Counter-Strike: GO / Telenorligaen

På søndag kåres Norges beste Counter-Strike-lag

Fire lag kjemper om en premiepott på 100 000 kroner.

Valve

Det ordinære seriespillet i vårsesongen av Telenorligaen er over. Nå gjenstår kun et sluttspill mellom de fire beste Counter-Strike-lagene før vi kan krone Norges beste.

De fire lagene BX3, Demise, Oslo Lions og Panters møtes i semifinaler søndag 8. mai, og de som karrer seg videre til finalen samme dag sikrer seg 30 000 kroner. Vinneren får 50 000 kroner, mens taperne av semifinalene får 10 000 kroner hver.

Slik ser tabellen ut etter ordinært seriespill »

Vi har tatt en prat med de ulike lagene om forventninger opp mot semifinalene.

Klokken 11:00: Oslo Lions mot BX3

Oppgjøret vises direkte på GamerTV »

DISSE SPILLER FOR OSLO LIONS:

Vis mer

Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Joakim «stb» Sjøthun
Mikal «enix» Aakvik Øiestad
Stig «StiG» Holmen (reserve)

DISSE SPILLER FOR BX3:

Samuel «zyppe» Martinsson
Michael «m1kkis» Sokki
Markus «pronax» Wallsten
Markus «maak» Karlsen
Håkon «hk0n» Kvande

Lions-kaptein Mikael «ultra» Andersen satt ved finalebordet på SpillExpo for et halvt år siden, da motstander var London Conspiracy. Det betyr mye for ham å prestere minst like godt denne vårsesongen.

– Vi vil jo selvfølgelig gjøre det bedre enn forrige sesong. Kan ikke ha som mål å gjøre det dårligere enn sist, sier han spøkefullt til Gamer.no.

Lions er sultne på revansje

Sist gang lagene møttes tapte Lions 0-2 på kartene Dust 2 og Overpass. Det var i første serierunde tilbake i februar. Andersen tror forutsetningene for lykkes nå er helt forskjellig og de er naturligvis veldig lysten på revansje.

– I første runde spilte vi kart vi hadde minimalt med trening på og i utgangspunktet lenge har vært svake på, så vi la ikke så mye verdi i det tapet selv om vi burde fått til mer i den kampen enn vi gjorde.

– Vi er sultne på revansje, men gjør som vi alltid gjør: Tar en runde av gangen, forteller han.

Mikael «ultra» Andersen under Telenorliga-finalen høsten 2015.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no
Les også
– Vi forventer at det blir plankekjøring for oss

– Hva tror du blir avgjørende i semifinalen?

– For vår del så har vi en stor differanse mellom bunnivå og toppnivå. Det handler mye om hvor godt vi spiller sammen. Når kommunikasjon og samarbeid er på topp kan vi slå alle.

For første gang i vårsesongen kan lagene selv velge og vrake kart. Andersen er klar på at dette er en stor fordel for alle lag.

– «Veto» er noe alle lag ser på som en fordel siden det er vanskelig å spille seg sterke på samtlige kart. Det gjelder de beste lagene på verdensbasis også, de fleste lag har minst ett kart som er auto-veto i turneringer, forklarer han.

– Nøkkelen er å aldri la Lions komme inn i spillet

BX3 endte på andreplass etter ordinært seriespill. Derfor møter de Lions på tredjeplass i semifinalen. Michael «m1kkis» Sokki hos de rød-sorte er veldig klar for en finale.

Michael «m1kkis» Sokki (midten) under Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi er selvfølgelig gira på finale. Det eneste som står mellom oss og den er denne kampen mot Lions, sier han til Gamer.no.

Sokki tror de må legge et skikkelig press på Lions fra første stund for å gjenta seieren fra seriespillet i ligaen.

– Vi må starte sterkt, akkurat som vi gjorde sist vi møtte dem. Nøkkelen for vår del sist var at vi aldri lot de komme inn i spillet, noe vi soleklart skal prøve å få til igjen på søndag.

– Lions er et veldig strukturert lag på den defensive siden, så om vi klarer å forstyrre de før den eventuelle avslutningen, kan det utgjøre en ganske stor forskjell, mener han.

Ikke uventet er også Sokki svært fornøyd med at det er «veto» i sluttspillet.

– Vi ser på det som en kjempestor fordel, vi har kart vi liker veldig godt og kart vi misliker sterkt. Så det blir morsomt med en kamp der lagene selv kan påvirke hvilke kart som spilles, avslutter han.

Søndag 14:30: Demise mot Panters

Oppgjøret vises direkte på GamerTV »

DISSE SPILLER FOR DEMISE:

Vis mer

Henrik «neto» Kristengård
Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Kristian «KORN» Hokland
Anders «aNdz» Kjær
Aleksandr «jayzaR» Zarkovic

DISSE SPILLER FOR PANTERS:

Bjørn «Skurk» Maaren
Kristoffer «Mystic» Michelsen
Adam «PAINT» Fjellum
Pål «Polly» Kammen
Adrian «Hoyland» Johansen *

* Innbytter

Demise har hatt en solid sesong som endte med førsteplass på tabellen og i teorien beste utgangspunkt i semifinalen. Laget består av fire spillere som var med å vinne ligaen som Temp.no for et år siden.

