Sluttspillet i Eserien

– På papiret er de den vanskeligste motstanderen vi kunne trekke

Branns lagkaptein Anders Rasmussen innrømmer at Start blir et vanskelig lag å møte allerede i kvartfinalen.

Rasmussen vil ikke si for mye om hvilke spillere han skal bruke under sluttspillet.
Brann.no

DETTE ER KVARTFINALENE

Vis mer

Alle kampene spilles 26. mai.

Vålerenga - Sarpsborg 08 10:00
Mjøndalen - Sandnes Ulf 10:00
Tromsø - Ranheim 11:15
Brann - Start 11:15

Se programmet for sluttspillet »

Den siste kvartfinalen i Eseriens første sesong er mellom storlagene Brann og Start. Kampen blir trykket i gang 26. mai klokken 11:15.

Sluttspillet spilles på Oslo E-sportfestival. Program finnes her »

Brann kommer inn i sluttspillet i vanvittig god form, og begge spillerne deres har spilt på et voldsomt høyt nivå. Det er derimot unggutten Erland Lie Bjørneberg som har imponert mest, mer enn landslagsspiller og lagkaptein Anders Rasmussen. Brann er vanskelige å slå for alle lag i turneringen, og Georg Sautoglu og Kasper Hornnes fra Start får en formidabel jobb å gjøre om de skal ta seg til semifinalen mot Tromsø eller Ranheim.

LES OGSÅ: Brann med kalassifre da gruppe A ble avgjort tirsdag

– Jeg er klar for å møte enten Kasper eller Georg

Spillestilen til Erland Lie Bjørneberg fra Brann, og spesielt Starts Georg Sautoglu er noe som har vært i fokus under sendingene til Eserien. Begge har høstet ros for sin tålmodige og ballbesittende spillestil, som kombinert med effektivitet, maler motstanderne i senk. Erland Lie Bjørneberg hadde troen på seg selv når han ble spurt om mulighetene hans i kvartfinalen.

Erland Lie Bjørneberg vet hvordan han kan slå motstanderne.
Altibox Eserien

Jeg tror at kampene mot Start blir veldig vanskelig, det er to veldig gode spillere vi skal opp mot. På forhånd vet jeg ikke mye om spillestilen deres, men det jeg vet er at jeg kan styre kampen om jeg spiller bra, forteller Bjørneberg.

Brann fyrte gjennom gruppe A uten særlige problemer, og Bjørneberg er klar på hvordan de også skal ta seg videre fra kvartfinalen:

– Vi må bare fortsette å spille som vi har gjort, på vår egen måte, så bør det går bra.

Spenningen rundt laguttaket til kampene er noe som gir sluttspillet i Eserien en ekstra dimensjon. Likevel har ikke Brann kommet til en konklusjon når det gjelder deres uttak.

– Vi har ikke bestemt oss for hvem som skal spille når enda, men jeg er klar for å møte enten Kasper eller Georg, konkluderte unggutten.

LES OGSÅ: Georg Sautoglu og Start lekte seg tidvis med motstanderne i Eserien

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Jeg tror det blir to lag som er ute etter å angripe

Start tok seg videre fra gruppe D med et nødskrik, etter at de endte ett fattig poeng foran Lillestrøm i siste runde. Med andreplass i gruppen måtte sørlendingene møte et lag på førsteplass, og de trakk én av de vanskeligste motstanderne mulig, allerede i kvartfinalen.

Starts Kasper Hornnes er fokusert på å komme i toppform til kvartfinalen.
Kristian Fjeld/Gamer.no

– Jeg føler at alle lagene som gikk videre har mange kvaliteter, så vi hadde møtt et bra lag uansett. Brann har vært gode i gruppespillet og er absolutt et lag som blir vanskelig å slå

Hornnes nevner også at spillestilen til de to lagene blir spennende å følge med på:

– Jeg tror kampene kommer til å inneholde mye fine angrep og oppbygningspill. Begge lagene er glade i å ha ballen i laget, så jeg tror det blir to lag som er ute etter å angripe. Det er også en ny modus, så det blir spennende å se.

I likhet med Brann har ikke Start ennå bestemt hvem som spiller når i kampen.

– Vi har ikke snakket så mye om fordelingen, for øyeblikket har vi fokus på å komme i toppform og bli skarpe til kvartfinalen.

LES OGSÅ: – Det finnes svakheter man kan utnytte hos alle som spiller FIFA

– På papiret er de den vanskeligste motstanderen vi kunne trekke

Landslagsspiller og Branns lagkaptein Anders Rasmussen innrømmer ærlig at Start ikke er de enkleste motstanderne å møte allerede i en kvartfinale.

Branns lagkaptein Anders Rasmussen.
NFF efotball

– Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med at vi trakk Start. På papiret er de den vanskeligste motstanderen vi kunne trekke. Georg og Kasper er begge to strålende FIFA-spillere, men Erland og jeg har begge prestert godt som et lag så langt i Eserien og forhåpentligvis fortsetter det også inn mot sluttspillet, innleder rogalendingen.

Rasmussen er sammen med makker Bjørneberg knapp på å si hvem som spiller hvilken kamp i kvartfinalen, så man må vente til selve sluttspill-dagen.

– Det er fremdeles en stund til sluttspillet, så om Erland eller jeg tar en dobbelkamp, kommer helt an på hvordan vi føler dagsformen er, forklarer Rasmussen.

Rasmussen holder kortene tett inntil brystet når det kommer til hvilke spillere han skal benytte seg av i sluttspillet:

– Jeg har personlig laget mitt klart til sluttspillet, men kommer ikke til å røpe noe foreløpig. Jeg tror ikke FUT-modusen egentlig er noen fordel eller ulempe for noen, ettersom det er det vi spiller hjemme. Det er fremdeles det samme spillet, og dermed logisk nok de samme spillerne som er best.

LES OGSÅ: «Hyper» og «Rasmussen» imponerte verdenseliten i FIFA

– Én av fordelene jeg tar med meg er det mentale

Georg Sautoglu har en veldig spesiell spillestil, som både seere og eksperter har bitt seg merke i underveis i sendingene. Han har fokuset på ballbesittelse og pasnings-sikkerhet til et helt nytt nivå med sin måte å spille på, samtidig som han også er effektiv og scorer mye.

Georg Sautoglu, Start.
Eserien/Dplay

– Jeg skal fortsette med min spillestil, som er å holde mye på ball, selv om jeg møter Erland og Anders. Personlig vet jeg ikke hvordan spillestilen deres er på FUT, men vil tro det blir en jevn kamp, forteller Sautoglu.

Sautoglu ble Norgesmester i FIFA to år på rad for et par år siden, og er selvsikker når han snakker om fordeler han tar med seg inn i sluttspillet.

– Én av fordelene jeg tar med meg, er det mentale, for jeg føler jeg har talent for dette spillet, sa Sautoglu tydelig.

På spørsmål om hvem han håpte å møte i semifinalen svarte Start-spiller kort og kontant:

– Ranheim.

Så gjenstår det altså å se hvem av de to storlagene som møter enten Tromsø eller Ranheim i semifinalen av Eserien.

Siste fra forsiden