Palworld - plagiering

Palworld-sjefen avviser anklager om Pokémon-plagiat

Pocketpair

TLDR

  • Palworld har blitt et av de største spillene på Steam, med opptil 1,5 millioner samtidige spillere, men spillet er omstridt grunnet anklager om plagiering.
  • Studiosjef Takuro Mizobe har avvist anklagene, og uttalt at spillet har bestått rettslige vurderinger og at ingen andre selskaper har tatt affære.
  • Likheter mellom Palworlds monstre og Pokémon-figurer har fortsetter likevel å trekkes frem, og tidligere leder for Nintendos juridiske avdeling bemerket at spillet ser ut som en billig etterligning.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Palworld har i løpet av få dager blitt et av de største spillene gjennom tidene, i hvert fall med tanke på antall samtidige spillere på Steam. Mandag var svimlende 1,5 millioner innlogget på én og samme tid, det tredje meste et spill noen gang har oppnådd på plattformen.

Bak den imponerende fasaden har det imidlertid vært mye diskusjon rundt hvorvidt spillet har gjort seg fortjent til suksessen. Mange mener nemlig at spillet har lånt litt for mye fra inspirasjonskilden Pokémon, og anklagene om plagiering vokser seg stadig sterkere.

I samtaler med nettstedet Automaton tok studiosjef Takuro Mizobe avstand fra beskyldningene. Han påpekte at Palworld-utvikleren absolutt ikke har noe ønske om å stjele fra noen eller bryte med åndsverkloven.

Mizobe sa også at Palworld har bestått rettslige vurderinger, og at ingen andre selskaper har tatt affære.

Pocketpair-sjefen tok også til X med en uttalelse om situasjonen. Der forteller han at både studioet og individuelle utviklere har mottatt drapstrusler. Mizobe sa at det til syvende og sist er han som er ansvarlig, og ba folk om å la studioets ansatte være i fred.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Uttalelsene har imidlertid ikke stoppet spillere fra å trekke frem likheter mellom monstrene fra Palworld og Pokémon. På X har bruker CeciliaFae pekt på flere titalls skapninger fra Pocketpair-spillet som ligner på eksisterende figurer fra Pokémon-universet.

Også Don McGowan, tidligere leder for Nintendos juridiske avdeling, har bitt seg merke i likhetene. I et intervju med Game File sa McGowan at Palworld ser ut som en billig etterligning som han pleide å se haugevis av i løpet av sine 12 år hos Nintendo.

– Jeg er overrasket over at det har kommet så langt, sa McGowan.

Nintendo har så langt ikke uttalt seg offentlig om situasjonen. Pokémon-selskapet er imidlertid kjent for å være knallhardt på i tilfeller hvor det kan være snakk om ulovlig bruk av dets åndsverk.

LES OGSÅ: Stadig flere spillutviklere benytter seg av generativ KI »

Siste fra forsiden