– Vi har selvfølgelig kjempelyst til å vinne igjen, men vi føler også vi har den tøffeste motstanden i semifinalen, så vi får se. Det hadde vært utrolig gøy å vinne på nytt, spesielt etter alt som har skjedd siden sist, forteller kaptein Anders «aNdz» Kjær til Gamer.no.

Han refererer sannsynligvis til oppholdet i BX3 forrige sesong. Det samarbeidet tok slutt etter kun fem måneder, og gutta inngikk etterhvert avtale om å spille for Demise i vårsesongen.

Internasjonalt spiller Kjær og gjengen som Epiphany etter at den amerikanske organisasjonen tok dem inn i varmen tidligere denne våren.

Demise: – Vi kan ikke gi bort duellene

– Hvordan skal dere hindre gjengen i Panters med å ta seg til en ny finale?

Anders «aNdz» Kjær på The Convention 2016.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Ved å ikke gi dem muligheten til å bli individuelle helter. Det vil si å ikke gi dem gratisåpninger ved å gi bort én-mot-én-dueller i starten av rundene. Vi må ha god kryssild og stenge ned momentumspillerne deres tidlig.

Det siste oppgjøret mellom Panters og Demise endte med 2-0-seier til Kjær, men i KBX-finalen tidligere i år ble det et surt 3-0-tap. Mye tyder på at semifinalen på søndag kan slå begge veier.

– Ja, det gjør egentlig det. Panters har vært veldig opp og ned i det siste, men det samme har vi. Det er veldig 50/50, føler jeg.

Han er godt kjent med svakhetene til Panters etter å ha lært dem å kjenne gjennom sesongen, men holder kortene tett til brystet.

– Det har jeg ikke tenkt til å fortelle før kampen, smiler han lurt.

Også Demise-kapteinen tar imot «veto» med åpne armer.

– Tenker det er helt OK for begge. Vi får begge fjernet to kart vi ikke spiller, så det bør bli en bra best av tre.

– Hva tror du blir avgjørende i semifinalen?

– Den individuelle formen. Jeg tror de som har dagen, og de som er heite, kommer til å vinne. Det handler veldig sjeldent om taktikker i våre oppgjør, så de som har flest folk med dagen vil vinne.

Panters: – De vinner dersom vi spiller useriøst

Kaptein hos Panters, Bjørn «Skurk» Maaren, har et ganske annet syn på det hele. Han tror det meste handler om hvilken innstilling sitt eget lag har når de setter seg foran PC-ene på søndag.

– Jeg tror det som blir avgjørende er hvordan vi møter opp. Demise vinner dersom vi spiller useriøst, men dersom laget mitt klarer å treffe tror jeg vi vinner, forteller han til Gamer.no.

– Vi er ganske ustabile nå. Vi har vel egentlig for det meste spilt for å unngå å tape, og det er ikke helt riktig innstilling.

Panters har hatt store utfordringer med både motivasjon og prestasjoner denne sesongen, og Maaren innrømmer at de ikke er i nærheten av det nivået de bør være på. Det var spesielt tøft å ryke ut av Dreamhack-kvalifiseringen to ganger nylig.

– Det gikk veldig dårlig. Det var ikke jevne kamper heller. Når laget er så dårlig mister man gløden.

Bjørn «Skurk» Maaren under Telenorliga-finalen høsten 2015.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Etter vi tapte begge kampene tok det ett sekund før de fleste hadde forlatt TeamSpeak, sier han.

– Det kan nesten virke som dere bare fullfører sesongen nå og så prøver å finne ut hva som foregår?

– Helt riktig. Tror det som skjer nå til helgen enten blir slutten på noe eller så er det ... jeg vet ikke.

– Så det betyr mye for dere å komme dere til finalen nå?

– Altså. Jeg vet ikke, jeg tror ikke vår innstilling til ligaen har vært helt riktig, sier Maaren, og jobber litt med å finne de rette ordene for å beskrive hva han mener.

– Vi har selvsagt lyst til å vinne og være best i Norge, men er ikke helt sikker på hvor mye det betyr. Det virker som motivasjonen vår er ganske dårlig generelt, ikke bare for Telenorligaen.

Panters trives imidlertid godt med at det er «veto» til helgen.

– Det tror jeg er kjempefordel for oss. Som oss har Demise noen kart de trener mye på, og noen man har gått bort fra, som er det man gjør i Counter-Strike-scenen. Jeg tror vi er sterkere enn Demise på kartene vi har trent på.

Se finalen i Gamer.nos lokaler

Samtlige kamper spilles på nett, men Gamer.no inviterer til en gratis seerfest i sine lokaler fra klokken 18:00.

Pizza og brus fra Dolly Dimples blir servert fra klokken 18:30 og klokken 19:00 braker det løs med finalen. I tillegg til å se det avgjørende oppgjøret, vil det bli muligheter til å møte kommentatorene kjent fra GamerTV, gjengen som står bak produksjonen, og ikke minst likesinnede e-sportinteresserte.

Det vil også være gode muligheter til å vinne flotte premier fra Logitech begge kveldene.

Både semifinaler og finale (19:00) kan følges på GamerTV »

Siste fra forsiden