Pac-Man vender tilbake

Den pilleavhengige spillhelten Pac Man er 25 år, noe Namco vil feire med et nytt Pac-Man World-spill til høsten.

Pac-Man må sies å være en av historiens mest suksessrike spillhelter. I tillegg til å være hovedperson i sin egen spillserie, har han blitt et slags kulturfenomen og et ikon også utenfor spillverdenen. Nå er det 25 år siden den merkelige lille karakteren først tok verdenen med storm, og det skal naturligvis feires med et nytt spill.

Pac-Man World 3 kommer til PS2, Xbox, GameCube, PC og PSP til høsten, og som vanlig er det opp til Pac-Man og vennene hans å redde verden. Denne gangen er det det gale geniet Erwin som skaper trøbbel. Han har laget en maskin som kan åpne portaler inn til spøkelsenes verden, noe som ikke er en særlig god idé. Nå er nemlig den spektrale verdenen i ferd med å kollapse over vår verden, og dette vil kunne føre til en katastrofe av apokalyptiske dimensjoner.

Spillet blander spillmekanismer fra plattformspill med det tradisjonelle Pac-Man-gameplayet, og kommer med gamle, kjente spillelementer som kraftpiller, Pac-prikker, Pac-kjeder og frukt, samtidig som det introduserer ting som et Pactrometer (ikke spør oss hva det gjør) og en rekke spesialbevegelser. Spillere vil også få mulighet til å spille som spøkelsene Pinky og Clyde, og hver av disse har sine egne spesialegenskaper.

Siste fra forsiden