et større arrangement.

– Personlig drar jeg også nedover for å potensielt møte tvillingbror («Neto», red. anm.) i turneringa. Ingenting hadde vært bedre enn å få vist hvem som er mannen i heimen. Skal heller ikke legge skjul på at vi drar for å ha det morsomt sammen med de andre norske lagene utenom turneringen.

Det betyr ekstra mye for Kristengård dersom de ender opp med å spille mot broren og resten av gutta i Demise.

– Å slå «TommyM» og «spity» hadde vært rått, da jeg på mange måter har sett opp til dem og «neto». Er jo i bunn og grunn «neto» som har hjulpet meg inn i scenen og lært meg mye.

Han er forsiktig med å uttale seg om lagets muligheter i kvalifiseringen før gruppene er lagt ut, men Panthera har som mål å bli blant de tre beste norske lagene i år. Fra lagoppstillingen er det kun veteranen Thomas «base» Finnøy som har deltatt på Copenhagen Games tidligere, da både i Global Offensive og Source.

– Det er alltid morsomt å møte folk fra den norske scenen, det er vel en av de tingene vi ser mest frem tid. Gleder jo oss selvfølgelig til å spille i turneringa også.

Disse spiller for Panthera:

Håvard «jolietoG» Kristengård
Snorre «fletch» Granerud
Espen «frkz» Gulbrandsen
Thomas «base» Finnøy
René «zynthex» Lystad

Anders «aNdz» Kjær

Lagleder i Temp.no

Anders «aNdz» Kjær er kaptein på Temp.no.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Dette er et av de eneste LAN-ene man kan delta i, med mulighet til å vinne uten noen invitasjon. De aller fleste LAN er basert på invitasjon eller kvalifisering, men på Copenhagen Games kan man møte opp og vise hva man er verdt. Det er en god mulighet for oss. Det er også blitt en form for tradisjon blant den norske Counter-Strike-scenen å dra på Copenhagen Games

Kjær mener de bør klare å kvalifisere seg til hovedturneringen, men det avhenger litt av hvor mange lag det gjøres plass til.

– Jeg er spent på om den blir en turnering for 16 lag som i fjor, eller 32 lag som årene før. Uansett har vi helt klart ambisjoner om å nå hovedturneringen og levere der.

Både Adam «Paint» Fjellum, Kristian «KORN» Hokland og Kjær har deltatt på Copenhagen Games flere ganger tidligere, men dette er første gangen de drar med et klart sportslig mål.

– Jeg tror denne turen blir den første gangen vi drar ditt med ordentlige ambisjoner og et klart sportslig mål. Vi skal gjøre absolutt alt vi kan for å få et bra resultat med oss hjem. Så uten tvil, selve turneringa. Det er det vi kommer for.

Disse spiller for Temp.no:

Adam «Paint» Fjellum
Kristian «KORN» Hokland
Tony André «NiTo» Nilsen
Anders «aNdz» Kjær
Håkon «hallzERk» Fjærli

Norse reiser også til Copenhagen Games, men kaptein Morten «zEVES» Vollan ønsket ikke å uttale seg til denne artikkelen.

Siste fra forsiden